همکاری بیش از یک میلیارد تومانی موسسه صنایع غذایی با صنایع/راه اندازی اولین مرکز رشد حوزه غذایی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۹
 
صنایع غذایی
 
صنایع غذایی
 
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذا با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد طرح‌های پژوهشی این موسسه با همکاری صنایع مرتبط انجام می‌شود،‌ گفت: در سال گذشته حجم قراردادها ما با بخش‌های صنعتی بالغ بر ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده است.
به گزارش ستاره ها به نقل از ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده در نشست خبری امروز، ماموریت موسسه علوم و صنایع غذایی را سلامت و امنیت غذایی دانست و افزود: غذا عامل پیشگیری بسیاری از بیماری‌ها و تامین سلامت افراد سالم جامعه و بیماران است.
وی تولید غذا داروها را از جمله ماموریت‌های این موسسه نام برد و اظهار کرد: کمبود بسیاری از مواد غذایی و همچنین ورود آلاینده‌ها در این مواد اشکالاتی را در سیستم دفاعی بدن ایجاد می‌کند،‌از این رو در این موسسه تولید غذا داروها را در دستور کار قرار داده ایم.
رجب زاده تحقیق و مطالعه بر روی زعفران را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این موسسه نام برد و یادآور شد: در حال حاضر ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود. از این رو این محصول یک محصول استراتژیک برای کشور و برای استان خوزستان به شمار می‌رود.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از اجرای ۵۰ طرح آموزشی در زمینه زعفران خبر داد و گفت: این پروژه‌ها از مرحله کاشت،‌داشت تا مراحل فناوری این محصول تعریف شده است.
تلاش برای تشخیص غذای حلال
رجب زاده با تاکید بر اینکه این موسسه عضو کارگروه استاندارد سازی غذای حلال و واگذاری دبیرخانه صنایع غذایی در خراسان رضوی دانست و گفت: بر این اساس مطالعاتی در زمینه تشخیص غذای حلال را در دستور کار داریم.
وی ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک آزمایشگاه تشخیص غذای حلال و غذای تراریخته در این موسسه راه اندازی شود.
به گفته وی تشخیص مواد غذایی تراریخته جزء تاکیدات برنامه ششم توسعه است و این موسسه در تلاش است تا فرآورده‌های حاوی محصولات تراریخته را شناسایی کند.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه مرجعیت مالکیت فکری بر ثبت اختراعات در صنایع غذایی به این موسسه واگذار شده است، ادامه داد: از این رو این موسسه جز محدود نهادهایی است که مجوز ثبت اختراعات را صادر می‌کند.
توسعه همکاری‌های بین‌المللی
رجب زاده با اشاره به همکاری‌های بین‌المللی این موسسه در عرصه‌های علمی و پژوهشی خاطرنشان کرد: در حوزه ارتباطات داخلی طرح‌های مشترکی را با صنایع داخلی آغاز کردیم که ۵۰ اعتبارات مالی از سوی صنایع تامین می‌شود.
وی اضافه کرد: این فعالیت‌ها امروز منجر به این شده است که طرح‌های تحقیقاتی ما صرفا با مشارکت صنایع مرتبط انجام می‌شود.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه ۹۰ درصد طرح‌های پژوهشی با صنعت با حمایت مالی صنایع اجرایی می‌شود،‌یادآور شد: بر این اساس در سال گذشته توانستیم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قرارداد همکاری با بخش صنایع منعقد کنیم.
وی با بیان اینکه این حجم قرارداد با توجه به وسعت فعالیت‌های ما زیاد نیست،‌ توضیح داد: صنایع غذایی کشور، صنایع بزرگی نیستند به گونه‌ای که متوسط حجم هر قرارداد ما بالغ بر ۳۰ میلیون تومان می‌شود.
این محقق همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت بخش‌های تحقیق و توسعه صنایع افزود: بر این اساس تیم‌های پژوهشی این موسسه یا در بخش‌های تحقیق و توسعه صنایع حضور دارند و یا در تقویت این واحدها فعال هستند،‌ به گونه‌ای که در دانش بنیان شدن این صنایع موثر بوده‌اند.
ایجاد آزمایشگاه مرجع صنایع غذایی
رجب زاده با اشاره به راه اندازی ۱۱ آزمایشگاه در این موسسه گفت: علاوه بر آن یک آزمایشگاه مرکزی در این موسسه ایجاد شد. از این رو این آزمایشگاه به عنوان آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو،‌ سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست معرفی شده است.
پذیرش دانشجویان پژوهش محور
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی از پذیرش دانشجویان پژوهش محور در این موسسه خبر داد و گفت: این موسسه از طریق آزمون سراسری اقدام به پذیرش دانشجویان دکتری پژوهش محور می‌کند تا بتوانند اقدام به ارائه راه حل‌هایی برای رفع معضلات صنایع غذایی در قالب اجرای رساله‌های دکتری شود.
وی آشنایی دانشجویان با صنایع و کارآفرینی و نحوه تدوین طرح کسب و کار را از مزایای پذیرش دانشجویان پژوهش محور نام برد و اضافه کرد: بر این اساس تاکنون ۵۵ دانشجو پذیرش کرده ایم که ۱۰ نفر آنها فارغ التحصیل شده اند.
ایجاد مرکز رشد
رجب زاده با اشاره به توسعه فعالیت‌های دانش بنیان این موسسه خاطر نشان کرد: براساس امضای تفاهمنامه‌ای با  پارک علم و فناوری خراسان رضوی اقدام به ایجاد مرکز رشد صنایع غذایی خواهد شد.
به گفته وی در این مرکز چهار شرکت دانش بنیان مستقر خواهند شد.
14
کد مطلب: 117826