پایگاه خبری ستاره ها - پربيننده ترين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle/health Tue, 18 Dec 2018 20:20:55 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Tue, 18 Dec 2018 20:20:55 GMT سلامت 60 اضافه وزن عامل بروز ۴ درصد سرطان ها در جهان http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149628/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، طبق گزارش جدید محققان، در سال ۲۰۱۲ اضافه وزن بدن عامل حدود ۵۴۴,۳۰۰ نوع سرطان، یا ۳.۹ درصد تمام سرطان ها در جهان، بوده است. به گفته محققان، این رقم بدون شک در طول دهه های آتی افزایش خواهد یافت. طبق نتایج این مطالعه، کل ۴۶ درصد موارد ابتلا به سرطان مرتبط با اضافه وزن در سال ۲۰۱۲ در کشورهای غربی پردرآمد روی داده است. در کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی نرخ سرطان ناشی از چاقی در سال ۲۰۱۲، ۱۶ درصد بوده است درحالیکه کمترین نرخ ابتلا به سرطان در قاره اقیانوسیه تنها ۰.۱ درصد بوده است. این نرخ در جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا، حدود ۲ درصد بوده است. سیاست گذاری ها، سیستم های اقتصادی و شیوه های بازاریابی که ترغیب کننده مصرف مواد خوراکی پرانرژی و فاقد مواد مغذی هستند و همچنین فعالیت فیزیکی ناکافی، علت افزایش جهانی اضافه وزن در دنیا هستند. محققان با روند افزایش نرخ اضافه وزن و ابتلا به سرطان، بر شناسایی و اجرای راه های پیشگیری و کنترل اضافه وزن تاکید دارند. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 05:48:06 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149628/ تاثیر مصرف رژیم غذایی گیاهی بر کاهش خطر نارسایی قلبی http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149653/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، محققان دانشکده آیسان نیویورک در این مطالعه پنج الگوی رژیم غذایی را ارزیابی کردند. آنها دریافتند افرادی که اکثر اوقات رژیم غذایی گیاهی مصرف می کنند در طول چهار سال مطالعه، ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به نارسایی قلبی قرار داشتند. دکتر «کیلا لارا»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «پیروی از رژیم غذایی عمدتاً حاوی گیاهان برگدار سبز، میوه، حبوبات، غلات کامل و ماهی و محدود کردن مصرف گوشت های فرآوری شده، چربی های اشباع، چربی های ترانس، کربوهیدرات های تصفیه شده و غذاهای سرشار از قندهای افزودنی یک سبک غذایی سالم برای قلب محسوب شده و بخصوص به پیشگیری از نارسایی قلبی کمک می کند.» در نارسایی قلبی، قلب قادر به پمپاژ خون کافی برای حفظ حجم کار خود نیست. این مطالعه شامل بیش از ۱۵,۵۰۰ فرد بزرگسال آمریکایی ۴۵ سال به بالا بود که مبتلا به بیماری قلبی یا نارسای قلبی نبودند. رژیم غذایی گیاهی در مقابل رژیم های غذایی فست فودی (گوشت قرمز، پاستا، سیب زمینی سرخ کرده و غذاهای سریع پز)، رژیم های شیرین (دسر، نان، غذاهای صبحانه ای شیرین، شکلات، آب نبات)؛ رژیم های جنوبی (تخم مرغ، غذای سرخ شده، گوشت ها، گوشت فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین)؛ و عادات شدید به مصرف الکل و سالاد (سس سالاد، سبزیجات برگدار، گوجه فرنگی، شراب، کره، مشروبات الکلی) در نظر گرفته شده و مقایسه شدند. نتایج نشان داد چهار رژیم غذایی دیگر با کاهش نارسایی قلبی همراه نبودند.                              تحقیقات قبلی نشان داده است که رژیم غذایی می تواند عامل مهمی در تنگ شدن شریان ها باشد که می تواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی شود. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 08:05:17 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149653/ تاثیر تمرینات مقاومتی در کاهش چربی‌های پهلو و اطراف شکم http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149607/ به گزارش ستاره ها؛ حسین سعادت مهر در گفت و گو با ایسنا، افزود: برای کاهش چربی‌های اطراف شکم و پهلو در ابتدا باید افراد سبک زندگی خود را که شامل تغذیه، ورزش و خواب است را اصلاح کنند تا ضمن کاهش چربی اطراف شکم و پهلو از سلامتی و دوری از بیماری‌ها نیز برخوردار شوند. وی گفت: چاقی سبب افزایش احتمال به بیماری‌های قلبی و عروقی، آرتروز، نارسایی تنفسی، دیابت، سرطان، نازایی، فشارخون، چربی خون و اختلالات جنسی می‌شود که البته بهترین نوع فعالیت برای بیشترین درصد چربی سوزی فعالیتی است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد توان قلبی هر فرد انجام شود. سعادت مهر با بیان این که تمرینات مقاومتی سبب محکم شدن عضلات شکم و همچنین از شل شدگی و افتادگی پوست شکم بعد از لاغری جلوگیری می‌کند، تصریح کرد: افرادی که از ناحیه کمر دچار آسیب هستند بهتر است قبل از انجام این حرکات با پزشک خود مشورت کنند. عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران ادامه داد: حرکت شکم وی آپ برای عضلات بالایی و پایینی عضله راست شکمی به گونه‌ای است که ابتدا باید طاق‌باز روی زمین دراز بکشید، دست‌ها را در پشت گردن قرار دهید و پاها را به‌گونه‌ای که بین بالاتنه و ران‌ها زاویه‌ی  ۹۰ درجه شکل بگیرد، خم‌کنید. شانه‌ها را با بلند کردن از زمین به زانوها نزدیک و سپس به حالت اولیه روی زمین بازگردید. همچنین برای انجام حرکت شکم دوچرخه جهت تقویت عضلات مورب شکمی نیز ابتدا باید روی زمین دراز بکشید و دست هارا در پشت گردن قرار دهید، آرنج‌ها کمی باز باشد و پاها را در زاویه ۹۰ درجه نگه‌دارید. آرنج را سمت زانوی مخالف ببرید و به حالت شروع برگردید و سپس با دست دیگر همین کار را تکرار کنید. دقیقا حالت رکاب زدن با پا و نزدیک کردن دست‌ و پاهای مخالف به‌تناوب. وی اضافه کرد: برای انجام حرکت شکم خوابیده یا همان دراز نشست جهت تقویت عضلات راست شکمی نیز باید طاق‌باز دراز بکشید در حالی‌که زانوها خم و پاشنه‌ها در نزدیک‌ترین حالت به سرینی قرار دارد. پاها به عرض لگن باز و دست‌ها پشت گردن است. دست‌ها را در حالی‌که آرنج‌ها کاملاً باز هستند، پشت گردن قرار دهید و شانه‌ها را از زمین به سمت قسمت پایینی کمر بلند کنید و چانه را به سینه نزدیک کرده تا فشار از روی گردن برداشته شود. بهتر است حین حرکت شکم را داخل نگه‌دارید. این عمل موجب افزایش محدوده‌ی فشاری که ناحیه‌ی کمر را رویِ زمین نگه می‌دارد، می‌شود. سعادت مهر خاطرنشان کرد: در تمامی حرکات بالا زمانی که کمر روی زمین است عمل دم و در حین حرکت بازدم انجام شود. دقت شود برای بلند کردن تنه از زمین با دست‌ها به گردن فشار نیاوریم و در هنگام بالا آمدن تا جایی تنه را بلند می‌کنیم که مهره‌های کمری به زمین چسبیده باشند. البته افرادی که در شروع ورزش هستند و این حرکات برای آنها مشکل است می‌توانند از حرکت شکم حمایتی با دستگاه استفاده کنند. عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران اظهار کرد: این تمرینات باعث افزایش استقامت عضلانی و هایپر تروفی این عضلات خواهد شد که همین امر در کاهش سایز و لیفت شدن پوست مؤثر و سودمند است. البته می‌توانید این تمرینات را سه بار در هفته با شدت کم و تکرار زیاد انجام دهید. وی در پایان تاکید کرد: برای کاهش وزن و تناسب‌اندام خیلی مراقب افراد سودجو و تبلیغات رنگارنگ باشید. شاید این افراد و محصولات بتوانند شما را خیلی سریع لاغر کنند، ولی مشکلاتی برای شما پیش خواهد آمد که نه‌تنها بعد از مدت کوتاهی به وزن قبلی و یا بیشتر برمی‌گردید، ممکن است به آسیب زدن یکی از اندام‌های بدن نیز منجر شود. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 03:55:22 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149607/ خانه‌ی شما چگونه می‌تواند مضطرب‌تان کند؟ http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149646/ محیط ناسالم برترین ها نوشت: خانه می‌تواند بر سلامت روح و روان ما اثر بگذارد. یک محیط ناسالم می‌تواند اضطراب ایجاد کند. چه چیزی یک محیط را ناسالم می‌کند؟ یک محیط ناسالم داخلی محیطی است که وقتی در آن هستید احساس خوبی ندارید. مثلا محیطی که کیفیت هوای آن خوب نیست، بوی بدی می‌دهد، دکوراسیونش چشم را آزار می‌دهد و یا نورپردازی‌اش مناسب آن فضا نیست. از دیگر المان‌های دکوراسیون که می‌تواند تاثیر منفی روی ما بگذارد شامل کیفیت مبلمان و چیدمان آنها می‌شود. انسان در محیط‌های شلوغ احساس راحتی نمی‌کند و نشستن روی مبلمان ناراحت خوشایند نیست. همه‌ی اینها می‌توانند استرس برانگیز باشند و تمرکز و آرامش را بهم بزنند. کمبود نور طبیعی، عدم وجود المان‌های زنده یا سبز به طور کلی از شاخص‌های یک فضای داخلی ناسالم‌اند. ارتباط روان ما با پیرامون ما تاثیر محیط بر ما تنها فیزیکی نیست و می‌تواند بر خلق و خو و احساسات ما نیز اثر بگذارد. تمام المان‌های طراحی داخلی مانند رنگ، الگوها و بافت‌ها می‌توانند بر احساس بیولوژیکی و روانی ما اثر بگذارند زیرا مغز ما در مواجهه با محیطی که ساخته‌ایم هورمون‌هایی ترشح می‌کند. مثلا اگر فضایی را آرامشبخش تلقی کنیم بدن ما نیز هورمون‌هایی ترشح می‌کند که می‌توانند اضطراب‌مان را تسکین دهند. اگر وارد محیطی بسیار گرم و پویا شویم که پُر از نورهای روشن و رنگ‌های درخشان و زوایای تند است می‌توانیم هیجان زده شویم و حتی آدرنالین ترشح کنیم که باعث می‌شود بدن ما در وضعیت بسیار هوشیار قرار بگیرد. محیطی ممکن است تجربیات شخصی‌مان را برای‌مان زنده کند یا تاثیر فرهنگی روی ما بگذارد. شاخص‌های یک خانه‌ی سالم نشانه‌های یک محیط خانگی سالم چیست؟ آشپزخانه‌ای که دستگاه تصفیه آب در آن دیده می‌شود خبر از اهمیت اعضای خانواده به کیفیت آب آشامیدنی می‌دهد. پنل‌های آکوستیک که روی سقف کار شده نشان دهنده‌ی به حداقل رساندن سروصدا و ایجاد محیطی بهتر برای ارتباط اعضای خانواده و لذت بردن از صرف غذا و درکنار هم بودن است. محیط منظم و بودن وسایل اضافی نشان می‌دهد می‌توانید انتظار داشته باشید هر چیزی سر جای خودش باشد. ریزه کاریهای فضای پخت و پز، فضای خواب و استراحت، فضای پذیرایی و ...، حرفهای زیاد برای گفتن دارند. یک باشگاه خانگی کوچک ورزش می‌تواند اضطراب را تسکین بدهد، بنابراین آیا می‌توانید باشگاه کوچکی در خانه درست کنید تا تشویق به تمرین و تحرک شوید؟ مطمئنا وجود چنین فضایی تاثیر مستقیم بر سلامت جسم و روح‌تان دارد. باشگاه خانگی شما باید به شما انگیزه بدهد و چه بهتر که رو به فضای سبز یا دست کم چشم اندازی زیبا و انگیزه بخش باشد. شما باید عاشق باشگاه خانگی‌تان باشید و احساس کنید در این محیط انرژی می‌گیرید. انتخاب دنج‌ترین قسمت خانه برای ورزش باعث می‌شود انگیزه‌تان کم شود و احتمالا آن را نادیده بگیرید. از نور غیرمستقیم برای باشگاه کوچک خانگی‌تان استفاده کنید تا وقتی تمرینات درازکشیده را انجام می‌دهید چشمان‌تان را آزار ندهد. از خانه‌تان، محل کار ِ استرس برانگیز نسازید شکی وجود ندارد که در خانه کار کردن مزایای زیادی دارد اما باید هوشیارانه این کار را انجام دهید تا فضای خانه‌تان تبدیل به محیط کار نشود و استرس کار و شغل‌تان محیط خانه را نگیرد. با چند ترفند در طراحی می‌توانید این کار را انجام دهید. فضای خانگی کارتان را با چیزهایی که دوست دارید و حواس‌تان را هم پرت نمی‌کنند بسازید. این روزها حتی شرکت‌ها و محیط‌های سازمانی هم تا آخرین حد ممکن سعی می‌کنند فضای کار را گرم و راحت و دوستانه‌تر کنند، پس شما که در خانه کار می‌کنید باید راحت‌تر بتوانید این کار را انجام دهید. ببینید چه فضای خلاقیت‌ و کارآمدی‌تان را بیشتر می‌کند بدون اینکه استرسی به شما وارد کند. محیط خانه با وسایل کوچکی و سالمی که استفاده می‌کنید سالم می‌شود آشپزخانه معمولا دوست داشتنی‌ترین فضای خانه است که باید در آن احساس مطبوعی داشته باشید، پس چند گل و گیاه در آن بگذارید و به نور آن اهیمت بدهید. یک آشپزخانه‌ی زیبا درست کنید، جایی که به راحتی در آن آشپزی کنید و فضایی برای میزغذاخوری در نظر بگیرید. خانواده‌هایی که باهم آشپزی می‌کنند و دور هم غذا می‌خورند کمتر دچار اضافه وزن می‌شوند، عملکرد کاری‌شان بهتر است و کمتر در زندگی روزمره به دردسر می‌افتند. نگه داشتن گیاهان در فضای خانه نه تنها هوا را تصفیه می‌کند و به محیط شادابی می‌‌دهد. می‌توانید طبق سلیقه‌تان و متناسب با فضایی که دارید از انواع جورواجور گلها و گیاهان استفاده کنید. همچنین می‌توانید خودتان باغبانی کنید که علم ثابت کرده به میزان چشمگیری از کورتیزول‌تان کم کرده و حال‌تان را خوب می‌کند. قدرت بافت‌ها و پارچه‌ها را دست کم نگیرید. صحبت ما فراتر از بافت‌هایی چون پشم و ابریشم است؛ بافت‌هایی از طبیعت را به خانه‌تان بیاورید. افزودن پارچه‌های طبیعی و المان‌های سبز به فضا، واقعا ساده و بینهایت موثر بر روح و روان ماست. اگر می‌خواهید فقط یک کار برای خانه‌تان انجام دهید، نورپردازیست به نورپردازی خوب و مناسب خیلی اهمیت بدهید. یک نورپردازی درست، نگاه‌تان را تغییر خواهد داد و زندگی‌تان را جور دیگری خواهد کرد. بزرگترین اشتباهی که در دکوراسیون می‌توانید مرتکب شوید، دست کم گرفتن اثر نورپردازی در فضای داخلی است. وقتی وارد محیطی می‌شوید و احساس خوبی به شما می‌دهد، به احتمال زیاد نورپردازی عامل این احساس خوب است. یک نورپرازی مناسب حتی می‌تواند کوچک‌ترین فضاها و ساده‌ترین وسایل را زیبا و دوست داشتنی جلوه بدهد. نور می‌تواند به شما احساس سرزنده‌گی و انرژی بدهد اما می‌تواند ساکت و منزوی‌تان هم بکند. اگر نورپردازی فضای خانه احساسی غیر از آنچه نیاز دارید ایجاد کند حتی ممکن است مانع شود بدن‌تان به طور طبیعی احساس خواب آلودگی یا هوشیاری کند. برای ایجاد فضایی نیروبخش و آرامشبخش از نورپردازی با رنگ‌های گرم استفاده کرده و از غروب خورشید الهام بگیرید که درخشش آن پراکنده‌تر است و عملکردی مبهم‌تر و کم سوتر و در نتیجه اثری آرامشبخش‌تر دارد. این نوع نورپردازی برای یک محیط کاری که نیاز به خلاقیت و کارآمدی وجود دارد مناسب نیست. محیط‌تان را شلوغ نکنید اتاقی که جادار است حس خوبی می‌دهد. چند نکته به شما توصی می‌کنیم که چگونه دکوراسیونی باز و جادار داشته باشید. محیط را تا جایی که ممکن است روشن و پرنور نگه دارید، دیوارها رنگ‌های روشن داشته باشند تا نور طبیعی را بازتاب بدهند. از سطوح انعکاسی مانند آینه برای گسترده‌تر نشان دادن فضا استفاده کنید. خرده ریزهای‌تان را در کمد و گنجه و ... بگذارید. سطوحی که چیزهای کمتری برای نمایش دادن دارند از پیچیدگی‌های بصری کم می‌کنند و احساس باز بودن فضا به شما می‌دهند. برای کف اتاق از رنگ‌ها با تناژ ملایم استفاده کنید. رنگ تیره برای کف اتاق از لحاظ بصری از گستردگی فضا کم می‌کند و احساس کوچک‌تر بودن فضا از میزان واقعی آن را به شما خواهد داد. اگر امکان دارد ارتفاع سقف را بیشتر کنید. هر چه سقف بلندتر باشد احساس می‌کنید فضای‌تان بیشتر است. خانه‌ی شما قلب شماست خانه‌ی شما مثل بدن شماست، قلب و جان شماست؛ باید از آن مراقبت کنید تا از طعم سلامتی را بچشید و لذت ببرید. افرادی که برای محیط خانه‌ی خود هزینه و وقت صرف می‌کنند حس مطبوعی از رضایت و غرور دارند و میزان شادی و اعتماد بنفس‌شان بیشتر است. پژوهش‌ها نشن می‌دهند اگر در خانه‌ای شلوغ و بهم ریخته با وسایل کهنه و نامتناسب زندگی کنید، احساس افسردگی و استرس خواهید داشت. پس یک محیط و دکوراسیون سالم و شاداب نه تنها چشمان‌تان را می‌نوازد بلکه با احساس آرامش و امنیت و لذتی که به شما می‌دهد برای سلامت جسم و روح‌تان نیز خوب است. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 07:32:48 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149646/ در روزهایی که هوا آلوده است این مواد غذایی را بخورید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149691/ مشرق نوشت: فرهاد وحید دکترای تغذیه و رژیم درمانی درباره بهترین مواد غذایی مفید برای مقابله با آلودگی هوا اظهار کرد: یکی از مواد غذایی که مصرف آن در روزهای آلوده توصیه می‌شود، لبنیات است؛ بنابراین افراد باید در روزهای آلوده از لبنیات مانند ماست و شیر کم‌چرب استفاده کنند. وی گفت: افراد در روزهای آلوده باید روزانه حدود ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشند. همچنین آن‌ها باید از مصرف نوشیدنی‌هایی مانند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی به خصوص در این روزها خودداری کنند و آبمیوه‌های خانگی را جایگزین کنند. وی همچنین؛ مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان مانند سیب قرمز، انار و انگور قرمز به علت رنگ‌دانه‌هایی که دارند را نیز در روزهای آلوده مفید برشمرد و تصریح کرد:، سیب حاوی مقادیر بالایی پکتین است که تاثیر بسزایی در کاهش اثرات آلودگی هوا دارند. نوشیدن روزانه یک لیوان چای سبز نیز در روزهای آلوده موثر است. وحید با تاکید بر ضرورت مصرف سبزیجات حاوی فیبر افزود: مصرف سبزیجات حاوی فیبر نیز در روزهای آلوده ضروری است. زیرا این سبزیجات به مواد مضر موجود در بدن می‌چسبند و مدت زمان باقی ماندن مواد سمی در بدن را کاهش می‌دهند. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 11:13:49 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149691/ این میوه شب یلدا را بیشتر بشناسید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149700/ به گزارش ستاره ها به نقل از سیمرغ، همیشه سیب به عنوان مشهورترین میوه در تامین سلامت بدن معرفی شده است، اما تحقیقات جدید نشان می دهند که هندوانه نقش بسیار موثری در سلامت قلب و عروق ایفا می کند. متخصصان معتقدند که ماده ای به نام سیترولین که در هندوانه به فراوانی یافت می شود، مسئول کاهش کلسترول، فشار خون، وزن و جلوگیری از تشکیل پلاک سرخرگی می باشد. در واقع مصرف این میوه موجب کاهش آترواسکلروز (تصلب شرایین) می گردد. در مطالعه اخیر، دانشمندان موش های آزمایشگاهی را به دو گروه تقسیم نمودند. رژیم غذایی هر دو گروه سرشار از چربی های اشباع و کلسترول بود. به یک گروه آب به همراه 2 درصد آب هندوانه و به گروه دیگر همان مقدار آب به همراه محلولی داده شد که محتوای کربوهیدرات آن دقیقا مشابه گروه اول (آب هندوانه) بود. نتایج نشان داد که میزان LDL یا کلسترول بد خون در گروهی که آب هندوانه مصرف کرده بودند، 50 درصد کمتر بود. همچنین در این گروه تشکیل پلاک در دیواره سرخرگ ها 50 درصد کاهش داشت، سطح سیترولین افزایش یافت و افزایش وزن 30 درصد کمتر از گروه دیگر بود. متاسفانه سالانه 20 درصد از محصول هندوانه در اغلب نقاط دنیا هدر می رود، زیرا معمولا کشاورزان برای برداشت این محصول چندان هزینه نمی کنند. متخصصان معتقدند که از این میزان هندوانه هدر رفته می توان برای استخراج ترکیبات سودمند از جمله سیترولین و لیکوپن (رنگدانه قرمز) استفاده نمود.   ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 11:58:45 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149700/ صبحانه؛ وعده مهم شاگرد زرنگ‌ها http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149715/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، صبحانه وعده غذایی است که نقش مهمی درتمرکز و افزایش قدرت یادگیری دارد. والدین هم با صرف صبحانه در محیط گرم خانواده می‌توانند مشوق کودکان خود برای خوردن صبحانه باشند. اگر والدین صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق دانش‌آموزان برای صرف صبحانه خواهند بود. والدین باید سحرخیزی، ورزش و نرمش صبحگاهی و خوردن صبحانه در محیط گرم خانواده را به کودکان خود بیاموزند. کودکان باید در طول ساعات درس، سطح قند خونی مناسبی داشته باشند. صبحانه خوب می‌تواند بر کاهش خستگی آن‌ها سر کلاس و افزایش گیرایی و تمرکز آن‌ها تاثیرگذار باشد. صبحانه باید دو ویژگی داشته باشد؛ ویژگی نخست اینکه مقدار انرژی کافی در آن لحاظ شود و دوم اینکه انرژی طوری به بدن برسد که در طول ساعات بعدی، قند خونشان در سطح پایدار و ثابتی باقی بماند. متاسفانه دیده می‌شود کودکان علاقه‌ای به خوردن مواد غذایی مفید ندارند و بیشتر ترجیح می‌دهند با تنقلاتی مانند کیک و شکلات گرسنگی خود را برطرف کنند که این مشکل به دوران کودکی فرزندان برمی‌گردد. ذائقه انسان‌ها از همان دوران کودکی و شروع تغذیه کمکی شکل می‌گیرد. پدران و مادران باید از همان زمان ذائقه فرزندان خود را به خوراکی‌های سالم عادت دهند زیرا تغییر ذائقه در سال‌های بعد بسیار دشوار خواهد بود. صبحانه؛ وعده‌ای مهم برای دانش آموز علیرضا پرهیز، یک محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: صبحانه، مهم ترین وعده غذایی برای دانش آموزان است چرا که مصرف صحیح صبحانه می‌تواند انرژی مورد نیاز دانش آموز در طول روز را تامین کند. وی با اشاره به اینکه نوجوانان و دانش آموزان در سن رشد هستند، اظهار کرد: با توجه به این مسئله باید به دانش آموزان تذکر داد تا در ابتدای غذای روح خود را کنترل کنند که یکی از این موارد می‌تواند بازی‌های کامپیوتری باشد. وی بیان کرد: استفاده از خوراکی‌هایی مانند گلاب و زعفران در کنار غذاها نیز می‌تواند به گرمای بدن کمک کند. این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی برای دانش آموزان است چرا که مصرف صحیح صبحانه می‌تواند انرژی مورد نیاز دانش آموز در طول روز را تامین کند. پرهیز گفت: خوردن لبنیات برای دانش‌آموزان یکی از تاکیدات است که پنیر یکی از مواد لبنی است که دانش آموزان بیشتر از آن استفاده می‌کنند اما باید به این نکته توجه داشت که پنیر تنها باید با گردو مصرف شود در غیر این صورت مشکلاتی را به وجود می‌آورد. وی خاطرنشان کرد: مصرف غذاهایی مانند تخم مرغ محلی، آبگوشت به دلیل داشتن گوشت گوسفند می‌تواند در رژیم غذایی دانش آموزان نقش مهمی را ایفا کند. این محقق و پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: در حال حاضر نوع تغذیه مردم به سمت و سوی مدرن پیشرفت کرده است و استفاده از فست فودها افزایش یافته است که باید به طور جدی این مسئله کنترل شود و رژیم غذایی سنتی شود. لزوم استفاده از ویتامین‌ها و مواد معدنی در صبحانه دانش‌آموز زهره امیرپور، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تغذیه کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است و والدین باید به آن توجه کنند. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند بیان کرد: دانش‌آموزان باید میان وعده سالم و مغذی را میل کنند تا در طول روز ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن آن‌ها حفظ شود. امیرپور با اشاره به اینکه در میان وعده دانش‌آموزان باید از میوه‌ها و سبزی‌ها استفاده شود، تصریح کرد: والدین باید صبحانه سالمی مانند نان و پنیر و گردو و صبحانه‌های خانگی را برای نیمروز فرزند خود درنظر بگیرند. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام رضا(ع) بیرجند تصریح کرد: دانش‌آموزان باید از مصرف آبمیوه، کیک، نوشابه و فست فود دوری کرده و از مواد مغذی در میان وعده خود بهره ببرند. امیرپور خاطرنشان کرد: استفاده از مغزها، نخود، کشمش و برگه زردآلو در میان وعده دانش‌آموزان در مدرسه بسیار مهم خواهد بود. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 13:11:55 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149715/ باید و نبایدهای شام شب یلدا http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149731/ بهگ زارش ستاره ها؛ مهنوش صاحبدل در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در گذشته، شب یلدا را با مصرف مناسب انواع میوه به خصوص هندوانه و انار سپری می‌کردند و تا حد امکان مصرف انواع آجیل و شیرینی‌ها را به حداقل می‌رساندند اما امروزه افراد کمتر از میوه و بیشتر از تنقلات، آجیل و شیرینی‌ها استفاده می‌کنند و با این کار سلامت جسمانی خود را به مخاطره می‌اندازند. وی با تاکید بر لزوم مدیریت تغذیه در شب یلدا افزود: تنقلات حاوی انرژی و چربی بالایی است، چربی موجود در این مواد، هر چند مضر نیست اما از لحاظ خاصیت چاق‌کنندگی همچون انواع روغن‌ها عمل می‌کند. از این رو افراد باید در مصرف این‌گونه مواد، دقت کنند و میزان استفاده از آنها را کاهش دهند. مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه جهت پیشگیری از ایجاد عوارض گوارشی، از پرخوری بی‌رویه در شب یلدا خودداری شود، گفت: در شب یلدا، باید سعی شود جهت پیشگیری از افزایش کالری در بدن، به جای استفاده از تنقلات و شیرینی‌ها، از میوه‌ها استفاده شود. نکاتی برای مصرف آجیل صاحبدل اظهار کرد: استفاده از آجیل‌ها و مغزها به علت روغن موجود در آنها، عمل هضم را سنگین‌تر و سخت‌تر می‌کند. لذا توصیه می‌شود به جای استفاده از این مواد، از میوه برای گذراندن اوقات شب یلدا استفاده شود. وی افزود: بهتر است آجیل‌های خام جایگزین آجیل‌های رنگی، شور و ترش شود تا علاوه بر حفظ سلامت دستگاه گوارش، خطر دریافت زیاد نمک و افزودنی‌ها کمتر باشد. مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اظهار کرد: خشکبار مصرفی در شب یلدا مانند برگه زردآلو، انجیر خشک و ... دارای ریزمغذی‌هایی مانند آهن، روی، مس، منیزیم، فسفر و مقدار زیاد فیبر هستند که برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی، دیابت و سایر بیماری‌های غیرواگیر و یبوست مناسب‌اند اما باید دقت شود که تعادل در مصرف خشکبار نیز رعایت شود. وی ادامه داد: مصرف غلات و حبوبات برشته شده مانند گندم، عدس، لوبیای سویای بوداده و ... به جای آجیل‌ها توصیه می‌شود. صاحبدل اظهار کرد: افرادی که از بالا بودن تری گلیسیرید خون رنج می‌برند، بهتر است از مصرف دانه‌های چرب مانند پسته، بادام، گردو و ... خودداری کنند. خوردن آجیل‌های شور برای مبتلایان به بیماری فشار خون ممنوع است و در افراد سالم نیز باید محدود شود. مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان افزود: آجیل و مغزها دارای اسیدهای چرب ضروری (مفید)، برخی ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، فسفر، روی و منیزیم هستند که مصرف این اقلام به دلیل آهن مناسب به افراد مبتلا به کم‌خونی توصیه می‌شود. وی بیان کرد: همچنین مغزها منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها (مواد ضدسرطانی) هستندکه در پیشگیری از سرطان‌ها نقش مؤثری دارند اما باید توجه داشت که دارای کالری بالایی هستند و باید در مصرف آنها بسیار دقت شود. درباره میوه‌های شب یلدا صاحبدل با اشاره به میوه‌هایی که در شب یلدا بیشتر مصرف می‌شوند، عنوان کرد: هندوانه سرشار از ویتامین‌ها و مواد آنتی اکسیدان است که در پیشگیری از حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی و برخی از سرطان‌ها نقش بسزایی دارد. مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان به بیماران دیابتی نیز توصیه کرد: بهتر است بیماران دیابتی در مصرف هندوانه شب یلدا دقت کرده و به علت قند بالا، در آن زیاده‌روی نکرده و به جای هندوانه از میوه‌هایی با شیرینی کمتر مانند سیب و پرتقال استفاده کنند. همچنین می‌توانند از خشکباری مانند برگه زردآلو و آلو خشک به جای توت خشک و کشمش استفاده کنند. وی خاطرنشان کرد: انار نیز سرشار از ویتامین‌ها و مواد آنتی اکسیدان بوده و در پیشگیری از تصلب شریان‌ها، پیشگیری از سکته‌ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزایمر و پیشگیری از سرطان‌ها به ویژه سرطان پروستات مفید است. همچنین مصرف انار در کاهش فشار خون تاثیر دارد. شام شب یلدا صاحبدل افزود: در شام یلدا باید مصرف نان، برنج و چربی کاهش یابد و فاصله بین خوردن تا خواب باید حداقل دو تا سه ساعت باشد تا معده استراحت کند. وی اظهار کرد: رعایت نکات بهداشتی، تازه بودن محصولات هنگام خرید و بسته‌بندی بودن محصولاتی مانند خشکبار و آجیل برای پیشگیری از آلودگی‌های میکروبی به خانواده توصیه می‌شود. مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به این اینکه 60 درصد بزرگسالان استان خوزستان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند، اظهار کرد: رعایت تعادل در مصرف میوه و تنقلات شب یلدا برای بزرگسالان ضروری است. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 14:40:58 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149731/ از مصرف نمک دریا خودداری کنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149669/ به گزارش ستاره ها؛ عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: نمک یددار تصفیه شده، نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصی‌های نامحلول آن مانند فلزات سنگین و همچنین ناخالصی‌های محلول آن همچون آهک، شن و ماسه، در کارخانه از آن جدا شده و به آن ید اضافه شده است. وی با بیان اینکه مصرف نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری‌های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند، خطرناک است افزود: مصرف مداوم این نوع نمک‌ها در افراد سالم نیز می‌تواند منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن شود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: هموطنان در خرید نمک دقت کنند که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته‌بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» و یا «نمک دریا» خودداری کنند. عباسی افزود: همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از وزارت بهداشت روی بسته بندی نمک‌ها توجه کنید. فقط نمک‌هایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت برروی بسته‌بندی آن‌ها درج شده باشد. وی تاکید کرد: هموطنان در خرید نمک دقت کنند که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته‌بندی نمک درج شده باشد و از خرید هرگونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» و یا «نمک دریا» خودداری کنند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود، یادآور شد: همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد. عباسی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مصرف نمک که خصوصا در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد در کشور ما بالاست. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک 5 گرم است این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور 3-2 برابر این مقدار برآورد شده است. وی با بیان اینکه غنی سازی نمک با ید دلیلی نیست که برای دریافت ید بیشتر، نمک بیشتری مصرف شود، ادامه داد: غنی ‌سازی نمک نباید تشویقی باشد برای افزایش مصرف نمک؛ چرا که به دلیل مصرف زیاد نمک از سوی مردم، مشکلات زیادی وجود دارد و هنوز با فرهنگ کاهش مصرف نمک فاصله زیادی داریم. نمک و غذاهای شور باید به مقدار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه نگهداری و ذخیره نمک یددار به مدت طولانی(بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود افزود: برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 09:27:50 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149669/ چرا بدن انسان به قند نیاز دارد؟ http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149677/     به گزارش  ستاره ها به نقل از عصر ایران، ما برای ادامه زندگی به قند نیاز داریم. هر فرآیندی در بدن ما به گلوکز نیاز دارد که از تامین انرژی تا بازسازی و احیای بدن هنگام خواب را شامل می شود. به نقل از "هلثی وایب"،زمانی که موضوع قند مطرح می شود، مصرف بیش از حد آن می تواند مشکل آفرین باشد، اما در صورت مصرف ناکافی نیز با بروز مشکل مواجه خواهیم شد. انرژی فوری بدن از قند به عنوان سوخت برای تامین انرژی مورد نیاز خود استفاده می کند. معده گوارش اولیه را روی قند انجام داده و قند نسبتا گوارش شده وارد روده کوچک می شود و از آنجا برای استفاده به جریان خون راه می یابد. انسولین نیز در این فرآیند نقش دارد و امکان استفاده از گلوکز را برای سلول ها فراهم می کند. از آنجایی که قند منبعی برای تامین سوخت مورد استفاده بدن است، مصرف مقدار کافی از آن برای تامین انرژی ضروری است. البته بهتر است قند مورد نیاز بدن خود را از طریق مصرف منابع غذایی کامل، از جمله میوه ها یا کربوهیدارت های پیچیده، مانند نان یا کراکرهای تهیه شده از غلات کامل، تامین کنید. این قبیل انتخاب های غذایی به طور معمول حاوی مواد مغذی دیگر و فیبر هستند که به تنظیم سطوح و توزیع گلوکز کمک می کنند. مصرف قندهای پالایش شده سطوح قند خون را بسیار سریع‌تر افزایش می دهد، اما در ادامه به همان اندازه نیز قند خون سریع افت می کند. ذخیره سوخت قند به افزایش سریع سطوح انرژی کمک می کند، اما می تواند ذخیره شده تا در آینده برای تامین انرژی مورد نیاز بدن استفاده شود. کبد در این زمینه وارد عمل شده و مولکول های گلوکز را به زنجیره های بلند تبدیل می کند. این فرآیند «گلیکوژنز» نام دارد و زنجیره ها به نام «گلیکوژن» شناخته می شوند. زنجیره های گلیکوژن در زمان نیاز به انرژی، مبه عنوان مثال، بین وعده های غذایی یا هنگامی که روزه می گیرید، شکسته شده و دوباره به واحدهای منفرد تبدیل می شوند. کاهش شدید قند خون خطرناک است و ذخیره گلیکوژن در بدن یک مکانیزم ایمن برای پرهیز از این شرایط محسوب می شود. مغز انسان در هر زمان حدود 60 درصد از گلوکز موجود را استفاده می کند و به دلیل این که هنگام خواب نیز بسیار فعال است، سطوح گلیکوژن ممکن است طی این مدت کاهش چشمگیری داشته باشد. این می تواند هوس مصرف یک خوراکی شیرین پس از خواب را توضیح دهد. خواب بهتر اگرچه بدن هنگام خواب تحرک خاصی ندارد، اما فعالیت های بسیاری مانند تنفس، گردش خون و ضربان قلب همچنان ادامه دارند. در همین حال، مغز به سختی در حال پردازش و ذخیره خاطرات بلند مدت است. برای تامین سوخت مورد نیاز این فعالیت ها به قند خون نیاز است. خواب ناکافی و بی کیفیت اثر منفی بر فعالیت های انسان در ساعات بیداری می گذارد. اما سطوح کافی گلوکز به تداوم فرآیندهای حیاتی هنگام خواب کمک کرده و پس از آن، برای یک روز کاری آماده خواهید بود. مصرف یک قاشق عسل می تواند گزینه خوبی برای بهبود سطوح قند خون و تامین سوخت مورد نیاز بدن هنگام خواب باشد زیرا نه تنها حاوی قندهای ضروری است، بلکه دارای ترکیباتی است که تولید ملاتونین را تحریک می کند. ملاتونین ماده شیمیایی است که به خواب راحت کمک می کند. جوش های سر سیاه اگر شکر و پوست را در گوگل جستجو کنید، با مقاله های بسیاری درباره آسیب رساندن این ماده به پوست مواجه می شوید. مصرف بیش از حد قند می تواند سطوح انسولین را به حدی افزایش دهد که موجب التهاب شده و به الاستین که پوست را نرم و منعطف نگه می دارد، آسیب برساند. به افراد مبتلا به آکنه و روزاسه نیز توصیه می شود مصرف شکر خود را محدود کنند. با این وجود، اگر از محصولات مراقبت از پوست حاوی اسید گلیکولیک استفاده می کنید، شاید جالب باشد بدانید که این ماده از قند مشتق می شود. از آنجایی که اسید گلیکولیک توانایی نفوذ به عمق منافذ پوست و پاکسازی مواد زائد را دارد، گزینه ای خوب برای پیشگیری از جوش های سر سیاه است. لایه بردار و مرطوب کننده از نظر فنی، اسید گلیکولیک یک قند خالص نیست، اگرچه از نیشکر تهیه شده است. پس اجازه دهید درباره لایه بردارهای صورت شکری صحبت کنیم. آنها از یک شکر گرانوله به همراه برخی انواع روغن و مواد معطر ساخته شده اند. لایه بردارهای شکری به راحتی در خانه قابل استفاده هستند. شکر به عنوان یک پایه خوب در محصولات مراقبت از پوست عمل می کند. شکر یک جاذب رطوبت طبیعی است. این ماده رطوبت را از هوا جذب می کند و با نزدیک نگه داشتن آن به پوست از خشک شدن پوست صورت و دست ها پیشگیری می کند. همچنین، دانه های شکر همانند یک لایه بردار عمل می کنند و به آرامی سلول های مرده پوست که ظاهری کدر و مرده به پوست می بخشند را از بین می برد. احساسات خوب مصرف قند بسیار لذت بخش است. نه تنها این ماده از مزه خوبی برخوردار است، بلکه احساسی خوب در انسان شکل می دهد. دوپامین ماده شیمیایی مسئول شادی است و قند ترشح آن در مغز را تحریک می کند. برای یک زندگی شاد و سالم سلامت جسمانی و روانی هر دو باید در سطحی مطلوب قرار داشته باشند. محروم کردن خود از خوشی ها ولذت های ساده می تواند احتمال زیاده‌روی در آینده را افزایش دهد. درباره شکر، تنها باید از زیاده‌روی در مصرف پرهیز کنید. چرا بدن به شکر نیاز دارد قند برای تداوم زندگی انسان ضروری است. بی تردید، مصرف بیش از حد شکر پردازش شده آثار منفی سلامت را به همراه دارد، اما میزان نگرانی درباره قند طبیعی موجود در سبزی ها و میوه ها به آن اندازه نیست. اگر در مصرف قند زیاده‌روی نکنید با مشکلی نیز مواجه نخواهید شد. بهتر است از محصولات حاوی شکر افزوده، مانند نوشابه های گازدار، پرهیز کنید. هر رابطه ای می تواند وارد قلمرو سمی شود و رابطه شما با قند نیز مستثنی نیست. از آنجایی که امکان پرهیز کامل از قندها وجود ندارد، بهتر است به گونه ای رفتار کنید تا رابطه شما در سطح سالم و متعادل باقی بماند. ]]> سبک زندگی Mon, 17 Dec 2018 10:04:09 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/149677/