پایگاه خبری ستاره ها - پربيننده ترين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle/health Sat, 18 Aug 2018 19:22:06 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Sat, 18 Aug 2018 19:22:06 GMT سلامت 60 ویتامین D از ریسک ابتلا به دیابت می کاهد http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138697/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، ویتامین D که معمولا به عنوان ویتامین نورخورشید شناخته می شود در پوست ما در واکنش به نور مستقیم خورشید ایجاد می شود و برای جذب کلسیم، رشد سلولی، عملکرد ماهیچه ها، مقابله با عفونت ها و کاهش التهاب ضروری است. مطالعات نشان داده اند ویتامین D علاوه بر حفظ سلامت استخوان ها برای کاهش ریسک ابتلا به دیابت هم مفید است. فایده ویتامین D در کاهش التهاب منجر به تاثیر آن در کاهش ریسک دیابت می شود. بیماری دیابت یک بیماری التهابی است که در واکنش به میزان قند خون بالا بدن، اعضای حیاتی بدن ملتهب می شوند. محققان عنوان می کنند گیرنده ویتامین D یک تنظیم کننده مهم هم در زمینه التهاب و هم در مورد بقاء سلول های بتا است. در دیابت نوع۱، سلول های بتا که انسولین ترشخ می کنند آسیب دیده یا از بین می روند. اما ویتامین D می تواند در بقاء سلول های D نقش داشته و تا حدودی موجب بهبود آنها شوند. طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا، هر چقدر میزان ویتامن D خون بالاتر باشد، ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ کمتر خواهد بود. یک مطالعه سه ساله بر روی ۲۰۳۹ فرد دارای میزان بالا قندخون نشان داد به ازای افزایش هر ۵ ng/mL در میزان ویتامین D خون، ریسک ابتلا به دیابت تا ۸ درصد کاهش می یابد. محققان دریافته اند یک ترکیب خاص موسوم به iBRD۹ موجب تقویت فعالیت گیرنده های ویتامین D به هنگام پیوند با مولکول های ویتامین D می شود. این ترکیب دارای تاثیر حفاظتی بر سلول های بتا است. تحقیقات نشان می دهد دریافت میزان کافی ویتامین D از طریق نورخورشید یا رژیم غذایی می تواند به کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ کمک کرده و همچنین روند تولید انسولین در دیابت نوع۱ را بهبود بخشد. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 06:14:35 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138697/ راه های کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات را بشناسیم http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138680/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، سرطان پروستات در بافت های پروستات (غده ای در سیستم تناسلی مردان) ایجاد می شود و یکی از علل اصلی سرطان در مردان بالا ۶۰ سال است. در اکثر موارد، بیماری به کُندی پیشرفت می کند و حتی ممکن است ناشناخته باقی مانده و هیچ مشکلی ایجاد نکند. برخی از انواع این سرطان، تهاجمی بوده و به سایر بخش های بدن گسترش  می یابند و درمان شان دشوار است. معمولا علائم این بیماری مشکل در ادرارکردن، وجود خون در ادرار و اختلال در عملکرد جنسی است. در ادامه راه های کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات آمده است. - رژیم غذایی کم چرب: مصرف مواد غذایی پرچرب نظیر گوشت ها، روغن ها، غذاهای فرآوری شده، محصولات لبنی (شیر، پنیر و غیره) را محدود کنید. می توانید از چربی های گیاهی نظیر روغن زیتون به جای چربی های حیوانی استفاده کنید. - مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید: میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی هستند که ریسک سرطان پروستات را کاهش می دهند. مصرف میوه و سبزیجات موجب می شود زودتر احساس سیری کنید و در نتیجه تمایل کمتری برای مصرف غذاهای پرچرب داشته باشید. - ماهی: ماهی های چرب نظیر سالمون و ماهی تُن حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هستند که با کاهش ریسک ابتلا به سرطان پروستات مرتبط هستند. راه دیگر افزودن امگا۳ به رژیم غذایی، مصرف دانه کتان است. - وزن سالم: مردان دارای شاخص توده بدنی ۳۰ یا بالاتر، در معرض ریسک بالا سرطان پروستات قرار دارند. توصیه می شود افراد چاق با ورزش و انتخاب رژیم غذایی سالم، وزن شان را کاهش دهند. علاوه بر موارد فوق توصیه می شود افراد دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این سرطان تحت چکاپ منظم قرار گیرند. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 04:49:59 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138680/ توصیه‌هایی برای یک برنامه غذایی سالم http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138720/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، متخصصان تغذیه و سلامت بر این باورند که به جای تاکید بر یک رژیم غذایی "متنوع" باید افراد را به دنبال کردن الگوهای تغذیه‌ای "سالم" حاوی مقادیر کافی سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، حبوبات، آجیل‌ها، دانه‌ها، محصولات لبنی کم‌چرب و روغن گیاهی و کاهش مصرف گوشت قرمز، نوشیدنی‌های شیرین، شکر و شیرینی‌ها تشویق کرد. این بیانیه از انجمن قلب ایالات متحده شامل بررسی مطالعاتی است که ارتباط بین «طیف گسترده و متنوعی از غذاها» و چاقی، خوردن غذا و کیفیت غذاها را پوشش داده‌اند. پیش از این موسسات بهداشت عمومی و دیگر سازمان‌های مربوطه آمریکایی «تنوع غذایی» و «خوردن طیف مختلفی از غذاها» را راهی مطمئن برای تغذیه مناسب و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن اعلام کرده بودند. اما متخصصان با اشاره به اینکه اغلب مردم ممکن است درک درستی از چگونگی رعایت تنوع غذایی نداشته باشند، توضیح داده‌اند که توصیه به تنوع غذایی، بیشتر به دنبال کردن الگوهای نامناسب غذایی منجر می‌شود که ممکن است با افزایش وزن و چاقی در جمعیت بزرگسالان همراه شود. در چنین الگوهای نامناسب غذایی به عنوان مثال مصرف موادی همچون حبوبات و غذاهای فرآوری شده بیش از حد می‌شود در حالی که مصرف میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و دیگر غذاهای مفید به حداقل می‌رسد. بررسی مطالعات فوق نشان می‌دهد که این نوع از وعده‌های غذایی حاوی انواع مختلفی از مواد غذایی کمتر سیرکننده (مانند غلات سفید) هستند و باعث می‌شوند افراد به زیاده‌روی در خوردن روی بیاورند و در نتیجه کالری بیشتری دریافت کنند. طیف مختلفی از غذاهای سالم را انتخاب کنید این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که به جای «خوردن انواع مختلف غذاها» باید بر مصرف کافی محصولات گیاهی، منابع پروتئینی، محصولات لبنی کم‌چرب، روغن گیاهی و آجیل‌ها و محدود کردن مصرف شیرینی‌ها، نوشیدنی‌های شیرین و گوشت قرمز تاکید شود. متخصصان در این مطالعه متذکر شدند که برای جلوگیری از برداشت غلط، تاکید بر اصطلاح "الگوی غذایی سالم" به مراتب مفیدتر و مشخص‌تر از "الگوی غذایی متنوع" است.  به گزارش مدیکال نیوزتودی، یکی از بهترین انواع رژیم غذایی، برنامه غذایی "دَش" (DASH) است که به مصرف مقدار بیشتری از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و خوراکی‌های لبنی کم‌چرب، مصرف مقدار مناسب گوشت و ماهی، آجیل و حبوبات و نیز میزان کمی از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و چربی‌های افزودنی توصیه می‌کند. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 07:56:12 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138720/ مشکلات نظام ارجاع و پزشک خانواده /سوءاستفاده از دفترچه بیمه http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138676/ به گزارش ستاره ها به نقل از مهر، به دنبال اجرای طرح تحول سلامت در سال ۹۳، شاهد بودیم که به یکباره میزان مراجعات به بیمارستان های دولتی افزایش یافت و دلیل آن نیز، سهم پرداختی مردم بابت درمان بیماری در زمان بستری بود. اما، به تدریج، مشکلاتی در مسیر اجرای این طرح اتفاق افتاد که باعث شد آن دسته از منتقدان این طرح، دلایل خود را مطرح کنند. از جمله اینکه، کاهش هزینه های سلامت، تنها از طریق تشکیل پرونده الکترونیک سلامت و همچنین اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده اتفاق می افتد. موضوعی که در این سال ها، بارها و بارها در برنامه ها و میزگردهای مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در همین حال، مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که هموار ساختن این مسیر، نیاز به داشتن زیرساخت های لازم دارد که مهم ترین آنها، تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای تک تک ایرانی ها است. در عین حال، اجرای نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده، متصل به پرونده الکترونیک سلامت است. بر همین اساس، مقدمات اجرای این برنامه در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته و همچنان نیز دنبال می شود. وضعیت کاهش پرداختی از جیب مردم دکتر علیرضا اولیایی منش دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، با حضور در برنامه تلویزیونی نبض شبکه خبر، به این موضوع و اقدامات وزارت بهداشت پرداخت. وی در ابتدا به طرح بیمه سلامت اشاره کرد و گفت: در دو برنامه توسعه کشور به این موضوع تاکید شده بود که پرداخت از جیب مردم در زمینه سلامت باید کاهش پیدا کند و به ۳۰ درصد برسد. اولیایی منش با عنوان این مطلب که در سال ۹۲ پرداخت از جیب مردم ۱۰ درصد کاهش داشت، توضیح داد: این کاهش واقعی نبود چون همراه با کاهش در مصرف بود. به گفته وی، اولین سالی که کاهش پرداخت از جیب مردم به صورت  واقعی اتفاق افتاد در سال ۹۳ بود که همراه با این کاهش پرداخت از جیب مردم حدود ۱۰ درصد افزایش بهره مندی مردم از خدمات سلامت را شاهد بودیم. اولیایی منش ادامه داد: در سال ۹۴ این کاهش به ۳۴.۸ درصد رسید و در سال ۹۵ حدود ۴۰ درصد کاهش پرداخت ها را شاهد بودیم. وی در ادامه به اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و افزود: طرح تحول سلامت برای کنترل هزینه ها از بستری شروع شد. در طرح تحول سلامت برخی از خدمات بستری را هم پوشش دادیم که این کار در کشورهای دیگر بسته به نیاز مالی انجام می شود. در اوایل سال ۹۵ شورای تحول تصمیم گرفت مدیریت هزینه ها را اعمال کند که تا به امروز نیز به جد دنبال شده است. وی افزود: پرونده الکترونیک سلامت به میزان خیلی زیادی پیشرفت کرده است و فقط حدود ۱۰ الی ۱۵ میلیون نفر هستند که پرونده الکترونیک سلامت ندارند. این اقدامات به تدریج اتفاق افتاده و تا زمان رسیدن به مرحله ایده آل فاصله ای نداریم.  اولیایی منش درباره پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز گفت: پرونده الکترونیک سلامت به تنهایی کارگشا نیست و هر فردی باید پرونده الکترونیک داشته باشد. همه مراکز سرپایی باید به مراکز بهداشتی وصل باشند تا بتوان از پرونده الکترونیک استفاده کرد. وی افزود: از سال ۹۶ تا الان تمرکز در وصل مراکز به یک سامانه بوده است. مراکز تصویربرداری تمامی به سازمان تامین اجتماعی وصل هستند و طرح تحول سلامت در حال نتیجه دادن است. ما در حال حاضر در فناوری اطلاعات بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته ایم و شبکه جامعه فناوری اطلاعات بزودی تکمیل خواهد شد. دبیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت در ادامه درباره اقدامات انجام شده در طرح تحول سلامت، گفت: اگر قرار باشد اقدامات جامع باشد باید همه ذینفعان دیده شوند. معاونت اجتماعی عضو شورای تحول است و هر هفته نظرات مردم را ارائه می کند. وی افزود: ایجاد پرونده الکترونیک باید همراه با ایجاد زیرساخت ها باشد. این کار متوقف نشده است بلکه برای نظام مند شدن در حوزه سلامت احتیاج به نظام ارجاع و پرونده پزشکی داریم. اولیایی منش تاکید کرد: ساده ترین چیزی که در کشور از سالیان سال تا الان در حوزه سلامت داشته ایم سیستم بیمارستانی بوده است. یکی از کارهای انجام شده در طرح تحول سلامت وصل کردن بیمارستان ها به سامانه مرکزی وزارت بهداشت بود که در اول اجرای طرح بیشتر بیمارستان ها به سامانه مرکزی وصل نبودند. به گفته وی، در حال حاضر پزشک خانواده و نظام ارجاع در حال گسترش در سراسر کشور است و تکمیل آن یک دهه دیگر زمان نیاز دارد. نظام ارجاع درست تعریف نشده است دکتر شهرام توفیقی سخنگوی انجمن اقتصاد سلامت ایران دیگر مهمان برنامه نبض شبکه خبر، گفت: در ابتدای طرح تحول سلامت بعضی ناپختگی ها وجود داشت و برخی قوانین به صورت درست اجرا نمی شد. اوایل افزایش برخی موارد مصرفی غیرضرور را داشتیم اما در سال های بعد این امر اصلاح شد. وی افزود: پرونده الکترونیک سلامت طبق استانداردها باید محتویاتی داشته باشد که این محتویات در نتیجه مراجعه فرد به مراکز درمانی ثبت می شود. توفیقی تاکید کرد: نکته مهم در حوزه اقتصادی و آی تی این است که معماری نظام اطلاعاتی با ساختار ارائه خدمت انطباق دارد. اشکال این است که نظام ارجاع به عنوان ساختار نهادی هنوز درست تعریف نشده است دوم اینکه انطباق به طور کامل انجام نشده است. وی گفت: هنوز نظام ارجاع مشخص و یکنواخت در کشور وجود ندارد. انجمن اقتصاد سلامت ایران معتقد است هنوز نظام یکپارچه مستند در وزارت بهداشت وجود ندارد.  سوءاستفاده از دفترچه های بیمه در ادامه دکتر حیدرعلی عابدی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در ارتباط با کنترل هزینه های سلامت، اظهارداشت: اولین قدم پرونده الکترونیکی بیمار است و تا پرونده الکترونیکی ایجاد نشود همچنان از بیمه سوءاستفاده هایی می شود و افزایش هزینه ها را برای مردم به همراه دارد. سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: نکته ای که وزارت بهداشت باید مورد توجه داشته باشد پزشک خانواده است که با این کار می تواند در کاهش هزینه های بهداشت و درمان گام های اساسی برداشته شود. عابدی در ادامه افزود: اینکه گفته می شود امکان تهیه پرونده الکترونیک وجود ندارد، اشتباه است. از دفترچه بیمه سوءاستفاده می شود و بدهکاری های وسیع برای بیمه ها و بیمارستان ها برای بی نظمی در مراجعه به پزشک و متخصص و داروخانه انجام می شود. وی گفت: در شبکه های بهداشت در سطح یک پرونده های الکترونیک تشکیل شده و در سطح دو و تشکیل پرونده الکترونیک برای بیماران باید تصمیم قاطع گرفته شود. وقتی دفترچه بیمه مورد سواستفاده قرار می گیرد بیمه ضرر می بیند که باید خدمات مشروع باشد. عابدی درباره راهکار لازم نیز گفت: اولین قدم تقویت پزشک خانواده است که هم الزام برنامه چهارم هم برنامه پنجم و هم برنامه ششم توسعه بوده است. وی افزود: بر اساس راهنما ها باید مردم اول به پزشک عمومی مراجعه کنند بعد پرونده الکترونیک تشکیل شود و بعد نظام ارجاع که این ها همه در راستای خدمات دادن به نیازمندان است. راه اصلی نظم بخشیدن به خدمات پزشکی و گرفتن دارو و درمان فقط پرونده پزشکی است، تا پرونده الکترونیک ایجاد نشود طرح تحول و خدمات عادلانه انجام نخواهد شد. عابدی گفت: وصل شدن پرونده الکترونیک به داروخانه ها مشکلات اساسی را حل می کند و همچنین با داشتن پرونده الکترونیک امکان سوءاستفاده از دفترچه ها کاهش می یابد.  ]]> عمومی Sat, 18 Aug 2018 04:30:55 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138676/ افراد دیابتی قارچ سفید مصرف کنند http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138668/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر؛ افراد مبتلا به دیابت بهتر است از برخی مواد خوراکی استفاده کنند که به تدریج انرژی را آزاد کرده و موجب کاهش التهاب می شود. حال محققان به این نتیجه رسیدند خوردن قارچ های دارای کلاهک سفید برای افراد دیابتی سودمند است. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا عنوان می کنند قارچ های دارای کلاهک سفید با بهبود اجتماع میکروبی روده می توانند به تنظیم گلوکز در کبد کمک کنند. این یافته می تواند به شیوه ای جدید برای درمان دیابت تبدیل شود. «مارگریتا کانتورنا»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «در این مطالعه موش ها با قارچ های دارای کلاهک سفید تغذیه شدند. ما مشاهده کردیم ترکیب میکروب های روده برای تولید بیشتر اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه بخصوص پروپیونات از سوکسینات تغییر کردند.» به گفته وی، تحقیق قبلی نشان داده است که سوکسینات و پروپیونات می توانند تجلی ژن های موردنیاز برای کنترل تولید گلوکز را تغییر دهند. به گفته کانتورنا، «کنترل بهتر گلوکز برای دیابت و همچنین سایر بیماری های متابولیکی ضروری است.» محققان در این مطالعه مشاهده کردند مصرف قارچ موجب آغاز واکنش زنجیره در بین باکتری های روده شده و جمعیت Prevotella، باکتری تولیدکننده سوکسینات و پروپیونات، را گسترش داد. این اسیدها می تواند تجلی ژن های کلیدی در مسیر بین مغز و روده را که به کنترل تولید گلوکز کمک می کند تغییر دهند. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که قارچ ها در این مورد به عنوان پری بیوتیک عمل کرده و باکتری های سودمند در روده را تغذیه می کنند. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 03:53:47 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138668/ مراقب کمبود زینک باشید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138781/ به گزارش ستاره ها به نقل از تبیان، متخصصان در سال 1963، متوجه شدند بیمارانی که به کم‌خونی ناشی از کمبود آهن مبتلا هستند به درمان‌هایی که حاوی مکمل زینک است بهتر جواب می‌دهند. بخش اعظم این ریزمغذی توسط روده کوچک جذب می‌شود. سپس به سمت کبد رفته و در آنجاست که به سمت بافت‌های بدن ارسال می‌شود. زینک به خانواده 100 آنزیم مهم تعلق دارد و با سوخت و ساز پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها و در تولید انسولین و بهبود دستگاه ایمنی در ارتباط است. این ریزمغذی همچنین برای مقابله با رادیکال‌های آزاد مؤثر بوده و به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک می‌کند. یادتان باشد که حدود 20 درصد این ماده معدنی در پوست نگه‌ داشته می‌شود. 85 درصد زینک در بافت‌هایی مانند بافت‌های رنگدانه چشم‌ها، ناخن‌ها، موها، استخوان‌ها، بیضه‌ها و عضلات تقسیم می‌شود. بهتر است بدانید که مصرف بیش از اندازه حبوبات و غلات تصفیه شده می‌تواند در جذب کامل زینک اختلال به وجود بیاورد. اگر با مشکلاتی مانند کم خونی، عفونت‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های کلیوی، مصرف الکل و استرس (استرس بیش از عوامل دیگر باعث تخلیه زینک بدن می‌شود) مواجه باشید باید بدانید که میزان زینک بدنتان تحت تأثیر قرار گرفته و کم خواهد شد. کاهش میزان زینک نیز منشأ بروز بیماری‌های مختلف است. میزان روزانه مورد نیاز زینک 8 میلی‌گرم برای خانم‌ها و 11 میلی‌گرم برای آقایان تخمین زده شده است. چه افرادی به روی بیشتری نیاز دارند؟ نوزادان و کودکان افرادی که دچار اختلالات تغذیه‌ای هستند خانم‌های باردار و خانم‌های شیرده سالمندان افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن افراد الکلی گیاهخواران افرادی که عمل جراحی داشته‌اند افرادی که از بیماری کرون، زخم روده یا عدم جذب درست روده رنج می‌برند افرادی با دستگاه ایمنی ضعیف کمبود جزئی روی چه عوارضی دارد؟ سرماخوردگی و گریپ مداوم خستگی مزمن مشکلات رشد در کودکان کج‌خلقی مشکل یادگیری در مدرسه کاهش قدرت حافظه آکنه مشکلات بینایی اگر کمبود روی مزمن شود چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر مشکل کمبود روی برطرف نشود مشکلات جدی در حافظه بروز می‌کند و بینایی، بویایی و چشایی فرد دچار اختلال می‌شود. علاوه بر این کمبود مزمن زینک باعث بروز لکه‌های سفید رنگ روی ناخن‌ها می‌شود. روی به چه کار بدن می‌آید؟ زینک عملکردهای زیادی در بدن دارد بنابراین باید به اهمیت آن پی برد. در ادامه فواید زینک در بدن تشریح می‌شود: روی برای کاهش خطر سرطان باوجود اینکه زینک باعث درمان سرطان نمی‌شود اما می‌تواند به طور چشمگیری از بروز آن پیشگیری کند. زینک یک ماده معدنی ضروری است که در تکثیر سلولی نقش دارد. کمبود این ماده نیز باعث تشکیل تومورها می‌شود. علاوه بر این اگر میزان زینک بدن به خوبی تأمین شده باشد دستگاه ایمنی می‌تواند سلول‌های آسیب رسان را از بین ببرد. کمبود زینک بدن را وادار می‌کند که این ماده معدنی را با دیگر ترکیبات مشابه جایگزین کند. مشکل اینجاست که این ترکیبات مشابه کادمیوم و جیوه هستند که در اکثر موارد غذایی فروخته شده در بازار وجود دارند و متأسفانه در ابتلا به سرطان نقش دارند. روی برای رشد کودکان زینک تأثیر زیادی در رشد کودکان دارد چون در تشکیل و ساخت استخوان‌ها و ارگان‌های تولیدمثل نقش دارد. این ماده معدنی همچنین برای درمان پوکی استخوان و دفع جرم‌های دندان ضروری است. روی برای مراقبت از سلامت آقایان زینک از تولید یکی از مشتقات تستوسترون ممانعت می‌کنید. زمانی که میزان این ترکیب بالا باشد خطر بروز سرطان پروستات افزایش پیدا می‌کند. اگر میزان این ماده در بدن آقایان کافی باشد بدن از آن برای پیشگیری از تولید این ترکیب استفاده می‌کند. از طرف دیگری کمبود زینک با مشکلات نعوظ و افت میل جنسی ارتباط دارد. روی برای مراقبت از رگ‌ها افرادی که میزان کلسترول و تری گلیسیرید خونشان بالا است باید مصرف مواد غذایی سرشار از زینک را افزایش دهند چون این ماده معدنی به حفظ سلامت رگ‌ها کمک می‌کند. زینک همچنین برای بیمارانی که سکته قلبی کرده‌اند نیز توصیه می‌شود. اگر مشکل کمبود روی برطرف نشود مشکلات جدی در حافظه بروز می‌کند و بینایی، بویایی و چشایی فرد دچار اختلال می‌شود. علاوه بر این کمبود مزمن زینک باعث بروز لکه‌های سفید رنگ روی ناخن‌ها می‌شود روی برای تقویت دستگاه ایمنی بدن دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که زینک باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود. این ماده معدنی مانع از فعالیت میکروارگانیسم‌های مضر در بدن شده و آن‌ها را خنثی می‌کند. علاوه براین، زینک در روند درمان زخم‌ها دخالت داشته و مانع از بروز بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها و باکتری می‌شود. اگر احساس خستگی و ضعف بدنی دارید باید نیم نگاهی به مصرف بیشتر زینک داشته باشید. خستگی یکی از علائم وجود کمبود زینک در بدن است. روی برای تقویت پوست، مو و ناخن‌ها زینک علاوه بر اینکه به بهبود سریع زخم‌ها و جراحات کمک می‌کند در روند بهبود و تقویت پوست نیز دخالت دارد. کمبود این ماده معدنی نیز باعث پوسته پوست شدن پوست، پسوریازیس، کبودی و خون‌مردگی، آکنه و اگزما می‌شود. کمبود یا کاهش میزان زینک بدن عامل پیری زودهنگام پوست و بروز تبخال محسوب می‌شود. دیگر فواید روی فواید زینک به همین موارد ذکر شده ختم نمی‌شود و شامل موارد زیر نیز می‌شود: * زینک مانع از بروز دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری می‌شود * زینک باعث بهبود حس چشایی و بویایی می‌شود * زینک به ردمان بیماری ویلسون (افزایش مس بدن) کمک می‌کند * زینک به تولید استروژن در خانم‌ها کمک می‌کند * زینک حساسیت سلول‌ها به انسولین را بیشتر می‌کند، به جذب مواد مغذی کمک کرده و باعث بهبود سوزش معده می‌شود. زینک همچنین به بهبود و درمان اسهال نیز کمک می‌کند. * زینک به رشد سیستم عصبی کمک کرده و باعث کاهش خطر ابتلا به آلزایمر می‌شود * زینک باعث بهبود تعادل حالت اسید و بازی خون می‌شود * زینک از کبد مراقبت کرده و باعث کاه وزوز گوش می‌شود. منابع غذایی روی مصرف روزانه زینک برای بدن ضروری است و شما می‌توانید از طریق مصرف مواد غذایی زیر این ماده معدنی را تأمین کنید: ماهی و غذاهای دریایی کله پاچه گوشت قرمز و سفید میوه‌های خشک مانند گردو و بادام هندی دانه‌هایی مانند کنجد و تخمه کدو جوانه گندم و غلاتی مانند برنج قهوه‌ای، گندم سیاه و غیره حبوباتی مانند نخود و عدس گرده زنبور عسل سبزیجات برگ سبز مانند کاهو، اسفناج، کلم بروکسل خیار موز   ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 13:05:49 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138781/ نسخه‌ی کاکائویی برای تقویت سلامت قلب! http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138754/ به گزارش ستاره ها به نقل از عصر ایران، اما این بی نظمی های ضربان قلب به ظاهر بی خطر می توانند با پیامدهای جدی همراه باشند. به نقل از "ایزی هلث اپشنز"، زمانی که به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا هستید، حفره های بالایی قبل که به نام دهلیز شناخته می شوند، ضربانی غیر طبیعی دارند. آنها به جای تپش قوی بیشتر می لرزند و از این رو خون به طور موثر به بطن ها منتقل نمی شود. در نتیجه، احتمال شکل گیری یک لخته خون و مواجهه با سکته مغزی یا نارسایی قلبی افزایش می یابد. در حقیقت، افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی نسبت به افرادی با ریتم قلب عادی پنج برابر احتمال بیشتری دارد سکته مغزی را تجربه کنند. و از آنجایی که از هر چهار نفر، یک نفر در معرض خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار دارد، پیشگیری باید یکی از اولویت های اصلی شما باشد. خوشبختانه، روشی خوشمزه و کارآمد برای حفظ ضربان عادی و عاری از لرزش قلب وجود دارد. به نظر می رسد خوردن شکلات می تواند گزینه موثری برای پیشگیری از ابتلا به این شرایط باشد. انتخاب شکلات برای قلبی سالم احتمالا درباره فواید سلامت که شکلات می تواند برای بدن انسان، به ویژه برای قلب، به همراه داشته باشد، چیزهایی شنیده اید. نتایج مطالعه ای که در سال 2017 منتشر شد، نشان داد که کاکائو می تواند مقاومت به انسولین را بهبود ببخشد، قند خون را متعادل سازد، التهاب بدن را کاهش دهد، سطوح تری گلیسیرید بالا را کاهش دهد و میزان کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. از آنجایی که تمام این موارد از نشانگرهای مستقیم خطر بیماری قلبی هستند، پژوهشگران بر این باورند که مصرف منظم کاکائو می تواند اقدامی بسیار مفید برای قلب باشد. مطالعات و بررسی های بسیار دیگری طی سالیان گذشته نتایجی مشابه را تایید کرده اند. به عنوان مثال، مطالعه ای در سال 2015 نشان داد که مصرف 3.5 اونس شکلات در روز خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد. اما پژوهشی جدید در دانشگاه دوک نیز نشان داده است که مصرف مقداری شکلات در هفته می تواند نقش چشمگیری در پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بالقوه مرگبار داشته باشد. در این مطالعه، پژوهشگران داده های مربوط به 55,502 مرد و زن را مورد بررسی قرار دادند. به عنوان بخشی از مطالعه، این افراد اطلاعاتی درباره این که چه میزان شکلات در هفته مصرف می کنند، ارائه دادند. سلامت قلب آنها نیز برای حدود 13.5 سال زیر نظر قرار داشت. پس از تجزیه و تحلیل داده ها، پژوهشگران دریافتند احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در افرادی که به طور منظم شکلات مصرف می کردند کمتر بوده است. به طور خاص: یک تا سه وعده شکلات در ماه با کاهش 10 درصدی خطر مرتبط بود. یک وعده شکلات در هفته با کاهش 17 درصدی خطر مرتبط بود.   دو تا شش وعده شکلات در هفته با کاهش 20 درصد خطر مرتبط بود.   یک وعده یا بیشتر در روز با 10 درصد خطر کمتر مرتبط بود.   از این رو، به نظر می رسد نقطه ایده آل برای پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی بین یک تا شش وعده شکلات در هفته است. مردانی که دو تا شش وعده شکلات در هفته مصرف می کردند بیشترین میزان کاهش خطر برابر با 23 درصد را شاهد بودند، در شرایطی که بیشترین میزان کاهش خطر برای زنان برابر با 21 درصد و با مصرف یک وعده شکلات در هفته حاصل شد. دوستداران شکلات توجه داشته باشند ... شکلات می تواند روشی خوشمزه برای بهبود سلامت قلب باشد، اما باید جانب احتیاط را در این زمینه حفظ کرد. اگرچه در این مطالعه به مصرف نوع خاصی از شکلات اشاره نشده بود، اما احتمال این که بهترین و بیشترین فواید سلامت شکلات را از نمونه های شیرین و فرآوری شده دریافت نکنید، زیاد است. اگر به واقع قصد دارید از فواید سلامت شکلات بهره‌مند شوید نمونه های شکلات تلخ طبیعی که محتوای کاکائو آنها 60 درصد یا بیشتر است را انتخاب کنید. اگر به مغزهای خوراکی نیز علاقمند هستید، شکلات هایی حاوی بادام، گردو یا بادام هندی را در اولویت قرار دهید. نه تنها مغزهای خوراکی محافظتی بیشتر برای قلب فراهم می کنند، بلکه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، سرطان و بیماری ریه را نیز کاهش می دهند. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 10:45:13 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138754/ رابطه جنسی بعد از سقط جنین در چه صورت مجاز است http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138788/ به گزارش ستاره ها به نقل از سایت سیمرغ، بعد از سقط جنین زوجین یک دوره عزاداری در پیش رو دارند که برای هر زوج متفاوت است. معمولا بعد از سقط جنین، زن از نظر فکری و ذهنی به هم میریزد که حتی با وجود آمادگی جسمی شاید نتواند رابطه جنسی راتجربه کند. به گفته دکتر روان شناس کاترین مانک Catherine Monkاستاد روان پزشکی دانشگاه کلمبیا، احساسات به هم ریخته شده کاملا طبیعی است.، زنان و همسرانشان باید بدانند زنی که دچار سقط جنین شده طیف وسیعی از احساسات را تجربه می کند. رابطه جنسی پس از سقط جنین تبدیل به موضوعی پیچیده می شود و مدت زمانی طول می کشد تا از نظر ذهنی و جسمی آمادگی رابطه جنسی را پیدا کنید و راهنمایی هایی کلی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند این زمان را به حداقل کاهش دهید. بدن شما بلافاصله بعد از سقط جنین آمادگی رابطه جنسی ندارد به گفته دکتر زو ویلیامز Zev Williams مدیر بخش غدد درون ریز و ناباروری مرکز پزشکی کلمبیا، نگرانی اصلی ما بسته شدن کامل دهانه رحم برای پیشگیری از هر گونه عفونت بالقوه است. پس از سقط جنین دهانه رحم باز می شود تا بافت جنین خارج شود و بسته به عمر جنین سقط شده بسته شدن آن ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد. قبل از تصمیم گرفتن برای داشتن رابطه جنسی، پزشک می تواند با آزمایش فیزیکی دهانه رحم شما را بررسی کند تا از بسته بودنش اطمینان حاصل کنید. یک استثنا در این بین وجود دارد: اگر بارداری به اصطلاح شیمیایی chemical pregnancy داشتید. یعنی تست بارداری شما مثبت بود ولی سونوگرافی آن را تایید نکرد که تا 75 درصد می توان آن را به عنوان سقط جنین در نظر گرفت، نیازی به صبر کردن برای رابطه جنسی نداشته باشید. بازگشت میل جنسی بعد از سقط جنین در برخی زنان مدتی طول می کشد سقط جنین،دل درد،گرفتگی فقط به این دلیل که از لحاظ جسمی آمادگی رابطه جنسی بعد از سقط جنین را دارید به معنی آمادگی احساسی شما نیست. ممکن است احساس شکست یا ترس تا مدتی شما را رها نکند. البته این احساس اشتباه است چون اغلب سقط جنین ها در سه ماهه اول به دلیل ناهنجاری های کروموزومی است و بدن شما نقشی در شکست بارداری ندارد. زنی که با این احساسات روبرو است بازگشت به صمیمیت سابق کار سختی برایش خواهد بود. سعی کنید تنهایی و عزاداری برای خودتان را کنار گذاشته و رابطه جنسی را امتحان کنید تا کم کم صمیمیت سابق بین شما و همسرتان بازگردد و بتوانید از آن لذت ببرید. اگر به تنهایی نمی تونید مشکلتان را حل کنید بهتر است به یک مشاور مراجعه نمایید. برای بارداری مجدد بعد از سقط جنین چه نکاتی را باید بدانید احتمالا در مورد دوره انتظار 3 تا 6 ماهه بعد از سقط جنین برای بارداری مجدد شنیده اید ولی تحقیقات نشان داده است زنانی که مدت زمان بیشتری برای اقدام به بارداری مجدد صبر می کنند نسبت به زنانی که 3 ماه منتظر مانده اند، زمان بیشتری طول می کشد تا باردار شوند. البته این نتیجه به این معنا نیست که باید بلافاصله اقدام به بارداری مجدد نمایید. باید اینقدر صبر کید تا مطمئن شوید بدنتان به سلامت کامل قبل از بارداری بازگشته است. ضمن این که علاوه بر تایید بسته شدن دهانه رحم باید با آزمایش خون سطح hCG خونتان ( هورمون بارداری ) را بسنجید که به حالت اولیه بازگشته باشد و شما را به اشتباه نیندازد.. اگر چند بار سقط جنین داشته اید می توانید یک ارزیابی اندوکرینولوژیک باروری reproductive endocrinologist انجام دهید تا مشکلات پنهانی که منجر به سقط جنین می شوند را شناسایی نمیاید. بسیاری از این مشکلات در صورت تشخیص قابل درمان هستند.   ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 13:50:05 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138788/ حتما قبل از ورزش صبحانه بخورید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138794/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ همواره تاکید می شود که صبحانه مهمترین وعده ی غذایی در طول روز است و عدم مخوردن صبحانه تاثیرات فراوانی بر سلامت بدن و بخصوص عملکرد بهتر مغز و بدن در طول روز دارد.نتایج مطالعات جدیدی که در رابطه با تاثیر صبحانه انجام شده است نشان می دهد، خوردن صبحانه قبل از ورزش به سوزاندن کربوهیدرات ها کمک فراوانی می کند. تاثیر صبحانه بر سوزاندن چربی در ورزش بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف صبحانه پیش از ورزش کردن نه تنها باعث می‌شود در حین ورزش کربوهیدرات‌ بیشتری سوخته شود بلکه سرعت هضم غذا را پس از انجام حرکات ورزشی افزایش می‌دهد. این یافته‌ها پس از انجام مطالعات دانشگاهی روی تاثیرات مصرف صحبانه یا خودداری از مصرف این وعده غذایی پیش از یک ساعت دوچرخه سواری بدست آمده است. گروهی از محققان انگلیسی در آزمایشات خود دریافتند مصرف صبحانه سرعت سوختن کربوهیدرات‌ها را در حین انجام حرکات ورزشی افزایش می‌دهد. همچنین مشخص شد سرعت هضم غذای مصرفی پس از ورزش کردن بالاتر می‌رود. به گزارش اسکای نیوز، محققان می‌گویند: کربوهیدرات‌های سوخته شده هنگام ورزش کردن تنها مربوط به صبحانه مصرفی در همان روز نیست بلکه همچنین شامل کربوهیدرات‌هایی می‌شود که پیش از این در ماهیچه‌ها به شکل گلیکوژن ذخیره شده‌اند. ]]> سبک زندگی Sat, 18 Aug 2018 14:37:33 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/138794/