پایگاه خبری ستاره ها - آخرين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle/health Sun, 25 Jun 2017 22:15:25 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Sun, 25 Jun 2017 22:15:25 GMT سلامت 60 چگونه بعد از ماه رمضان چاق نشویم؟ http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104923/ به گزارش ستاره ها، جام جم نوشت: دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه، رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این پرسش‌ها می‌گوید: اگر فرد در یک وضعیت طبیعی و عادی روزه گرفته و در تمام این مدت الگوهای کلی و صحیح تغذیه را رعایت کرده باشد، بعد از ماه رمضان هم می‌تواند همانند قبل از ماه مبارک، در فواصل زمانی مناسب و منظم، سه وعده اصلی و سه میان وعده را مصرف کند. به گونه‌ای که احساس سیری مطلوب را داشته باشند و کلیه املاح و ویتامین‌ها را نیز به اندازه کافی دریافت کند.   وی تأکید می‌کند: بازگشت یکباره مصرف غذا در وعده‌های غذایی هیچ اشکالی ندارد. البته به شرطی که افراد مراقب میزان دریافت چربی، نمک و شکر باشند و نباید هیچ یک از این مواد بخصوص شکر را بیش از اندازه مصرف کنند. استفاده از چهار گروه غذایی میوه‌ها و سبزی‌ها، نان و غلات، گوشت، حبوبات و مغزها و شیر و لبنیات حتما باید در برنامه روزانه افراد باشد. مصرف مایعات را جدی بگیرید همان‌گونه که می‌دانید60 درصد وزن بدن را آب تشکیل می‌دهد. البته سن و جنس در تعیین میزان آب مورد نیاز بدن تاثیر دارد. آنچنان که میزان آب در بدن افراد مسن کمتر از نوزادان و در زنان کمتر از مردان است. از آنجا که میزان مصرف آب در ایام روزه‌داری کاهش می‌یابد، یکی از توصیه‌های مورد تأکید دکتر وفا مصرف مایعات در فاصله زمانی مناسب است تا بدن دچار کم آبی نشود. وی ادامه می‌دهد: آب، مهم‌ترین منبعی است که مصرف آن در فصل گرما، توصیه می‌شود. رژیمتان را رعایت کنید افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، بدون شک قبل از ماه رمضان رژیم غذایی متناسب با شرایط این ایام را دریافت کرده‌اند. حال این سوال مطرح است که با تمام شدن ماه رمضان این افراد باید چگونه عمل کنند، آیا مراجعه به پزشک تغذیه الزامی است؟ دکتر وفا می‌گوید: این افراد می‌توانند رژیم غذایی قبل از ماه رمضان خود را دوباره اجرا کنند. برای این افراد نیز منظم غذا خوردن، مصرف صیفی‌جات و میوه بسیار حائز اهمیت است، چرا که روزه‌داران در ماه رمضان اغلب با کمبود مصرف این مواد غذایی مواجه هستند، به همین دلیل با پایان ماه رمضان باید 2 تا 3 وعده سبزی و صیفی‌جات را به اندازه کافی در برنامه غذایی خودشان بگنجانند. چگونه چاق نشویم؟ برخی روزه‌داری را علاوه بر فیوضات معنوی آن، فرصتی مناسب برای کاهش وزن و آب شدن چربی‌های اضافه می‌دانند. این افراد نگرانی نیز دارند و آن بازگشت وزن و تجمع مجدد چربی‌هاست. این متخصص تغذیه درباره راه‌های پیشگیری از چاقی بعد از ماه رمضان می‌گوید: چاقی به زبان ساده، بهم خوردن تعادل بین مجموع کالری‌های دریافتی از طریق خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هاست. در صورتی که بدن بیش از حد مورد نیاز کالری دریافت کند و میزان فعالیت‌های روزانه نیز کمتر از حجم کالری‌های دریافتی باشد، در این صورت فرد با تراکم کالری و در نتیجه اضافه وزن مواجه می‌شود. وی ادامه می‌دهد: این تراکم کالری اغلب با میزان چربی مصرفی مرتبط است. افراد باید مصرف مواد غذایی که منابع اصلی چربی‌های آشکار و پنهان هستند را کنترل کنند و مصرف انواع روغن، کره، مارگارین، شیر پرچرب و گوشت چرخ کرده را در برنامه غذایی روزانه خود کم کنند. همچنین توصیه می‌شود میزان مصرف شربت و نوشیدنی‌های حاوی شکر نیز بشدت کاهش یابد. به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، میزان مصرف چای و قهوه نیز بهتر است به اندازه سه استکان تازه دم و کمرنگ باشد. رفلاکس معده ربطی به روزه‌داری ندارد در مواقعی با افرادی مواجه هستیم که با وجود مشکلات گوارشی در ناحیه معده اما به دلیل تعلقات مذهبی، همچنان روزه می‌گیرند و بعد از پایان ماه رمضان با واکنش‌هایی همچون سوزش و رفلاکس معده مواجه می‌شوند و چون گمان می‌کنند این حالات ناشی از روزه‌داری است و بعد از این ایام رفع می‌شود، به پزشک مراجعه نمی‌کنند. دکتر وفا می‌گوید: برخلاف تصور اشتباه برخی مردم که مشکلات گوارشی همچون رفلاکس معده یا یبوست را ساده تلقی می‌کنند، این مشکلات می‌تواند نشانه‌های اولیه و فوق‌العاده خطرناک انواع بیماری‌های گوارشی باشد. یبوست می‌تواند به سرطان کولون ورکتوم و رفلاکس معده به سرطان مری و معده منجر شود. چقدر آب مصرف کنیم؟ مصرف روزانه شش تا هشت لیوان آب، یک الگوی ایده‌آل است. میزان مصرف آب توسط هر فرد با توجه به تماس‌های محیطی با آفتاب، تعریق و فعالیت‌های روزانه می‌تواند تغییر کند. مهم‌ترین نکته درباره مصرف آب، میزان خشکی آب دهان است. در صورت بروز کوچک‌ترین خشکی در مخاط دهان و لب، باید یک یا دو جرعه آب بنوشید. این گمان بسیار اشتباه است که بگوییم الان یکی دو تا لیوان آب می‌خورم و دیگر خیالم نسبت به میزان مصرف آب راحت است.   ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 17:20:37 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104923/ 4 نوع سبزیجاتی که باید کمتر مصرف کنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104927/ به گزارش ستاره ها به نقل از جام جم نوشت، سبزیجات زیر از جمله این موارد هستند: سبزیجات نشاسته‌ای براساس مطالعه دانشگاه هاروارد، کسانی که می‌خواهند وزن کم کنند می‌توانند این گروه از سبزیجات را به کلی از رژیم غذایی خود حذف کنند. تحقیقات نشان داده، افرادی که سبزیجات نشاسته‌ای بیشتری مصرف می‌کنند، اضافه وزن دارند درحالی که کسانی که مصرف این سبزیجات را محدود کرده‌اند، کاهش وزن داشته‌اند. سبزیجات نشاسته‌ای شامل سیب‌زمینی، ذرت، نخودفرنگی، کدوتنبل و سیب‌زمینی شیرین است. هرچند سیب‌زمینی شیرین سرشار از ویتامین و فیبر است اما بهتر است تعادل در مصرف آن رعایت شود. سبزیجات چلیپایی سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی و کلم پیچ هرچند غنی از فیبر هستند و کالری کم و موادمغذی زیادی دارند، اما نفخ ایجاد می‌کنند. از آنجا که انسان‌ها آنزیمی ندارند که رافینوز (قند پیچیده موجود در سبزیجات چلیپایی) را تجزیه کند ، وقتی این سبزیجات به قسمت‌های پایین‌تر روده می‌رسد، توسط باکتری‌ها تخمیر می‌شود و گازهای متان، دی‌اکسیدکربن و هیدروژن تولیدمی کند که به نفخ منجرمی شود. سبزیجات شبرو این دسته از سبزیجات که بادمجان، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و سیب‌زمینی در آن قرار می‌گیرند، یک آلکالوئید شناخته شده به نام سولانین تولید می‌کنند که سمی است. برخی کارشناسان معتقدند، این سبزیجات التهاب ایجادمی کنند و باید مصرف آنها را محدودکرد. این التهاب، در بلندمدت به دردمفاصل، مشکلات گوارشی، مشکلات خواب، پیری زودرس و بیماری‌های مزمن منجرمی شود. با این حال، تحقیقات در این زمینه ناکافی و مصرف این سبزیجات همچنان پرطرفدار است. 12 سبزی آلوده هرساله، کارگروه محیط زیست در آمریکا فهرست 12میوه و سبزیجاتی را که بیشترین میزان آفت‌کش‌ها در آنها باقی می‌ماند، منتشر می‌کند. 178 آفت‌کش مختلف روی این گروه از سبزیجات شناسایی شده که بعد از شسته شدن نیز از بین نمی‌روند. اسفناج ـ یکی از مفیدترین سبزیجاتی که می‌توانید مصرف کنید ـ دومین مورد (بعد از توت‌فرنگی) در فهرستِ ارائه شده است. براساس اعلام کارگروه محیط‌زیست، این سبزی دوبرابر دیگر سبزیجات حاوی آفت‌کش است.   ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 14:15:23 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104927/ مصرف انگور و پیشگیری از پوسیدگی دندان http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104926/ به گزارش ستاره ها؛ روزنامه خراسان نوشت: جدیدترین مطالعات نشان داده است، مصرف انگور بیش از هر ماده دیگری از دندان در برابر پوسیدگی محافظت می‌کند. دانشمندان باوردارند، از دانه‌های میوه‌های آبدار می توان به عنوان یک راهکار جدید برای مقابله با پوسیدگی دندان استفاده کرد و در بین آنها مفید بودن هسته دانه‌های انگور آزمایش و ثابت شده است. برای تهیه روغن هسته انگور از نوع با هسته آن استفاده می شود.از آن جا که برای تهیه مقدار کمی از این روغن به هسته زیادی نیاز است، قیمت تمام شده این محصول زیاد است ودر بازار مشتری زیادی ندارد اما اگر خواص آن را بدانیم حتما با مدیریت صحیح این روغن را در سبد خرید قرار می دهیم . به گفته دکتر عزیزی، متخصص تغذیه وعضو هیئت علمی دانشگاه، می توان از این روغن برای تهیه غذای سرخ کردنی و سالاد استفاده کرد البته هر چه این روغن حرارت کمتری ببیند بیشتر خواص خود را حفظ می کند.   هسته انگور سرشارازآنتی اکسیدان ازجمله اسید فنول‌ها، توکوفرول و پروآنتوسیانیدین است. این آنتی اکسیدان‌ها از بدن در برابررادیکال‌های آزاد محافظت می کند و باعث تقویت بافت‌ها وارگان‌ها می‌شود. خواص آنتی اکسیدانی، ویتامین‌های C و E و بتاکاروتن موجود درهسته انگوربه مدت 33 روز در بدن فعال می‌شود و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله می‌کند. اسید لینولئیک موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد. از این روغن می توان به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست استفاده کرد.مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است. از طرفی هسته انگور سرشار از آنتی اکسیدان‌هاست؛ بنابراین این قابلیت را دارد که از سرطان‌های پوست، پروستات و سینه پیشگیری کند. دانشمندان همین خاصیت هسته انگور را دلیلی برای تقویت دندان و مقابله با پوسیدگی می‌دانند.     به گزارش web md، هسته انگور برای درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد؛ از جمله این بیماری ها می توان به گردش خون ضعیف و کلسترول بالا ، بیماری های چشمی مربوط به دیابت، ضعف بینایی در شب و دژنراسیون ماکولا و حتی آلزایمر اشاره کرد. شواهد نشان می دهد عصاره دانه انگور ممکن است رشد سرطان سینه ، معده،روده بزرگ، پروستات وریه را کاهش دهد و از سلول های کبدی در برابر شیمی درمانی محافظت کند. هسته انگور به طور موثری با التهاب ها و عفونت های بدن مقابله می کند. به همین دلیل برای افرادی که دچار مشکلاتی مانند آرتریت، درماتیت، مشکلات پوستی، سینوزیت، گاستریت، (ورم معده) و عفونت ادراری هستند، مفید است. ترکیبات موجود در هسته انگور باعث تمیزی روده ها می شود. توصیه می کنیم اگر داروی خاصی مصرف می کنید یا به بیماری خاصی مبتلا هستید، قبل از تهیه و مصرف هر نوع مکملی با پزشک مشورت کنید.   ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 13:04:20 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104926/ شربت و آب قند به گرمازده ها ندهید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104925/ به گزارش ستاره ها به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،سید مهدی میر غضنفری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: گرما زدگی به علت نوع مزاج در همه یکسان نیست و از نگاه طب سنتی افراد گرم مزاج بیش از سایر گروه ها در معرض این عارضه قرار دارند. وی با اشاره به اینکه سرگیجه، خشکی چشم و پوست، سردرد و حالت تهوع از مهم ترین نشانه های بروز گرمازدگی است، گفت : یکی از بزرگترین اشتباهات در مواجه با گرما زدگی، خوراندن انواع شربت خنک یا آب قند به فرد گرما زده است، زیرا در این حالت نه تنها شرایط بدن فرد بهتر نمی شود بلکه این نوشیدنی های شیرین با افزایش قند و فشار خون علائم گرمازدگی را تشدید می کنند. این متخصص و پژوهشگر طب سنتی با بیان چند راهکار موثر و ساده برای جلوگیری از گرمازدگی، گفت: نوشیدن شربت رقیق شده و ملس سکنجبین، آب انار، آب زرشک و مصرف میوه هایی که طبع سردی دارند یکی از بهترین نسخه های طب سنتی در جلوگیری از گرما زدگی افراد است. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی در خصوص بهترین روش های مهار گرمازدگی تصریح کرد : در ابتدا باید فرد گرمازده در صورت قرارگیری زیر نور آفتاب به محلی خنک و سایه منتقل شده و سپس آب خنک به سر و صورت و گردن وی افشانه شود. میرغضنفری ادامه داد: باید به فرد گرما زده به جای نوشیدنی های قندی، آب خنک، آب انار، آب زرشک، نوشیدنی هایی ترش مزه که طبع سردی دارند داده شود زیرا بر خلاف تصور عموم در اغلب گرمازدگی ها فشار و قند خون افت نمی کند، زیرا در این حالت دمای بدن به علت قرار گیری در محیط محرک همچون نور خورشید افزایش یافته و فرد دچار گرمازدگی می شود. وی با تاکید بر اینکه علائم گرمازدگی تنها مربوط به قرار گیری طولانی در معرض نور آفتاب نیست، افزود: از نگاه طب سنتی، مصرف غذا های سرخ کردنی همانند انواع فست فود ها، سالاد های پر سس، زیاده روی در خوردن بستنی، مواد شیرین و مصرف غذا های پرکالری و سنگین از دیگر علت های اصلی گرمازدگی در افراد به شمار می رود. ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 12:06:07 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104925/ نمک دریا و سنگ نمک مصرف نکنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104931/ به گزارش ستاره ها به نقل از فارس،محمد هاشمی دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران ، گفت: با توجه به اینکه هورمون ترشح شده از غده تیروئید در تنظیم سطح سوخت‌وساز بدن نقش دارد، هر گونه اختلال در ترشح این غدد می‌تواند در میزان سوخت‌وساز و نهایت تغییرات وزن اثر داشته باشد. وی افزود: به عبارتی دیگر افزایش سطح خونی هورمون تیروئید ناشی از پرکاری باعث بالا رفتن سوخت‌وساز و علایمی همچون کاهش وزن می‌شود و در نقطه مقابل آن کمبود ترشح هورمون تیروئید باعث عوارض مختلف از جمله افزایش وزن می‌شود. دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: پرکاری و کم‌کاری تیروئید علل مختلفی دارد که می‌تواند ناشی از اختلال کارکرد غده یا در مراکز بالادستی کنترل فعالیت غده تیروئید یعنی در هیپوفیز و هیپوتالاموس شود که تشخیص درمان آن توسط پزشک صورت می‌گیرد. هاشمی گفت: افراد برای اینکه اختلال عملکرد تیروئید را پیشگیری کنند بایستی از میزان ید کافی در سبد مصرفی روزانه استفاده کند. ید عنصری است که عمدتاً در غذاهای دریایی وجود دارد اما میزان ید مورد نیاز ما قابل تأمین از طریق خوراکی‌های دریایی نیست. در این صورت ما بایستی روزانه نیم کیلو ماهی مصرف می‌کردیم که با رژیم غذایی ما مطابقت ندارد یا همچون رژیم غدایی ژاپنی‌ها جلبک دریایی می‌خوردیم که آن نیز در برنامه غذایی ما ایرانی‌ها جایی ندارد. دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران، گفت: از 20 سال پیش در کشور برنامه مقابله با اختلالات ناشی از کمبود ید اجرا شد که با اضافه کردن ید به نمک طعام منجر به تأمین ید شهروندان ایرانی شده است به همین دلیل تأکید می‌شود افراد اکیداً از مصرف هر گونه نمک غیریددار همچون نمک دریا و سنگ نمک برای پخت و پز خودداری کنند. وی توصیه کرد: از نمک یددار تسویه شده که روی بسته‌های آن نیز درج شده استفاده کنند. اما موارد مرضی اختلال عملکرد تیروئید می‌تواند حتی با وجود مصرف میزان مناسب ید رخ دهد که در این صورت نیازمند اقدامات تشخیصی و درمانی است. هاشمی گفت: زنان باردار به میزان ید بیشتری احتیاج دارند و از آنجا که مصرف بیشتر نمک در طول روز عوارضی همچون فشار خون برای آنها پدید می‌آورد بنابراین در دوران بارداری از مکمل ید به صورت روزانه استفاده کنند که در بازار دارویی موجود است. دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در پایان گفت: زنان بارداری که دچار بیماری تیروئید هستند به علت تأثیر ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 11:14:24 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104931/ 10 ماده غذایی که باید پس از 40 سالگی مصرف کنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104924/ به گزارش ستاره ها به نقل از عصر ایران، در شرایطی که سرطان و بیماری قلبی تا چند سال پیش ممکن بود برای شما نگرانی بزرگی محسوب نشوند، اما با عبور از مرز 40 سالگی خطر ابتلا به این بیماری ها نیز افزایش می یابد. به گزارش "پریونشن"، خطر دیابت و سکته مغزی نیز با عبور از مرز 50 سالگی و 60 سالگی افزایش می یابند. از سوی دیگر، بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، بیماری کرون، بیماری سلیاک، و ام اس، اگرچه همواره کشنده نیستند، اما می توانند مردم، به ویژه زنان، را از میانه عمر تحت تاثیر قرار دهند. آهنگ کندتر سوخت و ساز و تغییرات هورمونی عوامل کلیدی برای بسیاری از این خطرات سلامت محسوب می شوند. اگر پس از عبور از 40 سالگی همچنان رژیم غذایی که در دهه دوم یا سوم زندگی برای شما کارآمد بوده است را دنبال کنید، احتمالا با مشکل مواجه خواهید شد. کارشناسان افزودن مقدار زیادی از مواد غذایی که در ادامه به آنها اشاره می شود به رژیم غذایی را عاملی در کمک به پیشگیری از مشکلات سلامت می دانند که احتمال مواجهه با آنها پس از 40 سالگی افزایش می یابد. تمشک افت سلامت روده و مشکلات مرتبط با گوارش نادرست با انواع بیماری های خودایمنی مرتبط با التهاب که زنان را از اواسط عمر خود تحت تاثیر قرار می دهند، پیوند خورده است. کمبود فیبر غذایی بخشی از مشکل محسوب می شود. میزان مصرف توصیه شده روزانه فیبر 20 تا 30 گرم است. در میان میوه ها، تمشک از نظر محتوای فیبر یک گزینه عالی محسوب می شود. یک فنجان تمشک حاوی هشت گرم فیبر است. عدس حبوبات سرشار از فیبر هستند. در این میان، هنگامی که موضوع میزان محتوای فیبر مطرح می شود، عدس و لپه از بهترین گزینه ها محسوب می شوند. کنسرو کدو تنبل مطالعه انجام شده توسط موسسه ملی سرطان آمریکا کارتنوئیدهایی مانند بتاکاروتن را با نرخ های پایین‌تر ابتلا به بسیاری از سرطان ها و به طور ویژه سرطان پستان پیوند داده است. بر همین اساس، مواد غذایی سرشار از این آنتی اکسیدان های قدرتمند باید به رژیم غذایی شما افزوده شوند. هرگونه سبزی قرمز، زرد، بنفش یا نارنجی و همچنین سبزیجات سبز برگ تیره منبع خوبی برای کاروتنوئیدها محسوب می شوند. اما هویج های نارنجی و کنسرو کدو تنبل را باید فوق ستاره های بتاکاروتن در نظر گرفت. گوجه فرنگی پخته در کنار بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قدرتمند دیگر به نام لیکوپن نیز مبارزی قوی در برابر سرطان به نظر می رسد. میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ - گوجه فرنگی، هندوانه، پاپایا، فلفل دلمه ای قرمز - منابع خوبی برای لیکوپن هستند. گوجه فرنگی پخته می تواند کمک بیشتری به بدن در جذب هر چه بیشتر این آنتی اکسیدان مفید کند. غلات جوانه زده نمونه های جوانه زده غلات که حاوی سبوس، جوانه و اندوسپرم هستند، یکی از معدود منابع غذایی برای توکوترینول ها، نوعی از ویتامین E که ممکن است خطر ابتلا به بیماری های مغزی مرتبط با افزایش سن مانند آلزایمر را کاهش دهد، محسوب می شوند. گردو مصرف اسیدهای چرب خوب می تواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را با افزایش سن در انسان کاهش دهد. اسیدهای چرب غیر اشباع چند پیوندی که در گردو یافت می شوند ممکن است به محافظت از شما در برابر این بیماری کمک کنند. مغزهای خوراکی و دانه های دیگر نیز منابع خوبی برای این اسیدهای چرب سالم هستند. روغن زیتون روغن های گیاهی یک منبع خوب دیگر برای اسیدهای چرب غیر اشباع چند پیوندی هستند. در شرایطی که روغن سویا و روغن آفتابگردان منابع خوبی برای این اسیدهای چرب هستند، اما روغن زیتون بهترین گزینه در این زمینه است. آووکادو مصرف چربی های سالم یکی از بهترین روش ها برای کنترل اشتها است و آووکادو منبع خوبی برای این درشت مغذی سرکوب کننده گرسنگی محسوب می شود. ماهی سالمون نتایج یک پژوهش نشان داد که دنبال کردن یک رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر مرگ به واسطه بیماری قلبی را تا 37 درصد کاهش دهد. ماهی یک از اجزا اصلی رژیم مدیترانه ای است و در شرایطی که بیشتر انواع ماهی برای سلامت انسان مفید هستند، اما ماهی های چرب مانند سالمون بیشترین فایده را برای سلامت قلب ارائه می کنند. از دیگر ماهی های چرب می توان به ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی و قزل آلای دریاچه ای اشاره کرد. کلم کیل هنگامی که موضوع مواد مغذی سالم مطرح می شود، گزینه های کمی قدرت برابری با کلم کیل را دارند. کلم کیل سرشار از اسید آلفا لیپوئیک (ALA) است. این آنتی اکسیدان به بدن در تبدیل گلوکز به انرژی و زیر کنترل نگه داشتن سطوح قند خون کمک می کند. پژوهش های صورت گرفته ALA را با نرخ های پایین‌تر ابتلا به دیابت، سکته مغزی، آب سیاه (گلوکوم) و بیماری های دیگر پیوند داده اند.   ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 10:36:48 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104924/ مصرف ماهی موجب کاهش درد آرتریت روماتوئید می شود http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104862/ به گزارش ستاره ها به نقل از مهر، به گفته محققان، مطالعات قبلی تاثیر سودمند مکمل های روغن ماهی را بر علائم آرتریت روماتوئید نشان داده اند اما کمتر در مورد ارزش خوردن ماهی های حاوی امگا-۳ آگاهی وجود دارد. دکتر سارا تدسکی، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان زنان بوستون، در این باره می گوید: «ما در مطالعه خود به بررسی تاثیر خوردن ماهی به عنوان یک غذای کامل همانند تاثیر مشابه ناشی از مکمل های اسیدچرب امگا۳ پرداختیم.» به گفته وی، میزان اسیدچرب امگا۳ کمتر از میزان دوز داده شده در آزمایشات بوده است. طبق نتایج مطالعه، با افزایش میزان مصرف هفتگی ماهی ۱۷۶ شرکت کننده، نمره مربوط به عوارض بیماری شان کاهش یافته بود. در بیماری آرتریت روماتوئید، سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل حمله کرده و موجب ایجاد تورم و درد می شود. همچنین بر سیستم بدن نظیر سیستم های قلبی-عروقی و تنفسی تاثیر می گذارد. این بیماری در زنان شایع تر از مردان است. در مطالعه جدید که عمدتا شامل زنان بود، توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و بیماری آرتریت شد. محققان دریافتند افرادی که به طور مکرر ماهی مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در ماه ماهی می خوردند درد و تورم کمتری به دلیل بیماری آرتریت روماتوئید داشتند. ]]> سبک زندگی Sun, 25 Jun 2017 04:07:41 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104862/ کمبود خواب، چگونه باعث بیماری می شود؟ http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104844/ به گزارش ستاره ها به نقل از وب‌سایت دکتر کرمانی:  چه کسی از خواب راحت شبانه بدش می آید؟ اما دست یابی به چنین خوابی، برای بسیاری از ما دشوار است. کار، استرس، تغییر شیفت ها و داشتن فرزندی کم سن و سال همگی می توانند روی مقدار و کیفیت خوابتان تاثیر بگذارند. اینکه چقد توانسته ایم خوب بخوابیم، می تواند به صورت مستقیم روی سلامتمان تاثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده در سراسر جهان از هر 10 فرد بالغ، 8 نفر در صورت یک شب درست نخوابیدن ممکن است تاثیرات منفی آن را تجربه کنند  و تنها از هر 10 فرد بالغ، یک نفر برای مشکلات خوابش به پزشک مراجعه می کند. همچنین 31 درصد با استفاده از داروها تلاش می کنند مشکل را حل کنند. به گفته دکتر لیزا آرتیس، تنها یک شب درست نخوابیدن می تواند روی خلق و خو، میزان توجه و توانایی شناختی تاثیرات منفی بگذارد. هر ساعت از دست دادن خواب هنگام شب با از دست دادن موقت یک امتیاز از IQ در ارتباط است.     کم خوابی مزمن می تواند تاثیرات و آسیب های منفی جدی روی سلامت ذهنی و فیزیکی داشته باشد.     بنابراین اگر نتوانیم درست سرمان را روی بالش بگذاریم و خوابی عمیق و آرام داشته باشیم، چه اتفاقاتی ممکن است برایمان رخ دهد؟ 1- سرطان پستان بر اساس تحقیقی که در ژورنال تحقیقات سرطان منتشر شد، خانم هایی که به صورت شیفتی کار می کنند نسبت به دیگر خانم ها بیشتر در خطر ابتلا به سرطان پستان قرار دارند. محققان می گویند خوابیدن در مکانی تاریک برای مدت طلانی، می تواند باعث افزایش هورمون ملاتونین شود که رشد تومورهای سینه را مسدود می کند. در مقابل تومورهایی که در معرض سطح کمی از ملاتونین قرار بگیرند بسیار فعال تر هستند. 2- کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن اگر علاوه بر صبح ها شب ها نیز بیدار بمانید این کارتان باعث افزایش هورمون کورتیزول در خون می شود. در چنین حالتی سیستم ایمنی بدن سرکوب می شود و بیشتر در معرض سرفه و سرماخوردگی قرار می گیرید. اگر هر شب تنها 5 ساعت بخوابید، می تواند به صورت مستقیم، روی سطح کورتیزول تاثیر داشه باشد و باعث استرس روانی بالایی شود. 3- دیابت و بیماری های قلبی به اندازه کافی خوابیدن می تواند مقاومت به انسولین را نیز افزایش دهد که یکی از فاکتورهای خطرناک ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است. کم خوابی می تواند باعث افزایش CRP شود که با استرس و التهاب پخش می شود. تحقیقات نشان داده افرادی که معمولا کمتر از پنج ساعت در طول شب می خوابند، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. به نظر می رسد عدم توانایی در خواب عمیق باعث تغییر روش برخورد بدن با گلوکز می شود که در نتیجه دیابت نوع 2 بروز می کند. 4- افزایش وزن آیا کمبود خواب واقعا می تواند باعث افزایش وزن شود؟ بر اساس تحقیقات بین خواب و چاقی رابطه وجود دارد اما فقط در کسانی که کمتر از 5 ساعت در طول شب می خوابند، حدود 2 کیلوگرم از وزن اضافی را می توان به کم خوابی نسبت داد. اما برای اصلاح وزن خود بهتر است روزانه 20 دقیقه پیاده روی را وارد برنامه خود کنید. در یک تحقیق که به تازگی منتشر شده معلوم شد خوابیدن در اتاقی که نور چراغ های بیرون یا نور وسائل الکترونیکی در آن وجود دارد، می تواند برای تولید ملاتونین توسط بدن مشکل ایجاد کند در نتیجه علاوه بر خواب به سوخت و ساز بدن نیز آسیب وارد می شود. خوابیدن در محیطی کم نور و تاریک ملاتونین را افزایش می دهد و تبدیل انرژی به خون را تنظیم می کند. نکاتی برای خواب بهتر: این مقدار خواب نیست که اهمیت دارد، بلکه کیفیتش است. از این نکات برای خوابی بهتر هنگام شب استفاده کنید:       اگر مجبور شدید شب از خواب بیدار شوید، به جای روشن کردن یک لامپ پر نور یک مدل کم نور را روشن کنید. با این کار جلوی سیگنال هایی که به مغز ارسال می شود تا بگوید صبح است گرفته می شود و خیلی راحت تر می توانید دوباره بخوابید.     اگر شب سرکار هستید، ایده خوبی نیست که درست پس از رسیدن به خانه بخوابید، چون ساعت بدنتان تنها اجازه 5 ساعت خواب را به شما می دهد. خواب را تا میانه روز به تاخیر بیندازید تا بتوانید خواب بهتری داشته باشید.     نگرانی ها را با خود به رخت خواب نبرید، نور براق آیپدتان ( یا دیگر وسائل اینچنینی ) می تواند روند طبیعی به خواب رفتنتان را مختل کند. سعی کنید چند ساعت قبل از خواب، خود را درگیر هیچ چیز استرس آوری نکنید.     مطمئن شوید که اتاق خوابتان فضایی مناسب برای خواب دارد: خنک، تاریک و ساکت. قبل از خواب نور خانه را کم کنید و از خوردن غذاهایی که می توانند روی خوابتان تاثیر منفی بگذارند پرهیز کنید. ]]> سبک زندگی Sat, 24 Jun 2017 17:10:41 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104844/ بهترین زمان نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104835/ به گزارش ستاره ها، هفته‌نامه سلامت در ادامه نوشت: «این روزها یخچال و فریزر جزو وسایل پر مصرف و جدایی‌ناپذیر هر خانواده‌ای محسوب می‌شوند، زیرا علاوه بر حفظ تازگی مواد غذایی مانع از فاسد شدن آنها می‌شوند. اولین تجربه ساخت یخچال به قرن هفدهم میلادی برمی‌گردد اما تا پیش از سال ۱۸۵۰ چندان کارایی نداشت. در آن زمان جیمز‌ هاریسون که در چاپخانه فعالیت داشت، متوجه تاثیر خنک‌کنندگی اِتِر شد.   او با فشرده‌سازی این گاز نخستین یخچال را اختراع و در کافه‌ای در استرالیا امتحان کرد اما این طرح قابل‌اجرا نبود زیرا تولید یخ‌ گران تمام می‌شد. البته اختراع یخچال بارها توسط افراد دیگری ادامه یافت تا این که در سال ۱۹۲۲ بالتاز ون پلاتن به این موفقیت دست یافت؛ به‌ طوری که امروز به راحتی می‌توان انواع خوراکی‌ها را بدون نیاز به خرید روزانه در منزل داشت؛ مشروط بر این که مدت نگهداری مطلوبشان را بدانیم. در واقع هر نوع خوراکی مدت زمان نگهداری مخصوص به خود دارد و پس از آن ممکن است کیفیت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذایی‌اش کاسته شود. لبنیات شیر، خامه، ماست: ۳ تا ۵ روز (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال پنیر: ۳ تا ۴ هفته در یخچال/ ۳ ماه در فریزر دوغ: یک هفته در یخچال کشک: ۳ تا ۴ روز در یخچال میوه‌ها میوه‌های قرمز: ۲ روز در یخچال / ۱۲ ماه در فریزر طالبی: ۴ روز در یخچال انگور و آلو: ۵ روز در یخچال هلو و زردآلو: ۱ هفته در یخچال / ۱۲ ماه (خردشده) در فریزر آبمیوه‌ها: ۱ هفته در یخچال سیب: ۲ ماه در یخچال سبزی‌ها اوبیا سبز: ۵ روز در یخچال/ ۱۲ ماه در فریزر قارچ و کلم بروکلی: ۵ روز در یخچال گل‌کلم و کلم بروکسل: ۶ روز در یخچال فلفل، پیازچه، تربچه، شلغم، کاهو، گوجه‌فرنگی، کدو مسمایی، خیار و تره فرنگی: ۱ هفته در یخچال کلم برگ و کرفس: ۲ هفته در یخچال چغندر: ۳ هفته در یخچال پیاز: ۳ تا ۴ هفته در یخچال هویج: ۳ ماه در یخچال/ ۸ ماه در فریزر سبزی برگی پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۴ تا ۶ ماه در فریزر نخودفرنگی: ۶ ماه در فریزر گوشت، ماهی و تخم‌مرغ تخم‌مرغ خام: ۳ هفته در یخچال تخم‌مرغ آب‌پز: ۱ هفته در یخچال گوشت گوسفند: ۳ تا ۵ روز در یخچال ۴ تا ۶ ماه در فریزر گوشت گوساله: ۳ تا ۵ روز در یخچال/ ۸ ماه در فریزر گوشت چرخ‌کرده: ۵ تا ۶ روز در یخچال/ ۳ ماه در فریزر ماهی و میگو: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر گوشت پخته: ۳ تا ۴ روز در یخچال مرغ و ماکیان: ۱ تا ۲ روز در یخچال / ۴ ماه در فریزر گوشت دودی: ۵ تا ۶ روز در یخچال نان و شیرینی نان باگت: ۳ روز در یخچال/ ۱ هفته در فریزر نان سبوس‌دار: ۱ تا ۲ روز در یخچال/ ۱ ماه در فریزر کیک اسفنجی: ۳ روز در یخچال/ ۳ تا ۴ ماه در فریزر شیرینی تر: ۳ تا ۴ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر تارت: ۲ روز در یخچال/ ۲ ماه در فریزر سایر خوراکی‌ها سس کچاپ، خیارشور: ۱ سال (از تاریخ تولید) در یخچال سس مایونز: ۲ ماه (از تاریخ تولید) در یخچال کره: ۳ هفته (پس از باز شدن بسته‌بندی) در یخچال/ ۴ ماه (در بسته‌بندی اصلی) در فریزر کنسرو بازشده: ۲ روز در یخچال مایونز و دسرهای خانگی بر پایه تخم‌مرغ: یک روز در یخچال سوپ و آش: ۵ تا ۶ روز در یخچال چیدمان مناسب خوراکی‌ها ضرورت چیدمان مواد غذایی در طبقات مختلف یخچال به این دلیل است که هر قسمت، سطح مختلفی از برودت را دارد که ممکن است برای بعضی از خوراکی‌ها مناسب نباشد. باید دانست که هر طبقه چه درجه برودتی دارد و مناسب چه خوراکی‌هایی است. جایخی: ۱۲- تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای مواد غذایی منجمد طبقه بالایی: ۰ تا ۲ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای غذاهای پخته، ماست، پنیر تازه، دسرهای شیری، خامه تازه، کنسرو بازشده و تخم‌مرغ طبقه میانی: ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای سوپ و آش، کمپوت، نان و شیرینی تازه، سس‌های خانگی طبقه پایینی و جامیوه‌ای: ۵ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای انواع پنیرها، کره، شیر، سبزی‌ها و میوه‌ها در یخچال: ۷ تا ۸ درجه سانتی‌گراد/ مناسب برای سس‌های آماده، نوشیدنی‌ها یادتان باشد که... در صورتی که بسته‌بندی مواد غذایی آسیب‌دیده، برآمده یا غیرعادی باشد یا خوراکی بوی نامطبوع و ذرات کپک هر چند جزیی داشته باشد باید از مصرفش اجتناب کرد. همه خوراکی‌ها باید در ظروف دربسته یا پاکت فریزر بسته‌بندی شوند. پس از باز کردن بسته‌بندی خوراکی‌های تازه مانند ژامبون و پنیر، آنها را در ظرف یا پاکت مناسب بچینید. همچنین باقیمانده کمپوت و کنسرو نیز باید از قوطی خارج شده و در ظرف دیگری نگهداری شود. بین مواد غذایی در یخچال و فریزر فاصله قرار دهید تا هوا میانشان جریان داشته باشد. پیش از چیدن تخم‌مرغ در یخچال نباید آنها را شست. یک یا دو بار در ماه یخچال را با آب و صابون بشویید و در صورت نیاز با مواد ضدعفونی‌کننده تمیز کنید. قبل از چیدن بسته‌بندی‌ها در فریزر، ابتدا آنها را در یخچال بگذارید تا خنک شوند. به این ترتیب فرایند انجماد بهتر انجام می‌گیرد. برای انجماد بهتر، مواد غذایی را در فویل آلومینیومی و پاکت فریزر مخصوص بچینید و هوای میان آن را کاملا خارج کنید. همچنین فضایی بین بسته‌بندی‌ها بگذارید تا اگر مایعی از آن بیرون آمد، روی دیگر مواد غذایی نریزد. در هر بسته بیش از ۴ تا ۶ تکه خوراکی نگذارید و روی بسته را نیز تاریخ بزنید تا بیش از حد مطلوب در فریزر نماند. البته مواد غذایی که زودتر بسته‌بندی شده‌اند را زودتر مصرف کنید. پاکت‌های وکیوم بدون منفذ نسبت به پاکت‌های معمولی برتری دارند زیرا با چیدن مواد غذایی و خارج کردن هوا، در پاکت کاملا بسته می‌شود.   ]]> سبک زندگی Sat, 24 Jun 2017 16:05:17 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104835/ با فواید شگفت انگیز روغن بادام زمینی آشنا شوید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104833/ به گزارش ستاره ها به نقل از سایت دکتر کرمانی، روغن بادام زمینی همانطور که از نامش برمی آید، یک نوع روغن گیاهی است که معمولا در پخت و پز استفاده می شود و از بادام زمینی گرفته شده است. روغن بادام زمینی انواع مختلفی دارد از جمله تصفیه شده، غیر تصفیه شده، سرخ شده و پرس سرد. این تفاوت در میزان مواد مغذی و مزایای این روغن ها تغییراتی ایجاد کرده است. افراد معمولا به این دلیل از روغن بادام زمینی در پخت و پز استفاده می کنند که طعمی جالب و متفاوت به غذا می دهد، مخصوصا اگر نوع سرخ شده آن را مورد استفاده قرار دهید، البته از دیگر دلایل استفاده این روغن آن است که از روغن های دیگر سالم تر است. بیشترین مزایای روغن بادام زمینی برای سلامت، از اسید چرب های مختلفی که دارد می آید از جمله اسید اولئیک، اسید استئاریک، اسید پالمیتیک و اسید لینولئیک. سطح نامتعادل اسید چرب ها می تواند برای سلامت خطرناک باشد، اما روغن بادام زمینی مقدار مناسبی از این اسیدها را در خود دارد که می تواند از راه های متفاوتی به تقویت سلامت کمک کند. بعلاوه ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک دیگری که در روغن بادام زمینی وجود دارد نیز، برای سلامتمان مفید هستند. بیایید نگاهی دقیق تر به مزایایِ این روغن سالم و خوش طعم برای سلامت داشته باشیم: سطح کلسترول: برخلاف بسیاری از روغن های گیاهی، روغن بادام زمینی هیچ گونه کلسترولی ندارد که یکی از عوامل مهم برای بیماری های قلبی عروقی مانند آترواسکلروز است و اساسا باعث مسدود شدن رگ ها می شود. از آنجا که روغن پخت و پز به طرق مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، حذف کلسترول های مضر از برنامه غذایی به از بین بردن انواع مختلفی از بیماری ها می انجامد. روغن بادام زمینی نه تنها کلسترول پایینی دارد بلکه می تواند به کاهش کلسترول فعلی تان نیز کمک کند، چون حاوی استرول گیاهی است. این فیتو استرولها در واقع با جذب کلسترول های بد در معده و روده مقابله می کنند که می تواند سطح کلسترول را 10 تا 15 درصد کاهش دهد. سلامت قلب: همانطور که در بالا گفته شد، روغن بادام زمینی خطر ابتلا به آترواسکلروز را کاهش می دهد که در نتیجه از سکته قلبی و مغزی در امان می مانید. روغن بادام زمینی همچنین حاوی اسید چرب های غیر اشباع مانند اسید اولئیک است که باعث افزایش کلسترول خوب به نام HDL در خون می شود. این کلسترول پر خاصیت، به از بین بردن و کاهش کلسترول بد ( LDL ) کمک می کند که در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی را کاهش می دهد. پیشگیری از سرطان: روغن بادام زمینی همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول از جمله رزوراترول است. این ترکیب با از کار انداختن رادیکال های آزادی کار می کند که محصولات جانبی خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان در بدن می شوند. تحقیقات نشان داده استفاده از روغن گیاهی سرشار از رزوراترول مانند روغن بادام زمینی، می تواند به لطف آنتی اکسیدان های قوی، خطر گسترش سرطان را کاهش دهد. فشار خون: رزوراترول یک تاثیر مهم دیگر نیز روی بدن دارد. با هورمون های مختلف در بدن تعامل می کند که روی رگ های خونی تاثیر دارند مانند آنژیوتانسین که باعث تنگ شدن عروق و شریان ها می شود. با خنثی ساختن تاثیر آن هورمون، رزوراترول به کاهش فشار خون کمک می کند که باعث کاهش فشار روی سیستم قلبی و عروقی می شود. تقویت شناختی: بیماری آلزایمر، یکی از فراگیرترین و تراژیک ترین مشکلاتی است که افراد با بالا رفتن سنشان دچار آن می شوند. اما رزوراترول که آنتی اکسیدانی چند کاره است نشان داده که می تواند شروع بیماری های شناختی مانند آلزایمر را متوقف یا به تعویق بیندازد. رادیکال های آزاد مسئول شکستن مسیر عصبی در مغز هستند، بنابراین آنتی اکسیدان هایی مانند رزوراترول می توانند جلوی این فرآیند را به خوبی بگیرند. سلامت پوست: روغن بادام زمینی، مانند بسیاری از دیگر روغن های گیاهی سرشار از ویتامین E است. ویتامین E به ویژه در تثبیت و سلامت پوست نقش مهمی ایفا می کند. پوست را از آسیب رادیکال های آزاد که باعث چروک، لکه و دیگر مشکلات پوستی می شوند محافظت می کند. ویتامین E موجود در روغن بادام زمینی، ظاهر پوست را جوان و سالم نگه می دارد. سیستم ایمنی: آخرین مزیت سطح بالای رزوراترول در روغن بادام زمینی، بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن است. عفونت های ویروسی و قارچی بسیار به این آنتی اکسیدان حساس هستند. بنابراین اضافه کردن روغن بادام زمینی به برنامه غذایی تان می تواند شما را از این جهت نیز ایمن نگه دارد. سلول های سفید بدن تحریک می شوند تا تمام عوامل خارجی تهدید کننده را از بین ببرند. سخن آخر: با وجود اینکه اسید چرب های موجود در روغن بادام زمینی مفید هستند، اما تنها مقدار متعادل آنها می تواند مفید باشند. به هر حال هر روغنی کالری بالایی دارد. بنابراین هنگام پخت و پز با این روغن نیز مانند دیگر روغن ها، اندازه را رعایت کنید تا باعث اضافه وزنتان نشود.   ]]> سبک زندگی Sat, 24 Jun 2017 13:01:58 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/104833/