پایگاه خبری ستاره ها - آخرين عناوين سبک زندگی :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle Wed, 26 Jun 2019 16:14:01 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Wed, 26 Jun 2019 16:14:01 GMT سبک زندگی 60 قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به ام اس می شود http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161933/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، پژوهش های پیشین نشان داده بود که مصرف قهوه به کاهش خطر بیماری های پارکیسنون و آلزایمر می انجامد. این بار پژوهشگران به سراغ نقش قهوه در کاهش خطر بروز ام.اس رفته و به یافته های جالبی رسیدند. پژوهشگران به بررسی مجدد مطالعه ای که بر روی ۱۶۲۹ فرد مبتلا به ام.اس و ۲۸۰۷ فرد سالم در سوئد و نیز مطالعه ای دیگر بر روی ۱۱۵۹ فرد مبتلا به این بیماری و ۱۱۷۲ فرد سالم در ایالات متحده پرداختند. در این مطالعات، میزان مصرف قهوه در میان افراد مبتلا به ام.اس یک و پنج سال پیش از بروز علائم این بیماری مورد بررسی قرار گرفت. البته در پژوهش مربوط به سوئد، ده سال پیش از بیماری نیز مورد بررسی قرار گرفته بود. این میزان با مصرف قهوه توسط افرادی که به ام.اس دچار نمی شدند مقایسه شد. مطالعه انجام شده در سوئد نشان داد که احتمال ابتلا به این بیماری در افرادی که قهوه نمی خوردند از احتمال بروز این بیماری در افرادی که حداقل شش فنجان قهوه در روز مصرف می کردند بیشتر بود. همچنین مصرف قهوه بین ۵ تا ۱۰ سال پیش از بروز علائم بیماری نیز اثرات مثبتی داشت. در مطالعه آمریکایی نیز مشخص شد احتمال ابتلا به ام.اس در افرادی که قهوه نمی نوشیدند، یک و نیم برابر بیشتر از کسانی که از یک سال پیش از بروز علائم، چهار فنجان (یا بیشتر) قهوه می نوشیدند بود. ]]> سبک زندگی Wed, 26 Jun 2019 10:45:38 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161933/ ترکیب زردچوبه از پیشرفت سلول های سرطان استخوان پیشگیری می کند http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161905/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، به گفته محققان، این دارو جدید می تواند منجر به درمان عملکردی بهتر برای افراد مبتلا به استئوسارکوم، دومین عامل مرگ ناشی از سرطان در بین کودکان، شود. بیماران جوان مبتلا به سرطان استخوان غالباً با دوز بالا شیمی درمانی قبل و بعد از جراحی تحت درمان قرار می گیرند که عوارض جانبی بسیاری هم دارد. تحقیقات نشان داده کورکومین موجود در زردچوبه دارای قابلیت های ضداکسایشی، ضدالتهابی و استخوان سازی است. همچنین از انواع سرطان ها هم پیشگیری می کند. محققان در آزمایش داروی جدید دریافتند این دارو مانع از رشد سلول های استئوسارکوم تا ۹۶ درصد بعد از ۱۱ روز شد. ]]> سبک زندگی Wed, 26 Jun 2019 07:36:35 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161905/ ثبت فشارخون ایرانی ها از مرز ۱۹ میلیون نفر عبور کرد http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161882/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر؛ علیرضا رئیسی، به ارائه گزارشی از وضعیت طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا در کشور پرداخت و گفت: تا روز گذشته بیش از ۱۹ میلیون و ۱۳ هزار نفر در پویش ملی کنترل فشار خون در کشور شرکت کرده‌اند. وی با اعلام اینکه تا کنون گزارش فشارخون ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سامانه یکپارچه وزارت بهداشت (سیب) ثبت شده است، افزود: برای اجرای این پویش ملی، بیش از ۱۳ هزار و ۶۶۱ ایستگاه ثابت و سیار در سراسر کشور پیش بینی شده است. رئیسی با عنوان این مطلب که نتایج این طرح ملی تا مهر ۹۸ اعلام خواهد شد، ادامه داد: فشار خون افراد بالای ۳۰ سال به همراه مادران باردار و بیماران کلیوی، در این پوشش کنترل می‌شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد از افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند، از پرفشاری خون خود اطلاعی ندارند، افزود: ۹ درصد افراد شرکت کننده در این پویش ملی، مبتلا به پرفشاری خون بوده اند. رئیسی با اشاره به اجرای این پویش ملی تا ۱۵ تیر ماه ۹۸، گفت: برنامه عملیاتی این طرح ملی از ۱۷ خرداد در کشور آغاز شده است. وی تاکید کرد: کنترل پرفشاری خون، مهم‌ترین دستاورد این طرح ملی است. ]]> سبک زندگی Wed, 26 Jun 2019 05:07:14 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161882/ پاکسازی کبد و کلیه‌ها را به این نوشیدنی بسپارید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161873/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری تسنیم: "ماءالجبن" یکی از دارو ــ غذاهایی است که در طب سنتی کشورمان از جایگاه خاصی هم در درمان بیماریهای مختلف و هم در پیشگیری از بیماریها برخوردار است. در واقع "ماء‌الجبن" بیشتر خاصیت دارویی و پاکسازی دارد اما کنار آن خاصیت غذایی نیز دارد که بیشتر برای پاکسازی خلط سودای اضافه و غیر‌طبیعی استفاده می‌شود. اما ماءالجبن چیست؟ در واقع می‌توان گفت آب به‌جامانده از پنیری است که به‌وسیله سرکه تهیه شده باشد (دستور تهیه ماءالجبن در ادامه آمده است). ماءالجبن در درمان بسیاری از مشکلات از جمله مشکلات پوستی و اعصاب نیز کاربرد دارد؛ افرادی که مشکلات گوارشی یا بیماریهای خاص ندارند، می‌توانند گه‌گاه از آن استفاده کنند. خواص ماءالجبن آفتیمونی ــ ماء‌الجبن افتیمونی دوایی است که برای پاکسازی کل بدن از مواد زائد استفاده می‌شود و نوشیدنی‌‌ای محسوب می‌شود که هم غذا و هم دواست. ــ ماءالجبن به‌دلیل رقت و لطافت, نفوذ‌پذیری بالایی دارد و به‌‌سرعت هضم و جذب بدن می‌شود. ــ بعد از مصرف ماءالجبن، فضولاتی در بدن باقی نمی‌ماند و همه غذای بدن می‌شود. ــ "ماءالجبن" صفرا, سودا و اخلاط سوخته و مواد زائد را در بدن پخته و به‌اصطلاح "نضج" می‌دهد و از بدن دفع می‌کند. ــ ماءالجبن، کلیه‌ها را پاکسازی می‌کند, سُده‌ها و گرفتگی‌های کبد را نیز برطرف می‌کند. ــ ماءالجبن رفع‌کننده بیماری‌هایی مانند واریس, بی‌خوابی, افسردگی, وسواس, آکنه, حساسیت‌های پوستی, بوی بد دهان, یبوست مزمن, خارش, درد سیاتیک, شقاق و... است. طرز تهیه ماءالجبن 800 گرم شیر را جوشانده و 150 گرم سکنجبین ترش به آن اضافه شود و اگر سکنجبین بسیار ترش نباشد، مقداری سرکه انگوری یا آبغوره یا آب‌لیمو به آن اضافه کنید تا شیر بریده شود. زمانی که شیر بریده شد, آن از روی حرارت برداشته شود و از یک پارچه یا تنظیف عبور داده تا جرم آن گرفته و آب آن خارج شود؛ مایع حاصل‌شده "ماءالجبن" نام دارد که بسیار مقوی و مفید است. می‌توان روزی یک تا 2 استکان گرم از ماءالجبن را مصرف کرد البته پودر ماءالجبن آماده در عطاری‌ها به‌فروش می‌رسد. افراد می‌توانند ماءالجبن را حداقل 40 روز مصرف کنند؛ برای بهره‌مندی بیشتر می‌توان یک بار صبح ناشتا از ماءالجبن استفاده کرد و تا 2 ساعت غذایی مصرف نشود سپس دوباره ماءالجبن مصرف شود و پس از گذشت یک ساعت غذا مصرف شود؛ بهتر است که افراد پس از مصرف ماءالجبن به فعالیت پرداخته تا عرق کنند چرا که این کار به دفع بیشتر مواد زائد کمک می‌کند. بهتر است که ماءالجبن به‌مدت 40 روز استفاده شود همچنین بروز قی (استفراغ) یا اسهال در پی مصرف ماءالجبن طبیعی است چرا که سیستم هوشمند بدن میل به خارج کردن مواد زائد دارد که به‌تدریج برطرف می‌شود. ]]> سبک زندگی Wed, 26 Jun 2019 04:03:36 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161873/ استفاده از واکس به جای کاکائو در تولید دونات! http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161861/ به گزارش ستاره ها به نقل از برترین ها ، مدیر بازرسی و نظارت اصناف استان اصفهان: ۹۰ درصد دونات‎هایی که در برخی از مغازه‌ها و سوپر مارکت‎ها عرضه می‌کنند، در واحدهای صنفی زیرزمینی و غیرمجاز تولید می‌شود وقتی این دونات‎ها را به آزمایشگاه فرستادیم نتایج خطرناکی از آن‎ها به‎دست آمد که مشخص شد روغن را بیش‌تر از مقدار مجاز استفاده می‌کنند و بجای شکلاتی که روی دونات ریخته می‌شود از واکس کفش استفاده می‌شد. ]]> سبک زندگی Tue, 25 Jun 2019 13:38:12 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161861/ روغن زیتون را همراه با غذا مصرف کنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161851/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایرنا، اینکه مصرف روغن زیتون در منطقه مدیترانه تا این اندازه رواج دارد، بی‌تردید بی‌دلیل نیست. این روغن پرخاصیت معمولاً همراه با سالاد و پاستا مصرف می‌شود، با این وجود عده‌ای بر این باورند که سرکشیدن این روغن به طور خالص نیز برای سلامتی مفید است، باوری که پشتوانه علمی ندارد. روغن زیتون، منبعی سرشار از چربی‌های ضروری به گزارش مدیکال دیلی،بنابر دستورالعمل‌های تغذیه‌ای، افراد نه تنها منعی در مصرف چربی‌ها ندارند بلکه باید بین ۲۰ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی روزانه خود را نیز از این گروه دریافت کنند. چربی‌های تک و چند غیر اشباع، از چربی‌های ضروری برای بدن هستند، روغن زیتون سرشار از چربی‌های سالم است و مصرف روزانه از آن می تواند بروز بیماری‌های قلبی را به تاخیر بیندازد. بنابر پژوهش‌های انجام شده، مصرف ۴ میلی‌لیتر روغن زیتون در روز به رفع یبوست کمک می‌کند و ترکیبات متعدد آن و به طور خاص اولئوکانتا ( oleocanthal ) التهاب را تخفیف می‌دهد. از دیگر فواید روغن زیتون می‌توان به تنظیم قند خون و افزایش تراکم استخوان اشاره کرد. تعادل را حفظ کنید براساس پژوهش‌های انجام شده، اگرچه این روغن از چربی‌های ضروری سالم سرشار است اما مصرف حجم بالایی از آن می‌تواند به افزایش ناگهانی وزن منجر شود، در اینکه افزایش میزان کالری دریافتی به افزایش وزن منجر می‌شود، تردیدی وجود ندارد هرچقدر هم که این روغن مفید باشد اما باید در مصرف آن جوانب تعادل را رعایت کرد. علاوه بر این، گرده زیتون در موارد نادر به عنوان یک ماده حساسیت‌زا شناخته می‌شود و می‌تواند عامل بروز بیماری درماتیت در برخی از افراد باشد. با این وجود مصرف به اندازه و صحیح از این روغن پرخاصیت و خوش طعم ضامن سلامتی است.   ]]> سبک زندگی Tue, 25 Jun 2019 12:24:17 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161851/ آیا مصرف تخم مرغ خام بی خطر است؟ http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161816/ به گزارش ستاره ها به نقل از عصرایران، برخی دستورالعمل ها مانند چاشنی سالاد سزار و بستنی های خانگی نیازمند استفاده از تخم مرغ های خام یا نیم پز هستند و افراد بسیاری نیز تخم مرغ های خام را برای خواص تغذیه ای آنها مصرف می کنند. با این وجود، مصرف تخم مرغ خام چندان بی خطر نیست.   به گزارش"مدیکال نیوز تودی"، به گفته وزارت کشاوری آمریکا هیچ فردی نباید تخم مرغ خام غیر پاستوریزه را مصرف کند زیرا ممکن است حاوی باکتری های بیماری‌زا باشد. با این وجود، برخی مصرف کنندگان طی سالیان اخیر به مصرف محصولات غذایی خام و پردازش نشده روی آورده اند. بر همین اساس، موارد عفونت های انگلی با منشا غذایی نیز روندی افزایشی را شاهد بوده است. آیا مصرف تخم مرغ خام بی خطر است؟ تخم مرغ زمانی که بدون افزودن چربی ها، قند، نشاسته های تصفیه شده یا سدیم آماده شود، یک ماده غذایی مغذی است. در شرایطی که وزارت کشاورزی آمریکا مصرف تخم مرغ های خام و غیر پاستوریزه را توصیه نکرده است، اما به این نکته اشاره داشته که مردم می توانند تخم مرغ های پاستوریزه را بدون پختن آنها مصرف کنند. استفاده از تخم مرغ ها یا محصولات تخم مرغ پاستوریزه برای آماده کردن غذاهایی که نیازمند استفاده از تخم مرغ خام هستند، توصیه شده است که از آن جمله می توان به اگ‌ناگ (نوعی نوشیدنی که از ترکیب تخم مرغ و شیر تهیه می شود)، اسموتی ها و نوشیدنی های دیگر، سس هلندی، بستنی، و خمیر کوکی اشاره کرد. سازمان غذا و داروی آمریکا نگهداری از تخم مرغ های پاستوریزه در یخچال را توصیه کرده است. خطرات مصرف تخم مرغ خام برخی افراد مصرف تخم مرغ های خام یا نیم پز را ترجیح می دهند. با این وجود، هر ساله افراد بسیاری به بیماری هایی با منشا غذایی مبتلا می شوند و حتی مصرف تخم مرغ های آلوده به باکتری سالمونلا می تواند موجب مرگ انسان شود. برخی مرغ ها ناقل باکتری های Salmonella Typhimurium و Salmonella Enteritidis در اندام های تولید مثلی خود هستند. از عواملی که بر آلودگی تخم مرغ ها با سالمونلا اثرگذار هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - تعداد مرغ های موجود در یک گروه - سن مرغ های موجود در گروه - سطوح استرس وارده به پرندگان - رژیم غذایی آنها - واکسیناسیون - بهداشت و پاکیزگی چگونگی پیشگیری از آلودگی روش های کنترل یا پیشگیری از سالمونلا شامل پاستوریزاسیون و پرتو افکنی می شوند. پاستوریزاسیون شامل حرارت دادن تخم مرغ ها با آب گرم یا هوای داغ برای مدت زمانی مشخص می شود. وزارت کشاورزی آمریکا حرارت دادن تخم مرغ ها در دماهای مختلف برای پاستوریزه کردن بخش های مختلف تخم مرغ را توصیه کرده است. به عنوان مثال، زرده تخم مرغ نیازمند حرارت دیدن با حداقل دمای 60 درجه سلسیوس برای 6.2 دقیقه است. پاستوریزاسیون به میزان قابل توجهی آلودگی سالمونلا را کاهش می دهد، در شرایطی که بر کیفیت تغذیه ای یا عطر و طعم تخم مرغ اثرگذار نیست. در مقابل، روش پرتو افکنی می تواند بر کیفیت تخم مرغ اثرگذار باشد. پیوند بین سالمونلا و ماکیان بسیاری از مرغداران از پیوند بین عفونت سالمونلا و ماکیان آگاهی ندارند. طی یک بررسی در آمریکا، کمتر از 50 درصد مرغداران در میامی و لس آنجلس و 63.5 درصد از مرغداران در دنور از پیوند بین عفونت سالمونلا و ماکیان آگاه بودند. طی یک مطالعه در استرالیا از شرکت کنندگان درباره مصرف تخم مرغ های خام پرسش شد. در شرایطی که 84 درصد شرکت کنندگان اعلام کردند که تخم مرغ خام مصرف نمی کنند، اما 86 درصد آنها تایید کردند که ترکیب آماده پخت حاوی تخم مرغ خام را از ظرف، قاشق یا وسایل دیگر لیس می زنند. پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که افراد بسیاری از این که مصرف تخم مرغ خام می تواند موجب بیماری شود، آگاه نیستند. چه کسی در معرض خطر عفونت قرار دارد؟ افرادی که تخم مرغ های خام یا نیم پز مصرف می کنند می توانند به عفونت سالمونلا مبتلا شوند. به گفته سازمان غذا و داروی آمریکا، علائم یک عفونت سالمونلا طی 12 تا 72 ساعت پس از مصرف غذای آلوده پدیدار می شوند. افرادی که به عفونت سالمونلا مبتلا می شوند ممکن است علائم زیر را تجربه کنند: - اسهال - تب - کرامپ های شکمی - استفراغ همچنین، نوزادان، کودکان، سالمندان و زنان باردار در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری ناشی از عفونت سالمونلا قرار دارند. افرادی که از سیستم ایمنی ضعیف برخوردار هستند نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هایی با منشا غذایی قرار دارند. افراد مبتلا به دیابت، سرطان، اچ‌آی‌وی یا ایدز، یا آنهایی که عمل پیوند اندام داشته اند باید از مصرف تخم مرغ های خام غیر پاستوریزه پرهیز کنند و مصرف تخم مرغ پاستوریزه گزینه ای امن‌تر برای آنها محسوب می شود. افزون بر نگرانی های مربوط به ایمنی غذایی، مصرف سفیده تخم مرغ های خام در توانایی بدن برای جذب بیوتین اختلال ایجاد می کند. بیوتین نقش مهمی در متابولیسم چربی و کربوهیدرات ایفا می کند و کمبود آن می تواند عملکرد انسولین را مختل کند که ممکن است مدیریت قند خون را دشوارتر سازد. چگونگی رسیدگی و پخت تخم مرغ سازمان غذا و داروی آمریکا نکته های زیر را برای کمک به رسیدگی و پخت بی خطر تخم مرغ ها توصیه کرده است: - برای پرهیز از ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف تخم مرغ، تخم مرغ هایی که در یخچال و در دمای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4.4 درجه سلسیوس) نگهداری می شوند را خریداری کنید. - اگر پوسته تخم مرغ ترک خوردگی دارد یا کثیف است از آن استفاده نکنید. - دست ها، لوازم آشپزی و پیشخوان آشپزخانه را پیش و پس از تماس با تخم مرغ با آب صابونی داغ بشویید. - به بسته بندی محصول توجه داشته باشید. تخم مرغ های پاستوریزه ممکن است دارای برچسب هایی باشند که به این نکته اشاره دارند. وزرات کشاورزی آمریکا نکته های زیر را برای پخت تخم مرغ ارائه کرده است: - گزینه های پخت شامل آب‌پز کردن، سرخ کردن، نیمروی همزده و پختن می شوند. - همواره سفیده تخم مرغ را به خوبی بپزید و اطمینان حاصل کنید زرده تخم مرغ سفت شده باشد. - برای غذاهای پخته، مانند کسرول ها، باید دمای داخلی پیش از خوردن حداقل به 160 درجه فارنهایت (71 درجه سلسیوس) رسیده باشد. - زمانی که بستنی و نوشیدنی اگ‌ناگ خانگی تهیه می کنید، ترکیب تخم مرغ و شیر را به آرامی با دمای 160 درجه فارنهایت (71 درجه سلسیوس) حرارت دهید. ارزش تغذیه ای اطلاعات تغذیه ای تخم مرغ ها با توجه به چگونگی آماده کردن آنها اندکی متفاوت خواهند بود. جدول زیر توسط وزارت کشاورزی آمریکا برای یک تخم مرغ بزرگ خام و کامل ارائه شده است: کالری: 72 پروتئین: 6.28 گرم چربی اشباع: 1.563 گرم چربی تک غیراشباع: 1.829 گرم چربی چند غیراشباع: 0.956 گرم کلسترول: 186 میلی گرم کلسیم: 28 میلی گرم فسفر: 99 میلی گرم پتاسیم: 69 میلی گرم سدیم: 71 میلی گرم کولین: 146.9 میلی گرم فولات: 24 میکرو گرم ویتامین A: 270 واحد بین المللی ویتامین D: 41 واحد بین المللی زرده تخم مرغ بسیار مغذی است و بیشتر اسید آمینه های ضروری مورد نیاز یک فرد و همچنین ویتامین ها و ریزمغذی های دیگر، مانند کولین را تامین می کند. یک تخم مرغ بزرگ تقریبا 27 درصد از ارزش روزانه کولین را تامین می کند. همچنین، تخم مرغ حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب است که به سوخت و ساز بدن کمک می کنند.   ]]> سبک زندگی Tue, 25 Jun 2019 08:03:00 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161816/ آنچه که درباره نمک دریا نمی‌دانید/ گول تبلیغات را نخورید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161803/ ایسنا نوشت: برلیانت بزرگمهر با اشاره به تبلیغات گمراه کننده نوعی نمکی با عنوان نمک دریا و با تاکید بر مصرف نمک تصفیه شده یُد دار گفت: افرادی که در نقاط کوهستانی زندگی می‌کنند به دلیل اقلیم خاص زندگی خود نیاز به منابع یُد بیشتری دارند. طی قرن‌ها با بارش برف و باران در مناطق کوهستانی یُد موجود در خاک شسته شده و افراد در معرض گواتر ناشی از کمبود ید قرار می‌گیرند. او افزود: بهترین منبع تامین یُد، ماهی و محصولات دریایی است؛ البته به شرط آنکه این محصولات از دریا بوده و پرورشی نباشند. همچنین راه دیگر تامین یُد مورد نیاز، مصرف نمک یُد دار است. این مشاور تغذیه و رژیم درمانی گفت: نمک دریا برخلاف آنکه ادعا می‌شود حاوی مقادیر زیادی یُد است، اما در پروسه استخراج آن از دریا مقدار زیادی از یُد موجود در آن تبخیر می‌شود. بنابراین یُد موجود در آن به حدی نیست که نیاز بدن را تامین کند. همچنین این نمک به دلیل آلودگی آب‌ها می‌تواند باعث بروز بیماری‌های عفونی یا شیمیایی شود؛ چراکه فرآیندی در جهت استریل شدن آن صورت نمی‌گیرد. بزرگمهر ادامه داد: گاها هنگامی که غذا شور است، می‌گویند غذا خوش نمک شده؛ در حالی که این بسیار جمله غلطی است که باعث تشدید عادات غذایی غلط می‌شود. مصرف نمک زیاد که در ایران نیز بسیار رواج دارد باعث بروز بیماری‌های قلبی_عروقی، دفع کلسیم و … می‌شود. مصرف نمک زیاد باعث دفع کلسیم از طریق کلیه‌ها می‌شود که در نتیجه آن بروز بیماری راشیتیسم در کودکان، نرمی استخوان در نوجوانان و پوکی استخوان در بزرگسالان مشاهده می‌شود. او در پایان، مصرف سبزیجات و میوه‌های حاوی پتاسیم را از عوامل موثر در کاهش میزان فشارخون معرفی کرد و گفت: البته مصرف این مواد خوراکی به تنهایی کافی نیست و باید برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون، به رژیم غذایی نیز توجه کافی داشت. ]]> سبک زندگی Tue, 25 Jun 2019 06:30:47 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161803/ وقتی «ام‌اس» به چشم‌ می‌زند! http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161780/ عصر ایران نوشت: به نقل از "مدیکال نیوز تودی"، همانند دیگر علائم بیماری ام‌اس، علائم مرتبط با چشم می توانند طی یک دوره شعله‌ور شدن بیماری پدیدار شده و سپس با گذشت زمان از بین بروند. روش های درمان ممکن است به محافظت از بینایی فرد کمک کنند، پیشرفت بیماری ام‌اس را کند سازند و از آسیب بیشتر پیشگیری کنند. بیماری ام‌اس و مشکلات چشم مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری پیشرونده است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های عصبی سالم حمله می کند. بر همین اساس، پوشش محافظ این سلول ها که به نام «غلاف میلین» شناخته می شود، آسیب می بیند. آسیب دیدگی این سلول ها می تواند موجب ایجاد زخم های دائمی در مغز شده و به بروز طیف گسترده ای از علائم منجر شود. اگرچه بیماری ام‌اس هر فردی را به شیوه ای متفاوت تحت تاثیر قرار می دهد، مشکلات بینایی اغلب از نخستین علائمی هستند که افراد مبتلا به این بیماری تجربه می کنند. زمانی که بیماری ام‌اس بر اعصاب چشم های یک فرد اثر می گذارند، این می تواند موجب بروز التهاب و شکل گیری علائم شود. نام رسمی برای این شرایط «نوریت اُپتیک» است. یک فرد مبتلا به نوریت اُپتیک ممکن است متوجه مشکلات مختلف در بینایی خود شود که به طور کلی در یک چشم شکل می گیرند. این مشکلات ممکن است به طور ناگهانی یا به تدریج شکل بگیرند. آنها می توانند نگران کننده باشند، اما به طور معمول با گذشت زمان از بین می روند. مشکلات بینایی افراد مبتلا به بیماری ام‌اس با پیشرفت بیماری معمولا برخی اشکال از دست دادن بینایی را تجربه می کنند. مشکلات بینایی معمولا یک چشم را تحت تاثیر قرار می دهند و به طور معمول پیش از این که بهتر شوند، شرایط وخیمی به خود می گیرند. هر فردی که این علائم را تجربه می کند باید بلافاصله به پزشک مراجعه کند زیرا در برخی موارد گزینه های درمان در دسترس هستند. اگرچه از دست دادن کامل بینایی امکانپذیر است، اما به اندازه علائم دیگر مانند موارد زیر شایع نیست: - تاری دید - از دست دادن دید رنگی یا خاکستری - احساس درد هنگام حرکت دادن چشم ها - نابینایی جزئی یا کامل در یک چشم که پیش از یک حمله تشدید می شود - دشواری در نگاه به بغل - درد مبهم پشت چشم ها مشکلات حرکت چشم افراد مبتلا به بیماری ام‌اس ممکن است حرکات کنترل نشده چشم را تجربه کنند که به نام «نیستاگموس» شناخته می شود. نیستاگموس همواره به روشی مشابه شکل نمی گیرد، اما اغلب موجب حرکت مکرر یک یا هر دو چشم به سمت جلو و عقب می شود. فرد ممکن است کنترل چگونگی حرکات چشم خود در یک جهت خاص را از دست بدهد. همچنین، افراد ممکن است احساس کنند اشیا در حال حرکت هستند، اگرچه به واقع این گونه نیست. شدت نیستاگموس می تواند متغیر باشد. برخی افراد ممکن است علائم خفیف را تجربه کنند، در شرایطی که دیگران حرکاتی به اندازه کافی شدید را تجربه می کنند که در دید آنها اختلال ایجاد می کند. دوبینی برخی افراد مبتلا به بیماری ام‌اس ممکن است دوبینی یا دیپلوپیا را تجربه کنند. دوبینی به واسطه همگام نبودن ماهیچه ها در چشم ها رخ می دهد زیرا یکی به درستی کار نمی کند. در نتیجه، مغز تلاش می کند تا با ترکیب آنها تصویری واضح ایجاد کند. این شرایط در یک فرد مبتلا به بیماری ام‌اس زمانی رخ می دهد که اعصابی که این ماهیچه ها را کنترل می کنند، تحت تاثیر قرار می گیرند. نابینایی در مراحل پیشرفته، بیماری ام‌اس ممکن است پوشش محافظ اطراف اعصاب را تخریب کند که به تغییرات دائمی در بینایی منجر می شود. در فردی که به طور منظم مشکلات بینایی را طی شعله‌ور شدن بیماری تجربه می کند، این ممکن است به نابینایی جزئی یا کامل در یک یا هر دو چشم منجر شود. علائم چه مدت طول می کشند؟ بیماری ام‌اس هر فرد را به شیوه ای متفاوت تحت تاثیر قرار می دهد، از این رو، دقیقا نمی توان گفت که علائم چه مدت دوام می آورند. با از بین رفتن التهاب در سلول های عصبی، علائم نیز باید تسکین یابند. برای افراد بسیاری، این به کوتاهی چند هفته است. افراد دیگر ممکن است علائمی را تجربه کنند که حتی یک سال یا بیشتر ادامه می یابند. در برخی افراد گرما ممکن است موجب تشدید علائم شود، به عنوان مثال، پس از یک دوش آب داغ یا در روزهای بسیار گرم. دمای بالای بدن ناشی از انجام ورزش یا آنفلوآنزا نیز می تواند موجب تشدید علائم در برخی افراد شود. اعمال فشار بیش از حد بر چشم ها نیز ممکن است به تشدید علائم در برخی افراد منجر شود. هر فردی که با علائم چشمی مواجه است باید برای چشم های خود زمان های استراحت منظم در روز تعیین کرده و از اعمال فشار غیر ضروری بر چشم ها پرهیز کند. دلایل علائم چشمی زمانی شکل می گیرند که سیستم ایمنی به غلاف میلین اعصابی که فعالیت های مختلف چشم را کنترل می کنند، حمله می کند. نوع علائمی که فرد تجربه می کند به اعصاب آسیب دیده بستگی دارد. بیماری ام‌اس تنها دلیل نوریت اُپتیک نیست. از عوامل دیگری که ممکن است موجب التهاب در چشم ها و در نتیجه بروز علائم شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - برخی داروها - عفونت های ویروسی یا باکتریایی، مانند بیماری لایم، اوریون یا سرخک - بیماری های خودایمنی دیگر، از جمله لوپوس و سارکوئیدوز دانشمندان دلیل دقیق بیماری ام‌اس را کشف نکرده اند. با این وجود، شواهدی وجود دارند که برخی افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری قرار داشته باشند. به عنوان مثال، برخی عوامل محیطی ممکن است خطر بیماری ام‌اس را افزایش دهند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: - سیگار کشیدن - سطوح پایین ویتامین D در بدن - عفونت با ویروس اپشتین-بار با این وجود، خطر افزایش یافته به معنای آن نیست که این عوامل به طور مستقیم موجب ابتلا به بیماری ام‌اس می شوند. درمان بیشتر مشکلات بینایی که به واسطه بیماری ام‌اس رخ می دهند، در نهایت خودشان بهبود می یابند، اما ممکن است مدیریت این علائم برای افراد دشوار باشد. تداوم مصرف دارو برای تسکین علائم بیماری ام‌اس به بهبود مشکلات چشم کمک خواهد کرد. اگر فرد علائم بسیار شدید را تجربه می کند، پزشک ممکن است درمان های اضافه را توصیه کند. به عنوان مثال، اگر فردی با از دست دادن شدید بینایی مواجه است، پزشک ممکن است گزینه هایی که تا حد امکان تلاش می کنند از آنها پرهیز شود، مانند تزریق سیاهرگی استروئیدها را توصیه کند. در موارد دیگر، روش های ساده ممکن است مفید باشند. به عنوان مثال، پزشک ممکن است یک چشم بند موقت را برای فرد مبتلا به دوبینی تجویز کند. چشم بند اطلاعات ورودی یکی از چشم ها را مسدود کرده که باید به اصلاح دوبینی کمک کند. برخی داروها نیز ممکن است تا زمانی که دوره شعله‌ور شدن بیماری فروکش کند به کاهش عوارض جانبی مشکلات بینایی کمک کنند. پیشگیری پرهیز از آسیب بیماری ام‌اس به چشم به طور کامل ممکن نیست، اما افراد می توانند اقداماتی را در راستای کاهش احتمال بروز آنها مد نظر قرار دهند. افرادی که مستعد شعله‌ور شدن بیماری در چشم ها هستند باید به طور منظم در طول روز به چشم های خود استراحت دهند. پزشک ممکن است استفاده از عینک با لنز خاص که به کنترل اختلالات در چشم و کاهش علائم کمک می کند را توصیه کند. همچنین، ممکن است بین سطوح ویتامین D و شدت شعله‌ور شدن بیماری ارتباطی وجود داشته باشد. مطالعه ای که نشریه Neurology منتشر شد، نشان داد پیوندی بین سطوح ویتامین D و شدت نوریت اُپتیک وجود داشته است. اما این لزوما به معنای آن نیست که مصرف ویتامین D به حملاتی با شدت کمتر منجر خواهد شد. پژوهش های بیشتری باید در این زمینه صورت بگیرند، اما در حال حاضر برخی پزشکان به بیماران مبتلا به بیماری ام‌اس مصرف مکمل ویتامین D را توصیه می کنند. هر فردی که متوجه علائمی جدید یا تشدید علائم می شود باید با پزشک خود در این زمینه صحبت کند زیرا وی می تواند روش هایی را برای بهبود یا کاهش اثر علائم توصیه کند. ]]> سبک زندگی Tue, 25 Jun 2019 03:38:08 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161780/ یک عامل مهم افزایش وزن http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161752/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، علاوه بر نوع مواد غذایی مصرفی، سرعت خوردن نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر میزان افزایش یا کاهش وزن داشته باشد. گروهی از متخصصان علوم تغذیه در ژاپن به مطالعه روی ۱۰۸۳ فرد بزرگسال برای مدت پنج سال پرداختند. این افراد بر اساس سرعت غذا خوردن (کُند، عادی و سریع) به سه گروه تقسیم شدند. همچنین از آنان درخواست شد در شروع مطالعه به پرسش‌هایی در مورد رژیم غذایی، برنامه ورزشی و سابقه پزشکی پاسخ دهند. هیچ یک از این افراد در آغاز آزمایش‌ها به سندرم‌های متابولیک از جمله چاقی شکمی، سطح پایین کلسترول خوب، تری‌گلیسیرید بالا، فشار خون و قند خون بالا مبتلا نبودند.    متخصصان ژاپنی مشاهده کردند که پس از گذشت پنج سال ۸۴ نفر از این افراد به سندروم متابولیک دچار شدند و سرعت غذا خوردن در ابتلای آنان به این بیماری موثر بوده‌ است. بنابراین گزارش افرادی که تند و سریع غذا می‌خوردند ۸۹ درصد بیشتر از دو گروه دیگر با احتمال ابتلا به سندرم متابولیک مواجه بودند. همچنین تنها در ۲.۳ درصد از افرادی که آهسته غذا می‌خوردند این سندرم تشخیص داده شد. این متخصصان همچنین افزودند: افرادی که سریع غذا می‌خورند نسبت به دیگران، سایز دور کمر بزرگتر و قند خون بالاتری داشته و احتمال اینکه دچار اضافه وزن شوند بیشتر است. به گزارش نشریه تایمز آو ایندیا، به گفته متخصصان تند غذا خوردن باعث می‌شود بدن فرصتی برای ارسال سیگنالی مبنی بر احساس سیری نداشته باشد. ]]> سبک زندگی Mon, 24 Jun 2019 07:08:40 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/161752/