پایگاه خبری ستاره ها - آخرين عناوين سلامت :: نسخه کامل http://www.setarehnews.ir/lifestyle/health Tue, 23 Jul 2019 16:07:08 GMT استوديو خبر (سيستم جامع انتشار خبر و اتوماسيون هيئت تحريريه) نسخه 3.0 /skins/default/fa/normal5/ch01_newsfeed_logo.gif تهيه شده توسط پایگاه خبری ستاره ها http://www.setarehnews.ir/ 100 70 fa نقل و نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری ستاره ها آزاد است. Tue, 23 Jul 2019 16:07:08 GMT سلامت 60 با این رژیم غذایی از ابتلا به دیابت جلوگیری کنید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163732/ ایسنا نوشت: متخصصان تغذیه و سلامت بر اساس بررسی‌های خود گفتند: افرادی که رژیم‌های غذایی سخت گیاهی را رعایت می‌کنند کمتر احتمال دارد به دیابت نوع دو مبتلا شوند. در این بررسی آمده‌ است: افرادی که رژیم‌های غذایی سخت گیاهی را رعایت می‌کنند در مقایسه با افراد دیگر ۲۳ درصد کمتر احتمال دارد دچار دیابت نوع دو شوند. یکی از محققان این مطالعه از دانشکده سلامت عمومی هاروارد گفت: الگوهای تغذیه‌ای گیاهی در سال‌های اخیر مورد توجه بیشتر افراد قرار گرفته و به همین دلیل ضروری است تاثیر این رژیم غذایی بر خطر ابتلا به دیابت تعیین شود. در این بررسی محققان به ارزیابی مطالعاتی پرداختند که حاوی اطلاعات بیش از ۳۰۷ هزار بیمار بود و ۲۳ هزار و ۵۴۴ نفر از آنان به دیابت مبتلا بودند. متخصصان تاکید کردند که رژیم‌های غذایی حاوی مواد غذایی گیاهی سالم‌تر می‌توانند فشار خون و شاخص توده بدنی را کاهش داده و حساسیت به انسولین را افزایش دهند. همچنین دنبال کردن رژیم‌های غذایی گیاهی که حاوی میزان کمتری از خوراکی‌های سالم باشند با افزایش ۱۱ درصدی ابتلا به دیابت همراه است. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، به گفته محققان در مجموع یافته‌های بدست آمده حاکی از اهمیت رعایت رژیم‌های غذایی سخت گیاهی برای برخورداری از سلامت کافی است و افراد ضروری است میوه، سبزیجات تازه، غلات و دیگر خوراکی‌های گیاهی سالم را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. ]]> سبک زندگی Tue, 23 Jul 2019 10:23:54 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163732/ ترفند ساده‌ای که آلزایمر را دور می‌کند http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163714/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌میل، محققان آمریکایی در تازه‌ترین پژوهش‌های خود دریافتند، راه رفتن خطر ابتلا افراد به آلزایمر را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. پژوهش اخیر بر روی 182 نفر انجام شده و نتایج به دست آمده از آن به خوبی نشان می‌دهد، برداشتن روزانه 9 هزار گام به بهبود عملکرد شناختی مغز و کاهش ریسک بروز آلزایمر کمک می‌کند.  به گفته دانشمندان، ورزش کردن یکی از راه‌حل‌های ساده و مؤثر در رفع خطر بروز آلزایمر است که افراد از سنین جوانی می‌توانند آن را آغاز کنند و احتمال ابتلای خود در سالمندی را به حداقل ممکن برسانند.  محققان دانشگاه بوستون باور دارند، در واقع ورزش از بافت سالم مغز مراقبت می‌کند و مانع تخریب آن می‌شود.  جاسمیر، محقق ارشد این مطالعه و سرپرست تیم مطالعاتی می‌گوید: «یکی از قابل توجه‌ترین یافته‌های مطالعه ما این بود که فعالیت فیزیکی بیشتر نه تنها تاثیر مثبتی بر رشد شناختی دارد بلکه باعث کاهش شدید میزان از دست دادن بافت مغزی در طول زمان می‌شود».  نتایج بررسی محققان آمریکایی در مجله JAMA Neurology منتشر شده است. ]]> سبک زندگی Tue, 23 Jul 2019 08:14:36 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163714/ چقدر با خواص شگفت انگیز خاکشیر آشنا هستید http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163703/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، رزیتا کمیلی کارشناس تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای وصنایع غذایی کشور ضمن اشاره به مصرف خاکشیر در فصل تابستان به عنوان نوشیدنی خنک گفت: مهمترین ترکیبات خاکشیر شامل گلوکز اینولات ها بوده و ترکیبات دیگری نظیر اسیدهای چرب پالمتیک، لینولنیک، لینولئیک و استئاریک دارد. املاح موجود در دانه شامل گوگرد، کلر، فسفر، آهن، پتاسیم، کلسیم، سدیم، منیزیم است و دانه حاوی پروتئین، صمغ، موسیلاژ، چربی و ترکیبات نیتروژن دار است. وی افزود: خاکشیر از قدیم به عنوان اشتها آور، تقویت کننده معده، ضد تب، ملین بوده و در مشکلات سوء هاضمه و حتی درمان اسهال خونی استفاده می شده است. این کارشناس انستیتو تغذیه در مورد اثرات درمانی خاکشیر گفت: در طب سنتی از دانه های خاکشیر برای درمان اسهال، تب بر، رفع التهاب کلیه، دفع کرم و درمان آب آوردن بافت (ادم) به صورت جوشانده استفاده می شده است. از قدیم در ایران خاکشیر را با آب سرد مخلوط و به عنوان ملین و خنکی مصرف می کرده اند. فعالیت ضد التهابی، ضد تب و ضد درد خاکشیر به وجود ترکیبات فنولیک در آن نسبت داده می شود. ترکیبات قندی (گلیکوزیدهای کاردیاک) جدا شده از دانه های خاکشیر می توانند در درمان بیماری های قلبی-عروقی نقش داشته باشند. در برخی تحقیقات به خاصیت ضد سرطانی و مهار التهاب مزمن مصرف آن نیز اشاره می کنند. کمیلی ادامه داد: مطالعات در مورد خاکشیر نشان می دهد که صمغ و موسیلاژ روی دانه خاکشیر با جذب آب متورم می شود و ژل حجیمی تولید می کند که موجب نرم شدن مدفوع و سهولت خروج آن از بدن می شود. از آنجا که ایزوتیوسیانات های موجود در آن دارای خاصیت ضد میکروبی است، خاصیت ضد تب خاکشیر را به آنها نسبت می دهند. از طرفی چون هورمون تیروئید باعث تنظیم درجه حرارت بدن می شود، مصرف خاکشیر ممکن است موجب کاهش ترشح تیروکسین، و در نتیجه کاهش متابولیسم پایه و در نتیجه کاهش درجه حرارت بدن شود. به گفته وی، خاکشیر گرفتگی صدا را باز می کند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی، خارش پوست، جوش های صورت استفاده می شود. در کنترل فشار خون نقش دارد، خاکشیر برای کاهش آلرژی و کند کردن رشد سلولهای سرطانی نیز می تواند موثر باشد. کمیلی افزود: امروزه بیماری کبد چرب به دلیل داشتن استرس، مصرف زیاد دارو، مصرف الکل و مصرف زیاد فست فودها نظیر سوسیس، کالباس و پنیر پیتزا، کاهش تحرک و زندگی ماشینی و نیز کاهش وزن ناگهانی و گرسنگی های طولانی رو به افزایش است. و مصرف گیاهان دارویی نظیر خاکشیر، کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید، عرق شاه تره و رژیم غذایی مناسب و ورزش و کنترل وزن می تواند در پاکسازی کبد موثر باشد. وی در مورد نحوه مصرف خاکشیر، گفت: خاکشیر را می توان با آب سرد چندین ساعت خیسانده و میل شود ویا به صورت جوشانده (به مدت ۱۰ دقیقه با آب بجوشانید و پس از سرد شدن) میل شود. کمیلی افزود: باید توجه داشت که شکل مصرف خاکشیر در اثرات دارویی آن دخالت دارد مثلاً خاکشیر مخلوط با آب سرد خاصیت ملین (ضد یبوست) و خاکشیر به صورت جوشانده دارای خاصیت ضد اسهال است. تخم خاکشیر ریز، کمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یکی قرمز دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است. ]]> سبک زندگی Tue, 23 Jul 2019 06:57:16 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163703/ ۱۰ غذای ساده و سالم برای کودک شما http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163692/ به گزارش ستاره ها به نقل از برترین‌ها: تغذیه کودک به لحاظ حساسیت رشد و تأمین مواد مورد نیاز او از اهمیت بسیاری برخوردار است. بسیاری از والدین برای تغذیه فرزند خود از مواد غذایی مکمل استفاده و فکر می‌کنند این غذا بهترین انتخاب است. همین لحظه باید بدانید که آماده کردن و پخت غذا برای کودک بسیار راحت‌تر از چیزی است که تصورش را می‌کنید و به زودی با ۱۰ مدل غذای کودک آشنا می‌شوید.   اولاً همیشه به یاد داشته باشید که غذای شما باید توسط پزشک متخصص اطفال مورد تائید قرار گیرد. همچنین باید بدانید که لحظات غذا خوردن برای کودک اولین تجربه طعم و مزه برای اوست. به همین دلیل مهم است که او را در معرض طعم‌های مختلف قرار دهید تا بتواند با دنیای جدیدی روبرو شود. در ادامه این مطلب با دستور‌هایی آشنا می‌شوید که می‌توانید آن‌ها را با غذا‌های قبلی که امتحان کرده‌اید، سازگار کنید. معمولاً پیشنهاد می‌شود مواد غذایی را به صورت تکی به دستور پخت اضافه کنید تا در صورت مشاهده حساسیت، قابل تشخیص باشد. قبل از هر چیز باید بدانید که با توجه به سن کودک، مصرف کدام مواد غذایی مجاز هستند، به طور کلی این گونه پیشنهاد می‌شود: تا سن ۶ ماهگی: فقط شیر مادر. حتی اگر برای شیر دادن از شیشه شیر استفاده می‌کنید، باید به تدریج در سن ۴ تا ۶ ماهگی مقدار کمی غذای کودک به آن اضافه کنید. ۶ ماهگی تا یک سال: میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات، تخم مرغ، گوشت، مرغ، ماهی و روغن زیتون یک سال تا دو سال: پنیر نرم، ماست و شیر سه سال به بالا: خشکبار، تکه‌های سیب، هویج خام و هر ماده غذایی که در سنین کمتر خطر خفگی به همراه دارد.   نکات مهم برای پخت غذای سالم کودک در زمان خرید این نکات را در نظر بگیرید: میوه و سبزیجات تازه بخرید: سعی حداکثر در طول سه روز این مواد را مصرف کنید تا خصوصیات خود را از دست ندهند. گوشت کم‌چرب انتخاب کنید: یکی از روش‌های پخت غذای سالم برای کودک خریدن گوشت لخم و کم چربی است تا از چربی اضافی جلوگیری شود. می‌توانید چربی را قبل از پخت جدا کنید. با پزشک اطفال مشورت کنید تا بهترین نوع و مقدار لازم برای کودک را بشناسید. زمانی که پوره را برای تغذیه کودک انتخاب کرده‌اید، از تکه‌های کوچک گوشت نرم استفاده کنید: فراموش نکنید برای پیاده کردن برنامه غذایی کودک با پزشک او مشورت کنید تا از توصیه و پند‌های لازم آگاه شوید.   در زمان پخت این نکات را در نظر بگیرید: میوه و سبزیجات را بشویید: سطح کار را تمیز کنید و برای هر ماده غذایی ابزار تمیز بردارید. باید از انتقال آلودگی مواد غذایی جلوگیری کرد. در حین پخت مصرف نمک را کاهش دهید: مقدار نمکی که استفاده می‌کنید باید مقدار حداقل باشد تا از آسیب به کلیه کودک جلوگیری شود. تا یک سالگی، مصرف نمک در روز نباید بیش از یک گرم باشد. کودکان در سه سالگی می‌توانند نمک را به میزان دو گرم در روز مصرف کنند. از روغن زیتون به جای دیگر چربی و روغن‌ها استفاده کنید: روغن زیتون حاوی اسید چرب تک غیر اشباع و ویتامین‌ای است. همچنین مصرف روغن زیتون تصفیه نشده در مقادیر کم و در شروع تغذیه مکمل همیشه توصیه می‌شود. روغن زیتون را می‌توان برای آب پز کردن، سرخ کردن و طبخ غذا به کار برد: مصرف این ماده به منظور استفاده حداقل چربی توصیه می‌شود. از آب گوشت و سبزیجات پخته شده استفاده کنید: برای پخت برنج و دیگر غلات مانند کینوا استفاده از آب سبزیجات گزینه مناسبی هستند. آب مواد غذایی پخته شده طعم خوبی به غلات می‌دهد. به پوره شیر اضافه کنید: اگر در حال آماده کردن پوره برای کودکتان هستید، شاید متوجه شوید که بافت پوره سفت شده است. پس در این حالت کمی آب یا شیر به آن اضافه کنید تا نرم‌تر شود. می‌توانید از شیری که کودکتان تغذیه می‌کند یا حتی شیر مادر هم برای این منظور استفاده کنید. مقدار اضافی غذا را در فریزر قرار دهید: بعد از تهیه غذا مقدار مورد نیاز را کنار بگذارید و باقی‌مانده را در قسمت‌های کوچک درون فریزر نگهداری کنید تا در زمان نیاز استفاده شود. ۱۰ مدل غذا برای کودک اکنون وقت آن رسیده است که با انواع مدل غذا برای کودک آشنا شوید. برنج، مرغ و سبزیجات: به خواست خودتان نوعی از سبزیجات را انتخاب کنید، آن را همراه تکه‌های کوچک مرغ درون آب بریزید تا پخته شود. سپس مواد پخته شده را از درون آب بیرون بیاورید و برنج را درون آب سبزیجات و مرغ بپزید. بعد از آماده شدن همه مواد می‌توانید آن‌ها را با هم بکوبید تا به صورت پوره در بیاید، با چنگال له کنید یا به صورت تکه‌های کوچک به کودک خود بدهید. پوره کدو: یک سیب زمینی بزرگ، یک کدوی بزرگ و یک پیاز را آب پز کنید (همه این سبزیجات باید پوست گرفته و خرد شده باشند). با استفاده از گوشت‌کوب برقی، دستی یا چنگال مواد را له کنید تا به بافت مورد نظرتان برسد. عدس و سبزیجات: مقداری عدس را به همراه یک هویج پوست گرفته و خرد شده، نصف پیاز خرد شده و دو گوجه فرنگی پوست و هسته گرفته شده آب پز کنید. بعد از پخت این مواد، می‌توانید آن‌ها را له یا به همان صورت مصرف کنید. نودل کوتاه و سس گوجه فرنگی: با استفاده از پیاز، گوجه فرنگی و هویج که به قطعات کوچک تقسیم شده‌اند، سس آماده کنید و آن‌ها را به نودل‌های کوچک و کوتاه اضافه کنید.   املت سبزیجات: اگر در حال حاضر تخم مرغ را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کرده‌اید، می‌توانید با استفاده از سبزیجات آب پز شده و خرده شده املت آماده کنید. این غذا بسیار ساده، ولی خوشمزه است. پوره سبزیجات و ماهی: یک کدوی کوچک، یک سیب زمینی، یک تره فرنگی و نصف پیاز را به همراه ۸۰ گرم فیله ماهی بدون استخوان آب پز کنید. بعد از آنکه همه مواد پخته شدند، آن‌ها را با هم مخلوط کنید. گوشت قلقلی با سبزیجات: یک هویج، یک تره فرنگی، ۴۰ گرم لوبیا سبز و ۴۰ گرم گوشت بدون چربی را درون آب بپزید. آب اضافی را جدا کنید، مواد را آسیاب کنید و با مواد مخلوط شده کوفته‌های کوچک بسازید. به جای آنکه این کوفته‌ها را سرخ کنید، آن‌ها را درون فر قرار دهید. این کوفته‌های آماده شده را می‌توانید درون فریزر نگهداری کنید تا همیشه غذای سالم برای کودکتان در عرض زمان کوتاهی آماده شود. پوره سیب، گلابی و موز: یک سیب و گلابی را به صورت پوست گرفته، بدون هسته و به صورت مکعب‌های کوچک بپزید. بعد از نرم شدن، آن‌ها را از آب بیرون بیاورید و با موز ترکیب کنید. اگر می‌خواهید پوره میوه‌ها لطیف‌تر باشد، مقداری شیر به آن اضافه کنید. استفاده از شکر ممنوع است. موز و پرتقال: تهیه این دسر بسیار ساده و راحت است. یک عدد موز را با چنگال له کنید و با آب نصف پرتقال ترکیب کنید. به همین سادگی! ماست و میوه: پوره میوه یا میوه خرد شده تازه را با ماست به کودک بدهید. حتماً عاشق آن می‌شود. ملاحظات کلی برای تهیه غذای کودک تهیه و آماده کردن غذای سالم برای کودکتان پیچیده نیست. تنها کافی است از مواد غذایی سالم، میوه و سبزیجات تازه، گوشت بدون چربی و غلات کامل استفاده کنید و آن‌ها را بدون اضافه کردن روغن، نمک و شکر بپزید. به یاد داشته باشید معده فرزند شما کوچک است، پس نباید او را مجبور به خوردن کنید. شاید به نظر شما حجم غذای مصرف شده کم باشد، ولی برای کودک کافی است. پزشکان توصیه می‌کنند اجازه دهید خود کودک غذا بخورد، زیرا واقعاً به مقدار نیاز مصرف می‌کند. ]]> سبک زندگی Tue, 23 Jul 2019 05:46:28 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163692/ ۵ دلیل برای افزودن زنجبیل به صبحانه http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163671/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، زنجبیل از جمله طعم‌دهنده‌های نوشیدنی چای به حساب می‌آید. کارشناسان تغذیه و سلامت، مصرف زنجبیل را به دلایل پزشکی متعددی توصیه می‌کنند از جمله اینکه می‌توان با افزودن این گیاه خوراکی به وعده صبحانه، روز خود را تغییر داد. صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است و افزودن زنجبیل که سرشار از مواد مغذی است، این وعده غذایی را سالم‌تر می‌سازد. به نوشته روزنامه "تایمز آو ایندیا" از جمله دلایلی که به مصرف مرتب زنجبیل در هنگام صبح توصیه می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:   ۱- کمک به کاهش وزن زنجبیل به کنترل اشتها کمک می‌کند. با مصرف زنجبیل هر روز صبح احساس نیاز به خوردن کمتر می‌شود. بهترین روش مصرف زنجبیل به منظور کاهش وزن، جوشانده زنجبیل یا آب زنجبیل است. برای تهیه جوشانده زنجبیل لازم است ابتدا مقداری آب را جوشانده و سپس دو تکه زنجبیل را به آن اضافه کنید. این مخلوط را مدتی بجوشانید و سپس از صافی رد کنید تا آماده مصرف شود. همچنین مصرف این جوشانده هنگام صبح به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. ۲- حفظ سلامت مو و پوست مصرف مرتب آب زنجبیل هر روز صبح به حفظ سلامت پوست و مو کمک کرده چرا که آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های موجود در آن برای پوست و مو مفیدند. همچنین از بدن در برابر عفونت‌های پوستی و بیماری‌ها حفاظت می‌کند. ۳- بهبود سلامت روده‌ها با مصرف زنجبیل بیشتر اختلالات گوارشی برطرف می‌شود. افزودن این گیاه خوراکی به وعده غذایی صبحانه سیستم گوارشی را تقویت می‌کند. ۴- کاهش التهاب زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی نیز شناخته شده‌ است. مصرف مرتب زنجبیل هنگام صبح در طولانی مدت به کاهش التهاب منجر می‌شود. ۵- کنترل سطح کلسترول زنجبیل همچنین سطح کلسترول را کنترل می‌کند. افزایش سطح کلسترول بد خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را افزایش می‌دهد و برای سلامت قلب ضرر دارد. با مصرف این چاشنی خوراکی می‌توان سطح کلسترول بد خون را کاهش داد. ]]> سبک زندگی Tue, 23 Jul 2019 03:30:30 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163671/ اختلالی که باعث می‌شود رنگتان زرد شود http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163659/ به گزارش ستاره ها به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اختلالات کبدی که موجب زردی پوست میشوداکرم پورشمس متخصص گوارش و کبد اظهار کرد: یرقان بیماری کبدی است که ابتلا به آن سبب زرد شدن رنگ پوست، مخاط دهان و چشم‌ها خواهد شد. معمولاً در اثر تجمع غلظت بیلی روبین که رنگ دانه صفراوی است به زیرپوست و مخاط، رسوب کرده و بیماری یرقان یا زردی ایجاد می‌شود. وی درباره علل این نوع بیماری افزود: بیلی روبین از تخریب گلبول‌های قرمز در بدن ایجاد می‌شود که در آب نامحلول است و به همین دلیل هنگام عبور به سوی کبد با آلبومین ترکیب می‌شود اما بعد از اینکه این ترکیب بیلی روبین – آلبومین به کبد می‌رسد، از آلبومین جدا شده و با ماده دیگری که از مشتقات گلوکز است ترکیب خواهد شد. این مجموعه به‌صورت رنگدانه صفراوی در طول مجاری صفراوی همراه با صفرا حرکت کرده و به روده‌ها وارد می‌شود تا از راه مدفوع دفع شود . اختلالات کبدی که موجب زردی پوست میشود پورشمس در ادامه بیان کرد: علل تخریب بیش از حد گلبول‌های قرمز بدن به طور طبیعی زمانی است که بی دلیل مجرای صفراوی مسدود شود، یا وقتی کبد تحت تأثیر یکی از عوامل عفونت‌زا مثل میکروب یا ویروس قرار گرفته و نتواند نقش طبیعی خود را ایفا کند؛ در این بین، بیلی روبین خون افزایش پیدا می‌کند و موجب ایجاد یرقان می شوند. یرقان برای سلامت بدن، خطر محسوب نمی‌شود وی گفت: بیش از نیمی از نوزادان طبیعی و سالم در چند روز اول زندگی در پوست صورت خود ته رنگ زرد پیدا می‌کنند. اگر کودک شما چنین است، احتمالاً چیز نگران کننده ای نیست اما اگر شکم و یا پاهای کودک زرد به نظر می رسد، باید آنرا به پزشک خود نشان دهید. زردی در یک کودک سالم، زمانی اتفاق می افتد که سطح بیلی روبین در خون بالا می رود و ممکن است به سیستم عصبی هم آسیب برساند. پورشمس تاکید کرد: بیلی روبین ماده شیمیایی است که در اثر تخریب طبیعی سلولهای قرمز پیر تولید می‌شود. نوزادان، سطح بیلی روبین بالاتری دارند چون تعداد گلبولهای قرمز حامل اکسیژن در آنها زیادتر است و کبد جوان آنها نمی تواند بیلی روبین اضافی را متابولیزه کند. هر چه سطح بیلی روبین بالاتر از نرمال رود، زردی از سر به پائین به سمت گردن و سپس به قفسه سینه پیش می رود تا اینکه در موارد شدید، نهایتاً به پنجه پا می رسد. این نوع زردی که اصطلاحاً فیزیولوژیک نامیده می شود (برخلاف انواع نادر و شدیدتری که بدلیل بیماری کبدی یا ناسازگاری خونی با مادر ایجاد می شود) معمولاً خطری برای سلامت شیرخواران سالم و رسیده (نه ماهه متولد شده) محسوب نمی شود. این متخصص گوارش درباره درمان یرقان بیان کرد: یرقان به‌ خودی خود برای سلامت بدن خطر محسوب نمی‌شود، بلکه نشانگر بیماری خاص دیگری است که باید درمان شود. اگر پزشک ، تشخیص ملتهب شدن کبد را بدهد، فرد مبتلا به یرقان باید در دوران بیماری، رژیم غذایی کم‌چربی و پرکربوهیدارت داشته باشد. اگر عفونت دیده نشود، آزمایش‌هایی برای پیدا کردن علت قطع جریان طبیعی صفرا انجام می‌شود و اگر سنگ یا توموری وجود داشته باشد، عمل جراحی صورت می‌گیرد .   ]]> سبک زندگی Mon, 22 Jul 2019 14:06:00 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163659/ ویروس «تب کریمه کنگو» هرگز از کشور ریشه‌کن نمی‌شود/ ۶۱ مبتلا و ۵ فوتی داشتیم http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163646/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایلنا، کریم امیری (معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور) در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو به خبرنگار ایلنا گفت: آمار مبتلایان به بیماری کریمه کنگو، بر اساس آنچه وزارت بهداشت تاکنون اعلام کرده است، حدود ۶۱ مورد ابتلا بوده و تاسفانه ۵ مورد هم فوتی داشته‌ایم. این ۵ مورد فوتی در ۳ استان رخ داد که ۳ فوتی در سیستان و بلوچستان، ۱ فوتی در اردبیل و ۱ فوتی هم در استان گیلان ثبت شده است. وی در توضیح علت شیوع دوباره بیماری کریمه کنگو اظهار کرد: بیماری کریمه کنگو جزو بیماری‌هایی است که اگر در یک کشور بومی شد و ریشه گرفت، ویروس آن هرگز از کشور پاک نخواهد شد. ایران هم متاسفانه جزو کشورهایی است که ویروس کریمه کنگو در آن بومی شده است. این بیماری در اندام کنه‌ها دوام پیدا می‌کند. از آنجا که کنه‌ها را نمی‌شود کاملا از بین برد، نه در ایران و نه در هیچ جای دنیا چنین شرایطی فراهم نمی‌شود. بنابراین بقای این بیماری در هر کشوری که به آن مبتلا شود، باقی می‌ماند. معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی در رابطه با چگونگی شیوع این بیماری در فصول گرم توضیح داد: ویروس بین مهره‌داران و کنه‌ها در گردش است. یعنی وارد بدن کنه‌ها می‌شود و تا زمانی که کنه زنده است، زنده می‌مانند. حتی از کنه به نسل‌های بعدی هم انتقال پیدا می‌کند. از کنه وارد بدن مهره‌داران می‌شود و در مهره‌دارانی مانند خرگوش، گوسفند و گاو، شترمرغ و خیلی از مهره‌داران دیگر گردش پیدا می‌کند و می‌ماند. در ماه‌هایی از سال که این کنه‌ها فعالیت ندارند بیماری فروکش می‌کند، زیرا چرخه انتقال آن قطع می‌شود. اما ویروس آن همچنان در بدن مهرداران، کنه‌ها و بطور کلی طبیعت وجود دارد. وی افزود: البته در بدن دام معمولا دوام کمتری دارد و دوام آن در بدن کنه‌ها است. با گرم شدن فصول فعالیت کنه‌ها افزایش پیدا می‌کند و چرخه بیماری شروع می‌شود. بیماری از کنه به دام سرایت می‌کند و چرخه ادامه پیدا می‌کند. دام بیمار می‌شود و انسان از آن دام مصرف می‌کند. یا انسان مستقیما از کنه‌ای که با انسان تماس داشته است مبتلا می‌شود. چرخه این بیماری در فصول گرم که کنه‌ها فعالیت بیشتری دارند، بسیار قابل مشاهده است. امیری در ارتباط با امکان ابتلای شهرنشینان و پرسنل بیمارستانی شرح داد: ابتلا به بیماری در شهرها بسیار کمتر است. شهری‌ها تنها ممکن است از طریق دامی که ذبح می‌کنند مبتلا شوند. البته اگر آن دام هم مبتلا شده باشد. به هرحال ابتلای به این بیماری از تماس با دام شروع می‌شود. ولی اگر یک انسانی مبتلا بشود، خانواده آن انسان هم در خطر قرار می‌گیرند. فقط این‌طور نیست که انسان از دام مبتلا شود بلکه ابتلای انسان از انسان هم خیلی سریع‌تر و راحت‌تر ممکن است. اگر فردی در خانواده‌ای مبتلا شده باشد ترشحات این فرد می‌تواند افرادی را که در نزدیکی او هستند مبتلا کند. بویژه ترشحات بیمار می‌تواند پرسنل بیمارستانی را مبتلا کند. معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی در ارتباط با نشانگان بیماری در انسان توضیح داد: ویروس وقتی وارد بدن بیمار می‌شود پس از دوره ۳ تا۵ روزه کمون یا نهفتگی ویروس، یک علائمی مانند سرماخوردگی در بیمار نشان می‌دهد. بنابراین در فصول گرم اگر کسی علائم سرماخوردگی دارد باید مقدار بیشتری دقت کند، بخصوص اگر سابقه گردش کنه یا تماس با دام را در محیط خود داشته باشد. واجب است یک مقدار بیشتر مشکوک بشوند و زودتر به پزشک مراجعه کنند. پس از علائم مشابه سرماخوردگی ممکن است علائمی مانند دل‌درد، سرگیجه، دل‌پیچه و کمردردهای شدید شروع می‌شود. مرحله سوم که خیلی خطرناک است، مرحله خون‌ریزی است که ممکن است بیمار فوت کند. امیری گفت: اگر بیمار به موقع به بیمارستان منتقل نشود و تحت درمان مناسب قرار نگیرد تا ۵۰ درصد امکان از دست رفتن بیمار محتمل است. ولی اگر به موقع به پزشک مراجعه کنند، این احتمال تا ۵ درصد کاهش پیدا می‌کند. مرحله خطرناک مرحله خونریزی است که می‌تواند زیرپوست، داخل چشم یا داخل بدن باشد. لکه‌های خونریزی هرجایی می‌تواند ایجاد شود و ممکن است تمام زیر پوست را شامل شود. می‌تواند داخل روده‌ها یا داخل ریه‌ها نیز ایجاد شود و همین کم خونی باعث تلف شدن اندام بیمار و مرگ فرد می‌شود. معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی در ارتباط با راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری بیان کرد: با این وجود راه پیشگیری این بیماری بسیار راحت است. اولین مسئله آموزشی است که باید به مردم داده شود. دومین مسئله اهمیت پرهیز از مصرف گوشت‌هایی است که خارج از گشتارگاه تهیه می‌شوند و مهر دامپزشکی ندارند. همچنین مردم سعی کنند جگر خام مصرف نکنند یا جگر خامی که از قصابی خریداری می‌کنند را دست‌کاری نکنند و تنها آن را خوب بپزند و بخورند. اگر داخل روستا می‌روند، وارد طویله‌هایی که امکان برخورد آنها را با کنه افزایش می‌دهد نشوند و اگر فردی مبتلا بود به آن فرد به هیچ وجه نزدیک نشوند.   ]]> عمومی Mon, 22 Jul 2019 12:20:25 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163646/ درمان نقرس با چند راهکار ساده http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163645/ به گزارش ستاره ها به نقل از ایرنا،در این بیماری سطح اسید اوریک افزایش یافته و باعث تشکیل کریستال‌هایی می‌شود که در مفاصل تجمع پیدا می‌کنند. درد شست پا یکی از مهمترین نشانه‌های نقرس است. تورم و درد مچ پا، زانوها، پاها، مچ دست و آرنج نیز از دیگر علایم این بیماری است.   اسید اوریک ماده زائدی است که از تجزیه برخی مواد غذایی به خصوص پروتئین‌ها در بدن تولید می‌شود. تصفیه اسید اوریک در بدن توسط کلیه‌ها انجام می‌شود و این ماده مضر با ادرار دفع می‌شود؛ ولی زمانی‌که مقدار آن زیاد باشد، فرآیند تصفیه و دفع با موفقیت انجام نمی‌شود و مقدار اضافی آن در بدن انباشته می‌شود. افزایش غلظت اسید اوریک در خون در نهایت تبدیل به کریستال‌های (دانه‌های بلوری) اورات می‌شود که در اطراف مفاصل و بافت‌های نرم تجمع می‌یابد. این کریستال‌های سوزنی شکل مسئول التهاب و علایم دردناک نقرس هستند. این عارضه هیچ درمانی ندارد و تنها با رژیم غذایی و درمان‌های خانگی کنترل می‌شود. برخی از مهمترین راهکارهای کنترل نقرس عباتند از: -تغییر رژیم غذایی رژیم غذایی مدیترانه‌ای و کاهش دهنده فشار خون، مهمترین روش برای جلوگیری از حملات نقرس است؛ زیرا این رژیم غذایی خاصیت ضد التهابی دارد. آجیل، سبزیجات، انواع میوه‌ها، حبوبات، ماهی و اسیدهای چرب امگا ۳ در این رژیم غذایی گنجانده شده است. مصرف غذاهای شور، فرآوری‌شده، چرب و شیرین با افزایش التهاب، نقرس را تشدید می‌کنند. مصرف آب کافی در روز و حداقل ۸ لیوان برای جلوگیری از رسوب اسید اوریک توصیه شده است. -مصرف گیلاس و آب گیلاس بر اساس گزارش مبتلایان به نقرس، مصرف گیلاس و آب آن درد ناشی از نقرس را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این ماده غذایی به هضم اسید اوریک کمک می‌کند. گیلاس حاوی یک آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین است و بر اساس آمار، مصرف گیلاس احتمال حمله نقرس را ۳۵ درصد کاهش می‌دهد. -مصرف کرفس کرفس خاصیت ضد التهابی دارد و از فعالیت آنزیمی به نام xanthine oxidase جلوگیری می‌کند. این آنزیم اسید اوریک تولید می‌کند. مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ میلادی نشان می‌دهد عصاره کرفس منجر به کاهش اسید اوریک می‌شود. -میزان مصرف منیزیم را افزایش دهید منیزیم عنصری برای کاهش التهاب است و دفعات و شدت حملات نقرس را کاهش می‌دهد، از طرفی این ماده معدنی میزان اسید اوریک را کاهش می‌دهد. اسفناج، انواع بادام و آجیل و آووکادو منبع غنی منیزیم هستند. -ریشه زنجبیل مصرف زنجبیل و دم‌کرده آن یک روش برای کاهش التهاب و کاهش حملات نقرس است. از طرفی می‌توان مناطق آسیب‌دیده ناشی از نقرس را با زنجبیل مالش داد تا درد و التهاب کاهش یابد. -گزنه مصرف گزنه از مدت‌ها قبل برای دیابت و بیماری‌های قلبی توصیه شده است. مطالعات جدید نشان می‌دهد این گیاه به صورت دم کرده برای کاهش حملات نقرس موثر است. عدم درمان نقرس به تدریج باعث آسیب به مفاصل و کلیه‌ها می‌شود. بیماری شایع نقرس بیشتر در مردان و در سنین ۴۰ تا ۵۰ سال دیده می‌شود. داشتن سابقه خانوادگی نقرس، اضافه وزن، داشتن مشکلات کلیوی، قرار گرفتن در معرض سرب، نوشیدن الکل، مصرف برخی داروها به خصوص داروهای مدر یا نیاسین از عوامل خطر ابتلا به نقرس هستند. ]]> سبک زندگی Mon, 22 Jul 2019 12:13:28 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163645/ روایت استاد ‌بیوتکنولوژی از مافیای واردات مواد غذایی در کشور/ فردی ‌۱۰ میلیون تن سویای تراریخته وارد کرد http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163634/ به گزارش ستاره ها به نقل از تسنیم؛ علی کرمی صبح امروز در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی استان کرمان با حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان اظهار داشت: بیش از 40 سال در حوزه سلامت به دنبال ریشه‌ها بودم. وی با بیان اینکه اینکه بیماری در دنیا در حال افزایش است، گفت: متاسفانه بیماری‌هایی چون نازایی و سرطان در دنیا زیاد شده و استرس افزایش پیدا کرده است. این استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی کشور با اشاره به اینکه تحصیلاتم را در آن‌طرف دنیا انجام دادم و چیزهایی از آنجا می‌دانم که دانستن آن بد نیست ادامه داد: ریشه بیماری‌ها در اختلال سبک زندگی است. وی با بیان اینکه قرآن و ائمه اطهار سبک زندگی را به ما آموزش دادند و از این سبک باید استفاده کنیم تصریح کرد: دشمن 70 سال است که طب سنتی و سبک زندگی را از ما گرفته و داروهای شیمیایی را تحویل ما داده است. کرمی با اشاره به اینکه معده مرکز بیماری‌هاست و استفاده نادرست از غذاهاست که بیماری‌ها را ایجاد می‌کند گفت: علت بیماری این است که در حدیث آمده تا گرسنه نشدی غذا نخور و البته هر چیزی را هم نخور. وی با بیان اینکه استفاده نوشیدنی داغ در ظرف یکبارمصرف بیماری‌های سخت و نازایی برای انسان به‌وجود می‌آورد افزود: بعد ما همین کار را در هیئت‌های مذهبی که هدف نابودی دشمن است انجام می‌دهیم و انقلابی‌ها و مذهبی‌هایمان را به دست خودمان نابود می‌کنیم. این چهره برجسته عرصه دفاع زیستی کشور با تاکید بر اینکه امروز وقت حرف زدن گذشته و باید عمل کنیم تصریح کرد: مافیای واردات مواد غذایی در کشور بیداد می‌کند و از روغن نباتی که می‌خوریم تا سایر موادی که مصرف می‌کنیم به سلامت ما ضربه می‌زند. وی با بیان اینکه با تن سالم است که می‌توانیم به اسلام خدمت کنیم و با تن بیمار هیچ کار نمی‌توانیم انجام بدهیم و دشمن به دنبال همین است گفت: واردکننده 63 درصد خوراک دام کشور فقط یکنفر است. کرمی با اشاره به اینکه در نان رضوی یک قطره روغن تراریخته نیست و در آستان قدس در حال تغییر و متحول شدن صنایع غذایی هستیم افزود: بیمارستان می‌سازیم و هر روز تعداد آن را اضافه می‌کنیم اما به ریشه فکر نمی‌کنیم. وی با بیان اینکه سند 2030 سند نابودی سبک زندگی مردم ایران بود و دشمن به‌خوبی در حال تغییر سبک زندگی ماست عنوان کرد: فردی هست که 10 میلیون تن سویای تراریخته وارد کشور می‌کند و باید جلوی این کار گرفته شود. این استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی با اشاره به اینکه سم و کود از محصولات کشاورزی باید کم شد و محصول ارگانیک مصرف کنیم افزود: مصرف غذای سالم باید در کشور فرهنگ‌سازی شود و اولویت امروز است. تاکید امام جمعه کرمان بر ترویج عقلانیت و منطق در الگوی تغذیه حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن علیدادی‌سلیمانی در دیدار پروفسور علی کرمی استاد تمام بیوتکنولوژی پزشکی و چهره برجسته عرصه دفاع زیستی کشور با وی با اشاره به اینکه بشر دورانی از زندگی خود را پشت سر می‌گذارد که الزاماتی دارد اظهار داشت: چقدر از این گذران زندگی با وحی مطابقت دارد یک سوال جدی است که باید از خود بپرسیم. وی با بیان اینکه با ورود فضای مجازی به زندگی بشر دوران جدیدی روبه‌روی آدمی قرار گرفته است گفت: زندگی در این دوران و با شرایط موجود تهدیدات خاص خود را دارد. نماینده ولی‌فقیه در استان کرمان با اشاره به اینکه بشر به هر دلیل با جهل و سهو و خطا دنبال این است که در جهت مصلحت خود حرکت کند تصریح کرد: نادانی و ناآگاهی از مشکلات بشر است. وی با بیان اینکه خداوند انسان را به گونه‌ای خلق کرده که جسم و روح آن ارتباط تنگاتنگ دارند و بر روی هم اثر می‌گذارند خاطرنشان کرد: ابن سینا طبیب حاذق ایرانی به ارتباط روح و جسم بشر پرداخته است. علیدادی‌سلیمانی با اشاره به اینکه جسم و روح انسان به هر دلیلی بیمار می‌شود و روح تاثیر زیادی بر جسم دارد گفت: طب سنتی باید در یک چارچوب قانونی و مدون جلو برود و احساسی نمی‌توانیم به نتیجه برسیم. وی با بیان اینکه گرایش جامعه به سمت طب سنتی افزایش پیدا کرده است افزود: از اینکه این جهش آغاز شده که به سمت طب سنتی و سبک زندگی اسلامی برویم خوشحال هستم. امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه در چهله دوم انقلاب مسئولیت بسیار سنگین‌تری بر عهده داریم گفت: کارها باید ریشه‌ای اصلاح شود و کار ریشه‌ای نیازمند منطق و برنامه دقیق و مدون است. وی با بیان اینکه بخشی از سبک زندگی اسلامی تغذیه است ادامه داد: باید مصرف غذای سالم که نیاز به فرماندهی مناسب دارد را با عقلانیت و منطق ترویج بدهیم. ]]> عمومی Mon, 22 Jul 2019 10:50:47 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163634/ پوست دانه قهوه سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163616/ به گزارش ستاره ها به نقل از خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه گرانادا اسپانیا دریافتند که میزان آنتی اکسیدان در پوست قهوه‌ای و نقره‌ای دانه قهوه بسیار بالاست. پوست نقره‌ای قهوه یکی از لایه‌های محافظ دانه قهوه است که در هنگام بو دادن دانه قهوه برداشته می‌شود و معمولاً این بخش از دانه قهوه روانه زباله می‌شود. محققان در تحقیقات خود متوجه شدند، پوست نقره‌ای و قهوه‌ای قهوه مملو از فیبر و فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن ۵۰۰ برابر ویتامین C است. این بخش از دانه قهوه همچنین حاوی میزان بالای ملانویدین است که در زمان بودادن قهوه تولید شده و به قهوه رنگ قهوه‌ای می‌دهد. این در حالی است که خواص بیولوژیکی ملانویدین ها به دلیل طیف وسیعی از کاربردهای عملی، مانند جلوگیری از رشد پاتوژن های مضر در محصولات غذایی، مهار می‌شود. محققان امیدوارند که یافته‌های آنها به تولیدکنندگان مواد غذایی کمک کند تا روشی برای استفاده از محصولات جانبی قهوه بیابند. ]]> سبک زندگی Mon, 22 Jul 2019 08:55:54 GMT http://www.setarehnews.ir/fa/doc/news/163616/