پایگاه خبری ستاره ها - آخرين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle/health Wed, 20 Mar 2019 13:30:46 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Wed, 20 Mar 2019 13:30:46 GMT سلامت 60 مراقب کوچولو‌های قرمز خطرناک باشید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156253/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری ایسنا: یک دامپزشک گفت: ماهی قرمز یا همان ماهطلایی کوچولو که مهمان سفره هفت سین بوده انتقال دهنده بیماری است. ‌جواد دریاباری ، با بیان اینکه ماهی قرمز یا همان ماهی طلایی که درفرهنگ ما جا افتاده و سر سفره هفت سین هر سال نوروز می بینیم در کنار زیبایی هایی که دارد انتقال دهنده یکسری بیماری ها است، اظهار کرد: رعایت نکردن مسائل بهداشتی امکان ابتلا به بیماری هایی برای جامعه انسانی از جمله انواع عفونت‌ها، تورم دستگاه گوارش، اسهال و سل پوستی از این نوع ماهی متصور است. وی در مورد ماهی قرمز، زبرا یا سایر فرآورده های دریایی که برای سفره هفت سین خریداری می شوند، گفت: ماهی سالم باید تحرک زیاد داشته و زخمی بر روی بدن نداشته باشد، بعلاوه باله هایی ایستاده و دمی کشیده داشته و ورم کرده و یا به پهلو خوابیده نباشد. این دامپزشک با اشاره به اینکه مردم ماهی قرمز را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند، خاطرنشان کرد: توصیه می شود برخی فرآورده ها مانند حلزون سی بی یا لاک پشت گوش قرمز به علت انگل موجود در آن ها به هیچ عنوان خریداری نشود. دریاباری تصریح کرد: ماهی زبرا از گونه ماهیان مهاجم بوده و ناقل بیماری هایی است که به محیط زیست آسیب وارد می کند. وی با بیان اینکه به هیچ عنوان در پایان تعطیلات نوروزی ماهیان زینتی در رودخانه های محلی و دریا رهاسازی نشود، یادآورشد: گونه ماهی زبرا به دلیل اینکه می تواند لارم یا بچه ماهی های دیگری که در حیات وحش بوده به عنوان منبع غذایی بخورد باید در فضاهای مشخص شده رهاسازی شود. این دامپزشک با اشاره به اینکه ماهی زبرا ناقل بیماری "کی اچ وی" یا "ویروس کوی" بوده که ماهیان گرمابی را شدیدا تهدید می کند،اظهارکرد: ما در مازندران از نظر منابع ماهیان گرمابی شرایط بسیار خوبی داریم اگر این ماهیان بتوانند بیماری را به منابع آبی و آبندان های ما انتقال دهند خطر جدی برای صنعت آبزی پروی و به خصوص ماهیان گرمابی ایجاد می شود. وی با اشاره به اینکه ماهیان گرمابی در زمینه صنعت اقتصاد به خصوص در روستا بسیار برای مردم مهم بوده، گفت: شایع شدن بیماری راهکاری جز معدوم سازی ندارد مثلا آبندان هایی که ۱۰۰ تن تولید دارد باید معدوم شده و این روند بسیار طاقت فرسا و گریبان گیر افراد، جامعه و متصدیان مربوطه می شود ]]> سبک زندگی Wed, 20 Mar 2019 09:50:12 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156253/ آلودگی هوا با افزایش ریسک ابتلا به دیابت همراه است http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156235/ به گزارش ستاره ها به نقل از مهر، ذرات PM۲.۵ ذرات ریزی هستند که اندازه آنها کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا میکرون است، و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستد. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچک‌تر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می‌توانند حتی به کوچک‌ترین مجاری هوای ریه‌ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموماً ناشی از فعالیت‌های هستند که در آنها سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می‌شوند، از جمله تردد ماشین‌ها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل‌ها. محققان بیمارستان فووای چین همراه با محققان دانشگاه ای موری آمریکا در مطالعه خود به ارزیابی رابطه بین قرارگیری بلندمدت در معرض ذرات معلق PM۲.۵ و دیابت پرداختند. انها در این مطالعه داده‌های جمع آوری شده از بیش از ۸۸ هزار بزرگسال چینی را بررسی کردند. تیم تحقیق از داده‌های ماهواره‌ای برای ارزیابی قرارگیری هر فرد در معرض PM۲.۵ در طول مدت سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵ استفاده کرد. یافته‌ها نشان داد به ازای افزایش هر ۱۰ میکروگرم در متر مکعب غلظت PM۲.۵ بلندمدت، ریسک ابتلاء به دیابت تا ۱۵.۷ درصد افزایش می‌یابد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، آلودگی هوا می‌تواند منجر به سرطان ریه، عفونت تنفسی، سکته و حتی بیماری قلبی شود. آلودگی هوا و دیابت عامل مرگ میلیون‌ها نفر در سراسر جهان هستند. داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۴، ۸.۵ درصد افراد بزرگسال مبتلا به دیابت شده بودند و در سال ۲۰۱۵، این بیماری موجب مرگ ۱.۶ میلیون نفر شده است. ]]> سبک زندگی Wed, 20 Mar 2019 05:11:00 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156235/ 3 خوراکی برای پیشگیری از گرفتگی عروق http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156208/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا هر ۴۰ ثانیه یک نفر در این کشور دچار حمله قلبی می‌شود که دلیل آن گرفتگی عروق است. گرفتگی عروق که به دلیل تشکیل پلاک در جداره داخلی آنها بوجود می‌آید، باعث می‌شود جریان خون مسدود شده و میزان خون و اکسیژن انتقالی به تمامی نقاط بدن کاهش پیدا کند؛ در این شرایط بخش‌هایی از بدن عملکرد مناسب خود را از دست می‌دهند و اندام‌ها نیز آسیب می‌بینند. کلسترول خوب (HDL) به کنترل سطح کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند و برای حفظ این توازن حائز اهمیت است. در حقیقت سطح بالای کلسترول بد، کشنده خاموش به حساب می‌آید زیرا اغلب بالا بودن میزان آن به موقع تشخیص داده‌ نمی‌شود. به گزارش سایت تخصصی فود پریونشن، از معمول‌ترین خوراکی‌هایی که به شکل طبیعی و بدون دارو به جلوگیری از گرفتگی عروق کمک می‌کنند و کلسترول را به سرعت کاهش می‌دهند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: سیر: این ماده خوراکی مانع از چسبیدن کلسترول به دیواره عروق می‌شود و در نتیجه از مسدود شدن عروق و لختگی خون جلوگیری کرده و فشار خون را کاهش می‌دهد. زردچوبه: زردچوبه نیز از جمله ادویه‌هایی است که به درمان گرفتگی عروق و کاهش میزان کلسترول بد کمک کرده و موجب می‌شود قلب عملکرد بهتری داشته باشد. کورکومین موجود در زردچوبه خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. بلغور جو دوسر: ترکیب فیبر محلول موجود در این ماده خوراکی موجب می‌شود این ماده غذایی برای سلامت قلب مفید به حساب آید. فیبر محلول به کلسترول چسبیده و کمک می‌کند تا بدن آن را به راحتی هضم کند. همچنین موجب می‌شود سطح کلسترول بد خون کاهش پیدا کند. همچنین از جمله راهکارهای دیگر برای جلوگیری از گرفتگی عروق و پیشگیری از بالا رفتن سطح کلسترول می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: - خودداری از استعمال سیگار - خودداری از مصرف مواد الکلی - داشتن وزن متعادل - دور کردن استرس و اضطراب از خود - انجام مرتب یوگا و مدیتیشن - انجام مرتب آزمایش خون ]]> سبک زندگی Tue, 19 Mar 2019 11:42:26 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156208/ مضرات غذاهای کنسرو شده بر سیستم گوارش http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156191/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، مطالعه محققان دانشگاه بینگامتون نیویورک نشان داد که نانوذرات اکسیدروی موجود در پوشش برخی کالاهای کنسروشده که معمولاً برای خواص ضدمیکروبی و پیشگیری از تغییررنگ مواد خوراکی تولیدکننده سولفور مناسب است، تأثیر منفی بر عملکرد دستگاه گوارش انسان دارد. «گرتخن مالر»، استادیار دانشگاه، در این باره می‌گوید: «ما دریافتیم نانوذرات اکسیدروی موجود در غذاهای کنسروشده می‌تواند موجب تغییر در شیوه جذب مواد مغذی توسط روده یا تجلی پروتئین و ژن سلول روده شود.» محققان دریافتند غذاهای کنسروشده ۱۰۰ برابر میزان مجاز مصرف روزانه زینک (روی)، حاوی این ماده هستند. به گفته محققان، اکسید روی موجب از بین رفتن سطح سلول‌های جاذب روده شده و در نتیجه جذب مواد مغذی کاهش می‌یابد. محققان می‌گویند برخی نانوذرات موجب سیگنال دهی التهاب شده که در نتیجه می‌تواند نفوذپذیری مدل روده را افزایش دهد. همچنین این وضعیت موجب می‌شود ترکیباتی که اجازه ورود به جریان خون ندارند، وارد خون می‌شوند. ]]> سبک زندگی Tue, 19 Mar 2019 07:52:01 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156191/ تاثیر داروی دیابت در مقابله با سرطان سینه http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156184/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه شیکاگو دریافتند داروی متداول دیابت و همچنین داروی دیگر مورد استفاده برای درمان گروهی از اختلالات ارثی و اکتسابی می‌تواند به مقابله با سرطان‌های مقاوم سینه که درحال حاضر هیچ درمان هدفمندی ندارند، کمک کند. مطالعات نشان داد دو داروی موجود موسوم به «متفورمین» و «haemin» موجب توقف رشد تومورها در موش‌ها شدند. «مارشا روسنر»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «این اولین بار است که هر دو این داروها همزمان باهم استفاده می‌شوند. ما معتقدیم روشی برای استفاده از آنها دریافتیم.» محققان دریافتند هدف اصلی ضدسرطانی haemin، فاکتور نسخه نویسی موسوم به BACH۱ است. این پروتئین غالباً در سرطان‌های سینه سه گانه منفی به شدت متجلی می‌شود و برای متاستاز ضروری است. BACH۱ متابولیسم میتوکندریایی را هدف قرار می‌دهد و می‌تواند منبع اصلی انرژی سلولی را متوقف کند. زمانیکه BACH۱ بالا باشد این منبع انرژی متوقف می‌شود. زمانیکه سلول‌های سرطانی با haemin درمان شدند، BACH۱ کاهش یافته که منجر می‌شود سلول‌های سرطانی خالی از BACH۱، مسیرهای متابولیکی شأن تغییر کند. همین مسئله باعث می‌شود سرطان‌های که در برابر متفورمین آسیب پذیر هستند، مانع از تنفس میتوکندری شوند. تجلی BACH۱ نه تنها در سرطان‌های سینه سه گانه منفی متجلی می‌شود بلکه در بسیاری از سرطان‌های دیگر نظیر ریه، کلیه، رحم، پروستات و لوسمی هم مشاهده می‌شود. ]]> سبک زندگی Tue, 19 Mar 2019 06:15:38 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156184/ آیا خوردن شکلات باعث بروز آکنه می‌شود http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156170/ به گزارش ستاره ها به نقل از تبیان، اغلب مردم مدام این سؤال را می‌پرسند که آیا مصرف شکلات واقعاً باعث بروز آکنه می‌شود؟ حقیقت این است که متخصصان پوست، جواب دقیقی برای آن ندارند. تا به حال مطالعات زیادی در این باره انجام شده که برخی از آن‌ها نشان می‌دهند که شاید شکلات باعث بروز آکنه بشود؛ اما برخی مطالعات هم عکس این موضوع را ثابت می‌کنند. مقصران آکنه: شکلات یا شکر؟ داده‌های خوبی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده و قند، از جمله نوشیدنی‌های شیرین، نان‌های فرآوری شده و اسنک‌ها، برای پوست‌های مستعد ابتلا به آکنه مضر است. این غذاها موجب افزایش قند خون می‌شود که خود باعث افزایش تولید انسولین، فاکتور رشد شبه‌انسولین و هورمون‌های شناخته شده تحت عنوان آندروژن‌ها می‌شود که باعث افزایش تولید سِبوم می‌گردد. سبوم یک ماده چرب است که توسط غدد سباسه ترشح می‌شود و رطوبت پوست را حفظ می‌کند. هنگامی که این غدد بیش از حد سبوم تولید می‌کنند، این روغن می‌تواند با سلول‌های مرده پوست ترکیب شده و در منافذ به دام افتاده بیفتد که در نهایت موجب سر برآوردن جوش‌های سرسیاه، جوش‌های سرسفید و کورک می‌شود. انسولین، هورمونی است که فرد را مستعد آکنه پوستی می‌کند، پس نباید از غذاهای حاوی قند بالا استفاده کرد. برخلاف اینکه رابطه بین قند و آکنه مشخص شده، اما هنوز رابطه آن با شکلات شناسایی نشده است. کودکانی از آب‌نبات‌های شکلاتی استفاده می‌کنند و بلافاصله دچار آکنه می‌شوند، ممکن است بتوان آن را با شکلات مصرفی‌شان مرتبط کرد، اما در حقیقت، ممکن است این جوش‌ها به علت مصرف غذاهای نامناسب غنی از شکر، افزایش قند خون و در نهایت بالا رفتن سطح انسولین، تکثیر شوند. متوسط شکلاتی که کودک شما، در مقایسه با سایر مواد غذایی دارای قند بالا، مصرف می‌کند آن‌قدر کم است که نمی‌توان آن را دلیل اصلی آکنه دانست. تحقیقات تکاملی خبرهای تازه‌ای درباره شیوع آکنه دارند اگرچه تحقیقات قدیمی، رابطه بین شکلات و آکنه را انکار کرده است؛ اما مطالعات اخیر این‌طور نشان داده‌اند که ممکن است شکلات یک فاکتور شرکت‌کننده در بروز آکنه باشد. در یکی از این مطالعات، از شرکت‌کنندگان به طور تصادفی خواستند که یک قالب شکلات و یا 25 عدد آبنبات پاستیلی بخورند، که هر دوی آن‌ها از نظر بار گلیسمی، شاخصی که نشان‌دهنده میزان افزایش قند خون بعد از مصرف یک غذای خاص است، یکسان بودند. نوشیدنی‌های شیرین، نان‌های فرآوری شده و اسنک‌ها، برای پوست‌های مستعد ابتلا به آکنه مضر است. این غذاها موجب افزایش قند خون می‌شود که خود باعث افزایش تولید انسولین، فاکتور رشد شبه‌انسولین و هورمون‌های شناخته شده تحت عنوان آندروژن‌ها می‌شود که باعث افزایش تولید سِبوم می‌گردد جالب است که در انتهای مطالعه دیده شد که آبنبات‌های پاستیلی هیچ تأثیری بر بروز آکنه بر پوست افراد مصرف‌کننده نداشت، در حالی که افرادی که شکلات مصرف کرده بودند، جوش‌های پوستشان در حال افزایش بود. محققان متوجه شدند که به طور متوسط 5 جوش بر روی صورت آن‌ها ظاهر شده بود. شاید این تعداد زیاد نباشد، اما برای کسی که خود را برای یک مهمانی آماده می‌کند شرایط بدی است. بر اساس این مطالعه، متخصصین متقاعد شدند که شکلات می‌تواند آکنه را بدتر کند، اگرچه محققان این مطالعه بیان داشتند که اگر به جای شکلات، از شرکت‌کنندگان می‌خواستند که از شکلات شیری استفاده کنند، در نتیجه نهایی تفاوت چندانی ایجاد نمی‌شد. از آنجا که مقالات زیادی در مورد اثربخش بودن شیر بر روی آکنه وجود دارد، نمی‌توان بر روی صحت نتیجه این مطالعه زیاد حساب کرد؛ اما حتی زمانی که شیر و شکر از مطالعه حذف می‌شوند، به نظر می‌رسد شکلات در شکل‌گیری جوش نقش مهمی ایفا می‌کند. در یک مطالعه در سال 2016 که شامل 25 نفر بود، محققان بررسی کردند که آیا یک انس شکلات تیره کاکائویی 99٪ بدون قند یا شیر اضافه، در صورت مصرف روزانه، تعداد آکنه را در افراد مستعد ابتلا به آن افزایش می‌دهد یا خیر؟ پس از چهار هفته، محققان افزایش قابل توجه جوش‌های سرسیاه و جوش‌های معمولی را مشاهده کردند. به گفته سرپرست این تحقیق: ما این‌طور نتیجه نگرفتیم که شکلات باعث آکنه می‌شود، زیرا این شرایط به چند عامل مختلف بستگی دارد. اما مطالعه ما نشان داد که شکلات تیره آکنه را از لحاظ تعداد آن، بدتر می‌کند. این بررسی نیز به این سؤال که آیا شکلات، آکنه را در افراد مستعد، بدتر خواهد کرد یا خیر، پاسخی نداد. جامعه آماری این مطالعه کوچک بود و شامل شرکت‌کنندگان زن نمی‌شد. ممکن است در شکلات شیری قند موجود در شیر مقصر باشد، اما در مورد شکلات تیره، مواد چربی مختلف دخیل‌اند. جالب توجه است که فلاوونوئیدهای موجود در کاکائو دارای اثر ضدالتهابی هستند که برای پوست مفید است اما شکلات تیره حاوی کره کاکائو هم هست که شامل چربی‌های شناخته‌شده اسیداولئیک و اسید استئاریک می‌شود. نشان داده شده که اسیداولئیک موجب مسدود شدن منافذ در بدن حیوانات می‌شود. آیا خوردن شکلات باعث شیوع آکنه می‌شود؟ بله. در یک مطالعه مشابه، نشان داده شد که مصرف شکلات 100 درصد خالص بدون شیر و شکر، سبب افزایش بیشتری در تعداد ضایعات التهابی و غیرالتهابی آکنه در مردان جوان که سابقه آکنه داشتند شد. این مطالعه تنها 14 شرکت‌کننده داشت و زنان در آن شرکت نداشتند. به گفته رئیس این پروژه، زنان اغلب در مطالعات مربوط به آکنه شرکت داده نمی‌شوند، زیرا آکنه در طی دوره‌های قاعدگی می‌تواند بدتر شود و این ممکن است نتایج درستی به دست ندهد. اما نتایج این مطالعه با تجربه افراد در دنیای واقعی در بسیاری از موارد همخوانی داشت. برخی از تحقیقات نشان می‌دهد، علاوه بر بخشی از چربی موجود در شکلات که با جوش‌های سرسیاه مرتبط است، ممکن است شکلات اثرات پیش‌التهابی در پوست داشته باشد، که می‌تواند به ویژه در حضور باکتری‌های مؤثر در آکنه، به بروز نوع التهابی آن کمک کند، که همان جوش‌های نوک‌تیز قرمز و جوش‌های چرکی هستند. اثر پاتوژنزی (بیماری‌زایی) آکنه پیچیده است و تنها یک چیز نیست: سلول‌های سازنده پوست در ابتدای فولیکول مو، که موجب می‌شود سبوم در داخل به دام بیفتد، تکثیر باکتری‌ها در سبوم و شروع فرایند التهابی در اطراف فولیکول مو و نوع تغذیه نیز سبب بروز آکنه خواهند شد. بنابراین خوردن شکلات تنها قطعه کوچکی از پازل چهارگانه است.   ]]> سبک زندگی Mon, 18 Mar 2019 16:42:17 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156170/ ورزش های خوب و بد برای کمردرد http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156166/ به گزارش ستاره ها به نقل از سایت سیمرغ، ممکن است احساس کنید استراحت برایتان خوب است اما تحرک نیز برای کمرتان خوب است. ورزشهایی برای درد پایین کمر وجود دارند که میتوانند عضلات کمر، شکم و پا را تقویت و قوی نمایند. این ورزشها به حمایت از ستون فقرات کمک کرده و کمر درد را آرام میکنند. همیشه پیش از انجام هر ورزشی برای کمر درد، از پزشک متخصص درباره آن سوال کنید. بسته به عامل کمر درد و شدت آن، برخی ورزشها ممکن است برای وضعیت شما توصیه نشود و زیان بخش باشد. اجتناب کنید: خم شدن و رساندن دست به پنجه پا ورزش برای درد پایین کمر خوب است اما نه همه ورزشها. هر گونه احساس ناراحتی خفیف، در آغاز این ورزشها باید با قوی تر شدن عضلات از بین برود. اما اگر درد بیشتر از خفیف براورد میشود و بیش از 15 دقیقه در حین ورزش طول کشید، باید ورزش را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید. برخی از ورزشها ممکن است درد را تشدید کنند. ورزش خم شدن و رساندن دست به پنجه، فشار زیادی بر دیسکها و رباطهای کمر وارد میکند. همچنین ممکن است عضلات و زرد پی پایین کمر را بیش از حد بکشند. انجام دهید: نیمه کرانچ برخی ورزشها ممکن است درد کمر را تشدید کنند و هنگامی که دچار کمر درد شدید هستید، باید از آنها اجتناب کنید. نیمه کرانچ میتواند به تقویت عضلات کمر و شکم کمک کند. بر روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوهایتان را طوری خم کنید که کف پایتان روی زمین قرار بگیرد. دستانتان را بر روی سینه قرار دهید یا پشت گردنتان بگذارید. عضلات شکم را سفت کنید و شانه هایتان را از زمین بلند کنید. هنگامی که شانه هایتان را بلند میکنید، نفس خود را بیرون بدهید. بازوهای خود را جلوتر بلند نکنید و از دستانتان برای بالا کشیدن گردنتان از زمین استفاده نکنید. چند ثانیه بمانید و سپس به آهستگی بر روی زمین برگردید. هشت تا دوازده مرتبه این حرکت را تکرار کنید. اگر حالت بدنتان در حین ورزش درست باشد، فشار زیادی بر کمر وارد نمیشود. پاها، دنبالچه و پایین کمر باید در تمام طول ورزش، در تماس با سطح زمین بمانند و از زمین بلند نشوند. اجتناب کنید: دراز نشست اگر چه ممکن است فکر کنید دراز نشست میتواند عضلات شکم یا کمرتان را تقویت کند اما بیشتر مردم از عضلات ران هنگام دراز نشست استفاده میکنند. دراز نشست ممکن است فشار زیادی بر دیسکهای کمر وارد کند. انجام دهید: کشیدن زرد پی به پشت بر روی زمین دراز بکشید و پاهایتان را از زانو خم کنید. یک حوله را حلقه کرده و زیر سینه پایتان قرار دهید. از حوله بگیرید و زانویتان را به سمت بالا بکشید و صاف کنید و سپس به آهستگی به زمین برگردانید. باید کمی احساس کشیدگی در پشت ساق پایتان احساس کنید. حداقل 15 تا 30 ثانیه پاهایتان را بالا نگه دارید. این کار را دو تا چهار مرتبه برای هر پا تکرار کنید. اجتناب کنید: بلند کردن هر دو پا به صورت همزمان بلند کردن پاها گاهی اوقات به عنوان ورزشی برای تقویت عضلات کمر یا شکم توصیه میشود. ورزش برای بازگرداندن قدرت به کمر برای آرام کردن درد کمر میتواند بسیار مفید باشد اما بلند کردن هر دو پا با هم در حالی که به پشت دراز کشیده اید، فشار زیادی بر کمر وارد میکند. اگر کمر ضعیف باشد این ورزش میتواند کمر درد را تشدید کند. به جای این حرکت، به پشت دراز بکشید، یک پا را از زانو خم کنید و کف آن را روی زمین قرار دهید و پای دیگر را صاف کنید. دقت کنید کمرتان صاف بر روی زمین قرار گرفته باشد. به آهستگی پای صاف را از زمین حدود 15 سانتیمتر بلند کنید و کمی نگه دارید. به آهستگی پایتان را پایین بیاورید. این کار را ده مرتبه تکرار کنید و سپس پاهایتان را عوض کنید. انجام دهید: نشستن با تکیه بر دیوار 25 تا 30 سانتیمتر از دیوار فاصله بگیرید و بایستید، سپس از همان جا که ایستاده اید، به دیوار تکیه بدهید تا زمانی که کمرتان صاف بر روی دیوار قرار بگیرد. به آهستگی در حالی که کمرتان موازی دیوار است، از زانو خم شوید. تا ده شماره در همین حالت بمانید و سپس به دقت به همان صورت به بالا برگردید. این حرکت را 8 تا 12 مرتبه تکرار کنید. انجام دهید: شنا به شکم روی زمین دراز بکشید در حالی که دستانتان زیر شانه قرار دارد. خود را به کمک دستانتان از روی زمین بالا بکشید تا شانه هایتان از کف زمین بلند شوند. اگر برایتان سخت نیست، آرنجهایتان را نیز از کف زمین بلند کنید و چند ثانیه خود را در این حالت قرار دهید. انجام دهید: حرکت سگ - پرنده چهار دست و پا روی زمین قرار بگیرید و عضلات شکم را سفت کنید. یک پای خود را به سمت عقب بلند کنید و بکشید. سعی کنید پایتان صاف باشد، در این حالت 5 ثانیه بمانید و سپس پاهایتان را عوض کنید. 8 تا 12 مرتبه این حرکت را برای هر پا تکرار کنید. سعی کنید زمان نگه داشتن پا را هر بار بیشتر کنید. میتوانید همزمان با بلند کردن یک پا، دست طرف مقابل را نیز بلند کرده و بکشید. این حرکت راه خوبی برای ایجاد تعادل در کمر در حین حرکت دست و پا است. انجام این ورزش نمیگذارد عضلات کمر شل شوند. تنها دست یا پا را تا ارتفاعی بالا بیاورید که موقعیت پایین کمر بتواند حفظ شود. انجام دهید: کشیدن زانو به سینه به پشت بر روی زمین دراز بکشید، پایتان را از زانو خم کنید و کف پا را روی زمین قرار دهید. یک زانو را به سمت سینه بکشید و پای دیگر را بگذارید روی زمین بماند. پایین کمر خود را به کف زمین بچسبانید و 15 تا 30 ثانیه این حالت را حفظ کنید. سپس زانوی خود را پایین بیاورید و با پای دیگر امتحان کنید. این کار را 2 تا 4 مرتبه برای هر پا تکرار کنید. انجام دهید: تکان دادن لگن به پشت روی زمین دراز بکشید و پایتان را از زانو خم کنید در حالی که کف پایتان روی زمین قرار دارد. شکم خود را سفت کنید (عضلات آن را منقبض کنید) انگار برای مشت خوردن شکم خود را آماده میکنید. باید کمرتان را به کف زمین فشار داده و لگن و باسنتان بالا و پایین تکان دهید. در حالی که به آرامی دم و باز دم میکنید، ده ثانیه نگه دارید . این حرکت را 8 تا 12 مرتبه تکرار کنید. انجام دهید: پل به پشت روی زمین دراز بکشید و پاهایتان را از زانو خم کنید در حالی که پاشنه تان روی زمین قرار گرفته باشد. دستانتان را در کنار خود روی زمین قرار دهید. پاشنه را به کف زمین فشار دهید و باسن خود را منقبض کرده و باسن و رانهایتان را از زمین بلند کنید تا جایی که شانه ها، باسن و زانوها در یک خط صاف قرار بگیرند. حدود 6 ثانیه در همین حالت بمانید و سپس به آهستگی باسن را بر روی زمین بیاورید و ده ثانیه استراحت کنید. این حرکت را 8 تا 12 مرتبه تکرار کنید. اجازه ندهید در حین این حرکت کمرتان هم شود. نباید بیش از حد شکم خود را در حین بالا کشیدن بدن، منقبض کنید و بدن حالت خم به سمت بالا، به خود بگیرد. بلند کردن وزنه ممکن است مفید باشد اگر این کار به درستی انجام شود به کمر آسیبی وارد نمیشود. در واقع این حرکت کمک میکند درد مزمن کمر آرام شود اما وقتی کمر درد شدید یا ناگهانی دارید، فشار زیاد بر عضلات کمر و رباطها میتواند خطر آسیبهای آتی را افزایش دهد. از پزشک بپرسید آیا میتوانید وزنه بلند کنید یا نه و از چه ورزشهایی باید اجتناب کنید. انجام دهید: ورزشهای هوازی ورزشهای هوازی (ایروبیک) ریه ها، قلب و رگهای خونی را تقویت کرده و به کاهش وزن کمک میکنند. شنا، پیاده روی و دوچرخه سواری همه میتوانند به کاهش کمر درد کمک کنند. ورزش را با جلسات کوتاه شروع کنید و به مرور افزایش دهید. اگر کمرتان درد گرفت، شنا را امتحان کنید چون آب از وزن بدن پشتیبانی میکند و فشار کمتر میشود. از هر حرکتی که طی آن باید بدن بچرخد، اجتناب کنید. انجام دهید: برخی حرکات پیلاتس پیلاتس ترکیبی از ورزشهای شکمی کمری و استقامتی کششی است. تحت نظر مربی مجرب این کار را انجام دهید. حتما پیش از شروع به مربی اطلاع دهید که کمر درد دارید چون ممکن است برخی حرکات برای شما مناسب نباشند.   ]]> سبک زندگی Mon, 18 Mar 2019 16:08:14 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156166/ پیشگیری از اختلالات مغزی کودک با مصرف ویتامین B در دوره بارداری http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156159/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، مطالعه محققان دانشگاه کلورادو آمریکا نشان می‌دهد وجود میزان بالا کولین (ویتامین‌های B) از مشکلات مغزی و بیماری‌های روانی نظیر اختلال بیش فعالی و شیزوفرنی در نوزادان، حتی در زمانیکه مادر در دوره بارداری مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌شود، پیشگیری می‌کند. «رابرت فریدمن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «غالباً سرماخوردگی و آنفولانزا غیرقابل اجتناب هستند، حتی اگر مادر واکسن آنفولانزا دریافت کرده باشد. اما ابتلاء به سرماخوردگی و آنفولانزا در طول بارداری ریسک بیماری‌های روانی را در آینده دو برابر می‌کند. اطلاعات بیشتر نشان می‌دهد کولین به رشد درست و مناسب مغز نوزاد کمک می‌کند.» وی در ادامه می‌افزاید: «ما دریافتیم میزان بالاتری کولین از مشکلات مغزی ناشی از رشد در جنین پیشگیری می‌کند، حتی اگر مادر مبتلا به سرماخوردگی شده باشد. مصرف مکمل‌های کولین در دوره بارداری می‌تواند فایده طولانی مدت برای نوزاد داشته باشد.» در این مطالعه، محققان میزان CRP (پروتئین واکنشی C) و میزان کولین مادر را اندازه گیری کردند؛ پروتئین CRP نشانه وجود التهاب در مادر است. رشد مغز قبل از تولد از طریق اندازه گیری امواج مغز نوزاد بلافاصله بعد از تولد ارزیابی شد. زمانیکه مادر در ۱۶ هفته اول بارداری مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا شود، توانایی نوزاد در توقف یا به تعویق انداختن تأثیر آن بر مغز تا ۲۷ درصد کاهش می‌یابد. آنفولانزای مادر همچنین موجب کاهش توانایی کودک در تمرکزکردن و بازی کردن می‌شود. با این حال یافته‌ها نشان می‌دهد اگر میزان کولین مادر بالا باشد، پیشگیری از بروز این تأثیرات امکان پذیر است. درحالیکه بدن خودش مقداری کولین تولید می‌کند، اما برخی مواد خوراکی نظیر جگر، گوشت قرمز و تخم مرغ هم حاوی کولین هستند. توصیه می‌شود زنان باردار برای بهبود رشد مغز کودک شأن روزانه ۴۵۰ میلیگرم کولین مصرف کنند. ]]> سبک زندگی Mon, 18 Mar 2019 15:10:28 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156159/ سالم‌ترین روش‌ها برای طبخ ماهی شب عید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156151/ به گزارش ستاره ها به نقل از جام جم، در این یادداشت شما را با برخی نكات برای طبخ سالم‌تر ماهی آشنا خواهیم كرد. گریل كردن: با این روش می‌توانید ماهی را بسته به ضخامتش در كوتاه‌ترین زمان ممكن آماده كنید. بهتر است قبل از شروع گریل كردن، روی آن مقداری روغن با برس یا اسپری بمالید. همچنین برای پخت ماهی نیاز به استفاده از آتش مستقیم نیست، بلكه باید آن را در گوشه‌ها یا طرفین ظرف آتش یا زغال قرار دهید. در غیر این صورت ممكن است به زغال بچسبد. تغییرات رنگ پس از چند دقیقه رخ می‌دهد و مقداری از آب ماهی خارج می‌شود. به محض این‌كه توسعه رنگ كبابی روشن را در ماهی مشاهده كردید، آن را زیر و رو كنید. ماهی آب‌پز: در این روش تكه‌های ماهی در تابه چیده شده و روی آنها آب ریخته می‌شود، در حدی كه تنها روی ماهی را بپوشاند. سپس می‌توانید چند تكه از گیاهان خوشبو و معطر برای ایجاد مزه بهتر به آب بیفزایید. اجازه دهید آب به جوش بیاید و حباب‌های آب شكل بگیرد. در این روش ماهی با یك روش بسیار ملایم و بدون روغن و كالری اضافی در دمای 82-74 درجه سلسیوس پخته می‌شود. بخارپز كردن: یكی دیگر از روش‌های پخت سالم و ملایم ماهی است. ماهی با ادویه‌جات و گیاهان معطر آغشته شده در سبدهای بخارپزی قرار گرفته (به‌صورت تك لایه) و سپس این سبد با كمی ارتفاع از كف قابلمه داخل آن قرار می‌گیرد. كف ظرف به اندازه سه‌چهار سانتی‌متر آب ریخته و در ظرف را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم ماهی به آرامی با بخار پخته شود. پخت ماهی در فر (دمای 450 درجه فارنهایت): این روش این امكان را فراهم می کند كه از طعم و بافت یك ماهی برشته و بافت ترد آن لذت ببرید بدون این‌كه مقدار زیادی روغن مصرف كنید. ماهی پخته شده با این روش می‌تواند با انواع سس‌ها، پنیر یا كره مصرف شود. پخت در مایكروویو: این روش بیشتر برای فیله‌ها و ماهی‌های بدون استخوان مناسب است. كمی روغن روی سطح ماهی اسپری كرده، سعی كنید برش‌ها را به صورت تك لایه در ظرف چیده و مقدار بسیار كمی مایع (آب یا سس دلخواه) به ظرف اضافه كنید. سطح ظرف را با پوشش پلاستیكی مخصوص بپوشانید و چند سوراخ در آن ایجاد كنید.   ]]> سبک زندگی Mon, 18 Mar 2019 13:55:28 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156151/ چای سبز به مقابله با چاقی و التهاب کمک می کند http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156139/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، یافته‌ها نشان می‌دهد موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب همراه با چای سبز در مقایسه با موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب بدون چای، حدود ۲۰ درصد کمتر دچار اضافه وزن شدند و میزان مقاومت انسولین شأن کمتر بود. همچنین مشخص شد موش‌های تغذیه شده با رژیم غذایی همراه با ۲ درصد عصاره چای سبز، دارای سلامت روده بهتری بودند، یعنی میکروب‌های سودمند بیشتری در روده شأن داشتند و نفوذپذیری دیواره روده شأن کمتر بود. روده نفوذپذیر مشکلی در انسان‌ها است که در بروز التهاب با درجه پایین نقش دارد. «ریچارد برونو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد چای سبز موجب ترغیب به رشد باکتری‌های خوب روده می‌شود و مجموعه فواید ناشی از آن، به شکل قابل توجهی موجب کاهش ریسک چاقی می‌شود.» محققان همچنین عنوان می‌کنند نوشیدن چای سبز با کاهش ریسک سرطان، بیماری‌های قلبی و کبدی هم مرتبط است. ]]> سبک زندگی Mon, 18 Mar 2019 12:08:36 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/156139/